Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4041 hozzászólás a témában

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás
a kerék ki-beszerelésre van azért egy trükk, aminél nem kell a féket állítgatni. ha lesz tárcsaféked, majd elmesélem. ;)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
igen. nagyobb tárcsa esetén könnyen elõfordulhat a "bemarcangolás" (meg persze nem átütõs villa esetén) 160-as tárcsánál sztem ez nem jelentõs.

hát ez h mennyire kell állítgatni a tárcsaféket ez nehéz kérdés. (sztem)
egyrészröl ha ügyes vagy, meg szerencséd van és ugyanolyan anyaállással húzod vissza a gyorszárat akkor elõfordul h semmit nem kell csinálni.
ha picit netán belecincog akkor féket tartó 2 csavar fellazít -> féktest beállít -> 2 csavar meghúz. summa: nem nagy vasz isz dasz
de azért az igaz h ilyen szempontból igényesebb a t.fék.

viszont megjegyezném h nekem az avid sd5 ös v-fékemet is néha finomállítani kell kerék ki-bevétel után...

kombitomi

kombitomi

vendég

• fórumtag
  • 86 hozzászólás

üdv tomi.

egyetértek az elöttem szólókkal. ha eddig elég volt neked a v-fék és nem akarsz erösebbet töle, akkor én is maradnék az xt vfékeknél.
másik ok: most akkor egy v-fék szemes telót kell venned, amin természetesen van tárcsakonzol is. mérlegeljünk csak: telót igyis úgyis venned kell, csak annyi a kritérium h vfékes legyen. de ha maradsz a vféknél akkor semmi mást nem kell már venned. ha meg késöbb mégis meggondolod magad h tárcsa kell akkor meg lecseréled a vfékeket meg agyakat. (teló meg ugyse kell már új)

más: hátsókereket belõtted már középre? :)

Szia! A kerék már középen van, még látod a teleszkópon, és a fékeken töröm a fejem. Lehet, hogy maradok az XT v féknél, mondjuk a környezetemben el tudnám adni a szettet. Mennyire érzékeny a tárcsafék beállítottsága, ha sokszor ki-be rakod a kereket? Ciripel-e utánna vagy kell-e állítgatni, vagy behúzott féknél szorítod meg a zárat. Még egy kérdés: a teleszkóp lábának belsejét tényleg marcangolja a tengely kontra anyája (tárcsafék használatával)? - Régebbi Bikemagban láttam errõl egy-két csúnya képet.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
üdv tomi.

egyetértek az elöttem szólókkal. ha eddig elég volt neked a v-fék és nem akarsz erösebbet töle, akkor én is maradnék az xt vfékeknél.
másik ok: most akkor egy v-fék szemes telót kell venned, amin természetesen van tárcsakonzol is. mérlegeljünk csak: telót igyis úgyis venned kell, csak annyi a kritérium h vfékes legyen. de ha maradsz a vféknél akkor semmi mást nem kell már venned. ha meg késöbb mégis meggondolod magad h tárcsa kell akkor meg lecseréled a vfékeket meg agyakat. (teló meg ugyse kell már új)

más: hátsókereket belõtted már középre? :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A v-fék a "nagy" foxot is nyitogatja, de aki 1-2 ujjal húzza a féket szinte semmit nem érez belõle. Felesleges tárcsásítani ha eddig is elvoltál a v-fékkel. 3 év múlva újra felteheted ezt a kérdést, addig felesleges.

A sebesség mindent megold.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
lehet meg szerezni v-fekes rebat nem is olyan nehezen, uj sid is van v-fekkel mint irjak...szal lehet meg kapni
de az igazsag az h egy reban olyan merevseg mellett mar a v-fek kicsit erotlen ahogy annno thommey irta az ujsagban
ha vfeket szeretnel akkor ne azert allj at mert nem kapni, mert kapni meg egy ideig....pofa, felni mindig lesz villat meg hasznalod par evig...utana lehet valtani h ugy van

de ha megfelel a v-fek akkor en nem valtanek a halyedben

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Hát, nagyjából ezek lennének az elõnyei. Nem tömíti el a sár, nem hatja meg ha jeges-vizes a felni. A nyolcas sem. Nagyobb a fékhatás (ez azért típusfüggõ), nem koszolódnak el a bowdenek. Ja, és nem koptatja a felnit ugyebár. Egyre több bringát szerelnek vele, nem kizárt hogy lassan a V-fék létjogosultságát veszti a nem aszfaltra szánt kerékpárokon.

V-fékek viszont ált. könnyebbek, és nem minden teló szereti a tárcsát...

kombitomi

kombitomi

vendég

• fórumtag
  • 86 hozzászólás

Ha gyakran tekersz hóban-sárban, 80kg fölött vagy, szereted a hosszú lefeléket akkor mindenképpen elõnyös lehet a tárcsa...

Hóban nem, sárban ritkán tekerek, és 78kg vagyok. Attól tartok, hogy sok a macera a tárcsafékkel.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Ha gyakran tekersz hóban-sárban, 80kg fölött vagy, szereted a hosszú lefeléket akkor mindenképpen elõnyös lehet a tárcsa...

kombitomi

kombitomi

vendég

• fórumtag
  • 86 hozzászólás
Sziasztok! Szerintetek van még jövõje a V féknek? Egy XTC-t építek, és azon tanakodok, hogy V féket, vagy tárcsaféket rakjak-e rá amiatt, hogy teleszkóp gyártók, a felsõbb kategóriás villákról kezdik spórolni a féktüskét (pl.:'09-es RS Rebától fölfelé már nem gyártanak féktüskést). Sajnos, van egy '06-'07-es zsír új XT párhuzamosítós V fékszettem, ehhez tartozó szintén új XT fékváltókarok, és XT e. h. agyak. Emiatt nem vettem teleszkópot még (Rebát szerettem volna). Eladjam az új XT V fék szettet, és vegyek tárcsaféket? Most még tudok lépni, mert pénzem az meg van az átállásra, de nem tudok dönteni...

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Az Avid Sd7 pillangókból a perselyezést(tengelyt) ki lehet szedni?
Azért érdekelne mert úgy érzem(kézben leszerelve) h az egyik oldalt szorul.

Préselt, de ki lehet ütni. Nekem magától kszétesett...

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Én a 200Ft-os Alhongát ajánlom. Kicsit puha, de egy szinten van a BB5-el.
Sima szimplafalú felnivel használom.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

wody21

wody21

törzsvendég

• fórumtag
  • 390 hozzászólás
tomedli!
Csak pofát akarsz cserélni, vagy komplett féket?
Pofa kb ami volt (ha jól müködött) vagy BBB VeeStop

tomedli223

tomedli223

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok,

Esedékes lesz lassan a Landimon a fékek cseréje. Milyen márkát ajánlotok az eredetiek helyett?

Köszi
Tomedli

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Persze, szétszedhetõ teljesen. Leveszed a féket és a belsõ, rugó felöli oldal irányából próbálkozz. Elõszször a rugót szedd ki és utána már jönnek a perselyek is.
Marci

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
Az Avid Sd7 pillangókból a perselyezést(tengelyt) ki lehet szedni?
Azért érdekelne mert úgy érzem(kézben leszerelve) h az egyik oldalt szorul.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Hát, ha akarod biztosan el tudod, de nekem láthatóan a menetnél szakadt szét az anyag.

Mindig is rüheltem az alu menetet, alu csavart, vagy alu küllõanyát, csak a folyamatos szívás van vele, elszakad eltörik, kiszakad, vagy nem tart semmit, de ha egyik se akkor meg recseg, vagy összeérik, és bonthatatlan lesz.

Annó kb 5E-volt a pofa ha jól emlékszem (ha inflációt is nézem, most olyan 15 lenne...)

Vettem piros ricsit, jó az, eddig is piros volt acorban, ezek végül is ugyanazok, más alakkal és felirattal, igaz a cool stop nem piros volt hanem szürke..és könnyebb.

Alumenet, bazz, mintha ragasztó helyett zsírt használnék rögzítésre....

Ride everywhere.

.

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 hozzászólás
Az hogy tud eltorni?

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
BAzz most tört el cool stop fékpofám alu csonkja :-/

Persze vegyek másik pofát (fogok is), de ilyet itthon nem lehet már kapni, és amíg nem lesz tárcsám ezt akartam használni (mert ez volt anno a csúcs, és most sem rossz.)
Szerintetek meg lehet ezt valahogy "javítani?

Most épp azon gondolkodom, hogy a csonk alatti részt bereszelem amíg lehet, a pofa elég vastag így is, és így hosszabb lesz a csonk kiálló része.
Többször csináltam már ilyet, mert a felnim 3,9 mm széles, és csak így fért be, de azokat a pofákat ismerem meddig lehet bereszelni, ezt meg tartogattam évekig..

Ride everywhere.

.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Sziasztok!

Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy nem tudom egyszerûen leimátkozni a v-fék tüskéket a bringámról(magellan polarx superman):(
Nem tudom hogy valakinek volt-e már ilyen problémálya, de ha igen és sikerült valahogy megoldania íjon!

Köszi!

Ui.: Ötleteket is szívesen meghallgatok!:)

hajszárító..melegítsd meg kicsit a csonkokat, az szoktt segíteni (menetrögzítõ stb)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való