Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4041 hozzászólás a témában

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
kala,
nem úgy tûnik, mert ha simán kézben hajlítgatom, akkor visszahúzza. ez a "nem húzza vissza"-jelenség csak akkor kezd el jelentkezni, amikor elkezdem becsavarni a féktüskébe a csavart és szorítom. ameddig nincs bent a csavar vagy nem szorítja, addig minden ok. lehet, hogy rövid a csavar? az elõzõ übergagyi teszkós fék is ezzel volt fent...

hozé,
ha bent áll, tehát tejesen feszít, akkor mozogja azt az egész minimálisat. ha kint, akkor annyit sem...

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
A rugófeszítõ csavarok hogy állnak?

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
hmm, mi a problem, elgyengült a rugó? hajlítsd ki ellenkezõ irányba a problémás pálcát

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
hát ez hihetetlen.

építgetem a városi bicót. fel is raktam a régi alivio v fékeket, tökjó meg minden, de egy a gond: mind elöl, mind hátul csak az egyik oldalit hajlandó visszahúzni a rugesz. illetve azt is visszahúzza, ha nincs benn rõgzítõcsavar de amint jobban meghúzom a rögzítõcsavart, máris nem húzza vissza. raktam már mindhárom lyukba, a legfelsõben (azt hiszem, az a legerõsebb) egy egész kicsit visszahúz, de nagyon minimálisat...a másik oldali meg teljesen jól mûködik. mindent kipróbáltam, nincs több ötletem.:(

valaki valami tipp??

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Kösz a tanácsokat, akkor valoszinü elöl tárcsa hátul v setup:)
Elõl szerintetek egy Avid juicy 5 160-as tárcsával lényegesen jobban fogna mint egy sd7-es V Mavic felnikkel és Nokon bowdenházzal párosítva?

igen...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Cs Rider

Cs Rider

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Kösz a tanácsokat, akkor valoszinü elöl tárcsa hátul v setup:)
Elõl szerintetek egy Avid juicy 5 160-as tárcsával lényegesen jobban fogna mint egy sd7-es V Mavic felnikkel és Nokon bowdenházzal párosítva?

dokki

dokki

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
uh bocsi a hibákér az irásomban :-))

dokki

dokki

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
hello nekem avid sd 7 esem van pár honapja.szerintem marhajó sikerült ugy beálitanom hogy az összes fékposa a felni ugyanaz a részére fogjon amikor behozom,koppan egyet ez azt jelenti hogy teljes felülete a felnin van.buzi jol fog 4 km/h val simán fejre lehet vele álni ha betépem. ezelõtt egy alhonga fékem volt szerinet egy ipari hulladék akkora szar hogy arra nincs szó sem több szóbol állo kifejezés...a határolók letörtek ,mindig ferdénál akárhogy raktam fel..stb meg van 1 lx fárhuzamos fogású v fékem....hááát nem rosssz de jó se nincs kifogásom ellene, de az avid jobban bejött nekem. ennyi a véleményam

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

megéri spórolni egy párhuzamosítós lx vfékre vagy elég pontosan belõni a nem párhuzamosítósat?és ezek ugye a csapágyazásnál nem kotyognak?mert az én deore-m eléggé kotyog elõre hátra:(
ezzel mit tudok csinálni?gyárilag ilyen.

a sima v sem kotyog ha jól beállítod.
nekem is deore-om volt de a mostani lx v lx karral nagyon jó!
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
megéri spórolni egy párhuzamosítós lx vfékre vagy elég pontosan belõni a nem párhuzamosítósat?és ezek ugye a csapágyazásnál nem kotyognak?mert az én deore-m eléggé kotyog elõre hátra:(
ezzel mit tudok csinálni?gyárilag ilyen.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

És szerinted nem gáz az elõl tárcsa hátul v-fék összeállítás?

már miért lenne gáz??

ha az észszerûség és a pénztárca a fontosabb akkor így, mert
a kemény igénybevételen kívül a hátsõ v-fék bármit megfog.

nekem is ilyen van, elöl xt tárcsa hátul lx v
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
vagy sem; nekem az utolsó 4 keróm bír(t) ilyen setuppal, és csak az elsõ alkalommal épült kényszerbõl így a gép, aztán már eleve ilyennek terveztem õket...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

láttam már olyat mûködni...aztán majd cseréled hátul is.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Cs Rider

Cs Rider

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Kösz ,hogy szólataok akkor biztos hogy V-fékes lesz.

azért mert Dante utálja a tárcsféket, még nyugodtan használd azzal :)

Cs Rider

Cs Rider

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Kösz ,hogy szólataok akkor biztos hogy V-fékes lesz.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
egyébként az anyag tényleg elég hulladékul néz ki, minthe ilyen újrafelhasznált többféle anyag lenne összedarálva, ilyen szemcsés...
az lx pedig a tökéletes fékkar, talán nem véletlen, hogy 10 éve semmi változás rajta...városin nekem is az van

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Dante elképzeltem, hogy csak próba kedvéért leroppantod a másik fékkart is, azért elég röhejes lehetett... :)

Kicsit fel volt b...szva az agyam, s éppen a "leszedem ezt a sz@rt és felrakok egy régi-LX-et fázisban voltam..." :D De nagyon meglepett, mintha ropiból lett volna.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Igen, és azért tart ott a cég, ahol, mert fölöslegesen van a tárcsarögzítési lehetõség az agyon...:chin:

Egy perc (sincs)..."Rim and disc brake compatible."

ne
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

Cs Rider

Cs Rider

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
A mavic crosslnad v-fékes?Van rajta tárcs rögzítési lehetõség is, de ezek szerint v-fékre van fûzve?