Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4041 hozzászólás a témában

Nordenfor

Nordenfor

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás
Bocs, ha nem teljesen ide vágó a téma, de azért mégis:) Ki hogyan tisztítja a felni fék peremét? Én már elég sokféle házi kotyvaszt kipróbáltam, de valahogy egyik sem az igazi. Vagy nem lesz elég tiszta a felni vagy ha igen, akkor meg nem fog rendesen.

Láttam a ChainReaction honlapon, hogy árulnak speckó erre a célra folyadékot, de elég drága és lehet, hogy az is csak egy pancs. Szóval, ki mit használ? Ecet, mosogatószer, súrolópor, hígító, petróleum, Brigéciol? Folytassátok a sort:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Köszi.

A sebesség mindent megold.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Az sd ultimate fékben titán vagy acél csavarok vannak? Érdemes a fékkarokban alu csavarokat használni?

Alapban acél, de kapható hozzá titán is. Használhatsz hozzá alu csavart is, összesen 10 darabot lehet cserélni.
A régi Ultimate-ben titán volt a rögzítõcsavar.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Az sd ultimate fékben titán vagy acél csavarok vannak? Érdemes a fékkarokban alu csavarokat használni?

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
a mostani 08-as sd7 se rossz. nálam az occsó truvativ kormánnyal nincs olyan gond hogy megroppantja vagy valami a kormányt,habár a befogo elég vaskos. amúgy egy idõ után elkezd kotyogni a fékkar de hangot nemad....remélem nemis fog

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Régi szép emlékek... :)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

koszi mindenki, bb7 lesz elore vegul.

A régi SD7 féktestnek jobb a volt karprofilja. Most ugyanezt Bike Positive Control néven lehet kapni.
Még Avid korában volt ilyenem és elsõ fékezéskor majdnem átestem a kormányon.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás
koszi mindenki, bb7 lesz elore vegul.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
sd7es karnak nem valami jó a bilincse.összebaszta a pillekönyõ ike light kormányom szakadna meg...amúgy deore féket ne végy, sok vele a gond.nekem legalábbis sok van.meg egykét isminek is.az lx viszont már harap.de annyi pénzért meg sd7.remélem tudtam segíteni.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
egy SD7 szett E+H kar+test 15 bõl lazán megvan bowdenekkel. na az fog....

Yaroslav

Yaroslav

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 hozzászólás
Ha fejleszteni akarsz, akkor sztem mindenképpen fékrendszerben gondolkodj (lehetõleg 1 gyártótól), mert az egymáshoz fejlesztett alkatrészek biztosítják a lehetõ leghatékonyabb mûködést.

Beállítás lényege: minden, mindenre merõleges, amikor a fékpofa eléri a felnit. Ha kopott a betét ki kell alátétezni.

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás
bar azt hiszem mindenkeppen fejlesztek rajta picit, azert gyanus, hogy az alapveto gond a beallitas lesz, mert hatul uaez a kombinacio szepen fog.
a villa suntour xcm.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás

hello,
az itteni hozzaszolasok, meg egy kis utanaolvasas utan elkezdtem az elso feket tobbet hasznalni. ketsegtelen, sokkal hatekonyabb fekezest biztosit, ha jol csinalod.
viszont, arra is ra kellett jojjek, hogy nem fog szamomra (~100kg) elegge. ez egy shimano acera/altus 421-es fek, a gyari pofak kicserelve cartridge-osra, fekete ritchey betetekkel, alivio fekkarokkal.
hogyan tudnam ezt en csilliok befektetese nelkul fejleszteni? eleg lehet egy beallitas szerintetek? vegyek egy deore vagy deore lx feket, aztan majd egyszer fekkarokat is hozza vagy hogyan?

a pofát nem ismerem, lehet hogy rejlenek lehetõségek a cseréjében, én kezdetben egy fékkar cserével próbálkoznék, az LX szervója engem teljesen megvett.. most került a tandemre gagyi V-fék végére, és szerintem nem fogok tárcsásítani.. azért majd beszémolok róla, ha élesben is ki lesz próbálva.

ami még befolyásol: BEÁLLÍTÁS -nem kicsit- , bowdenezés, nomeg a villák ruganyossága.

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás
hello,
az itteni hozzaszolasok, meg egy kis utanaolvasas utan elkezdtem az elso feket tobbet hasznalni. ketsegtelen, sokkal hatekonyabb fekezest biztosit, ha jol csinalod.
viszont, arra is ra kellett jojjek, hogy nem fog szamomra (~100kg) elegge. ez egy shimano acera/altus 421-es fek, a gyari pofak kicserelve cartridge-osra, fekete ritchey betetekkel, alivio fekkarokkal.
hogyan tudnam ezt en csilliok befektetese nelkul fejleszteni? eleg lehet egy beallitas szerintetek? vegyek egy deore vagy deore lx feket, aztan majd egyszer fekkarokat is hozza vagy hogyan?

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
ha normálisan fog akkor nekemsincs vele baj:P jobb nemis kell csak mûködjön:):)

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás

ma megjött az új elsõkerekem. Mach1 MX cnc-zett felületû felnivel. lenne egy oylan "gondom" hogy csak akkor fog iszonytatóan a fékem hogyha tövig behúzom a kart de akkorsem állok fejre a cnc-zés miatt. - rendesen be van állítva - jagwire zöld fékbetétet használod Avid SD7 szettel (kar-test)szóval ez másnál is igy van addig amig be nem kopik mert utánna jól fog. a hátsó wtb-m is ilyen volt de már betörtem:)

Nekem is volt ilyen felni-fék összeállításom és nem volt gond a fékhatással. Én piros Ritchey pofával használtam. Aztán jött egy SUN UFO majd egy Mavic 317-es felni és a féjhatás egyre jobb és jobb lett. Most egy Mavic CrossMax Enduro-t harapdál az SD 7-es és a fékhatás megdöbbentõ :) .
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Sziasztok!

Egy kérdés. Melyik V féknek jobb a teljesítménye CC esetén: Avid Rival Arch vagy XTR?
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
nemtom; elöl-hátul ez van és jól fog. csakmost elõre új kerék került és szinte csak 1.5 fékem van összesen:\ de lassan megeszi a gép a betéteket és akkor majd kipróbálok valami mást

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

ma megjött az új elsõkerekem. Mach1 MX cnc-zett felületû felnivel. lenne egy oylan "gondom" hogy csak akkor fog iszonytatóan a fékem hogyha tövig behúzom a kart de akkorsem állok fejre a cnc-zés miatt. - rendesen be van állítva - jagwire zöld fékbetétet használod Avid SD7 szettel (kar-test)szóval ez másnál is igy van addig amig be nem kopik mert utánna jól fog. a hátsó wtb-m is ilyen volt de már betörtem:)

A Jagwire zöld az nem véletlen kerámiás felnikhez való?
Ha nem, nem szóltam.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás