Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4041 hozzászólás a témában

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Copper ! A Mach1 210 felnit ajánlom, nézd meg. Ár/érték/súly arányban elég jó.
Marci

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
Nehéz ezt kmbe meghatározni álltalában a fékfelület állapota a döntö ha már egyáltalán nem lesz jelzö vájat vagy nagyon homorú.Ha enyire kopik a felnid akkor más picit puháb pofákkal még kitolhatod az idejét ja és rendszeressen le kell mosni tisztitani ne gyüljön nagyon össze a fék por az új felni választásnál a lényeg a köszörült oldalfal bár ma már szinte mind ilyen
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

copper

copper

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás
Sziasztok!

Egy éve vettem új bringát (Magellan Crux) A kérdésem az lenne, hogy mennyire kell komolyan venni a felniben lévõ kopásjelzõ csík eltünését? Eddig kb 5000km-t mentem vele, 99%-ban esõ és sármentes körülmények között, ugyan még van a mélyedésbõl, de már nem sok. V féknél hány km-ként szokásos felnicsere? Milyet érdemes venni??
Ha meghalsz egy emelkedõn, az azt jelenti, hogy mindent beleadtál...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Kõkeménynek kõkemény, itthon nem kapható, rendelni kell, mint amúgy mindenta kerámiázáshoz. Ha Pesti vagy, egy szettet kipróbálhatsz a készletembõl, s ha jó a méret, akkor rendelj egy kupaccal, nem annyira drága. Keress meg priviben, ha ki akarod próbálni, belefér-e!
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Zacskós (tehát 0km-es) Avid fékpofaházba sem ment be. Reszeltem, mint állat. A végén a normál pofák beleestek, a kerámia félig belement, onnan semmi.
A CoolStop Ceramik pofa is olyan kõkemény mûanyag, mint az XTR ?
És lehet nálunk kapni ?
Marci

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

A cserélhetõ fékpofa nem megy bele a fém házba. Félig becsúszik és onnan nem megy tovább.
Ajánlották, hogy rakjam a fagyasztóba, attól összemegy. Hát nem ment.
Azt tudni kell, hogy a kerámia fékpofa nem gumi, hanem kõkemény mûanyag. Csakis kerámia felnin használható. De szerintem valahogy nagyobbra van gyártva. Vagy én már nem tudom. Ezért kérném, ha valakinek van ismerõse kerámia felnivel v. ismer egy szerelõt, kérdezze már meg, õ hogyan rakta be ezt a fékpofát. Vagy egy szerelõ esetleg már látott ilyen problémát.

Oké. Én kerámiázom, s tényleg nehezen ment be. Elsõre. Aztán rájöttem, hogy miért. A vájatba a régi fékpofa alá, pici porréteg gyûlt be. Ahogy tolod be a pofát, ezt sûríted, s halmozod, így egy idõ után el fog akadni. Brutál módon ki kell pucolni, tûvel kapirgálni, különösen a végét, s nem lesz gond. De ha már fagyasztóval szüttyögtél, ugye helyesen feltételezem, hogy vegytiszta alkatrészeket próbálsz összekombinálni? (a hagyományos fékpofa nyúlik és préselhetõ annyira, hogy ezt a pici port, ami homok és fémszilánkok egyvelege, simán tolerálja, de a kerámia NEM. Ez a vékony filmréteg elsõre nekem nem is látszott, gyakorlatilag filmszerûen került a fékpofa-házra, valószínûleg leégett a régi fékpofáról. (nekem XTR fék van, Coolstop Ceramic pofával amúgy)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Úgy érzem, marad a fúrás-faragás, csiszolás. :(
Marci

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 hozzászólás
nos itt a fagyó valóban nem segít! itt egyet tudok mondani, próbáld ki a vídia késnek a hegyét, az nagyon kemény és azzal biztos tudsz annyit lefaragni és akkor óvatosan satuba összenyomod, hogy belemenjen! de ezis csak otthoni barkácsolás...jobb ötletem nincs. valahogy bele kell mennie
sok szerencsét!:)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
A cserélhetõ fékpofa nem megy bele a fém házba. Félig becsúszik és onnan nem megy tovább.
Ajánlották, hogy rakjam a fagyasztóba, attól összemegy. Hát nem ment.
Azt tudni kell, hogy a kerámia fékpofa nem gumi, hanem kõkemény mûanyag. Csakis kerámia felnin használható. De szerintem valahogy nagyobbra van gyártva. Vagy én már nem tudom. Ezért kérném, ha valakinek van ismerõse kerámia felnivel v. ismer egy szerelõt, kérdezze már meg, õ hogyan rakta be ezt a fékpofát. Vagy egy szerelõ esetleg már látott ilyen problémát.
Marci

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 hozzászólás

XTR kerámia fékpofám van és egyszerûen nem lehet berakni a fékpofa házban. Semmilyenbe. Ritchey-be, Avid-ba próbáltam, nem megy. Csiszolgattam, reszelgettem a fékpofa házat és a fékpofát is, olajoztam de szinte semmi eredmény. Nincs valakinek valami ötlete ?
Köszi !

ezt nemigazán értem:S.......betétet nemtudod belerakni a fém házba( azaz belecsúsztatni) vagy féktestbe nemtudod belerakni a fékpofának a fém részét?!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
XTR kerámia fékpofám van és egyszerûen nem lehet berakni a fékpofa házban. Semmilyenbe. Ritchey-be, Avid-ba próbáltam, nem megy. Csiszolgattam, reszelgettem a fékpofa házat és a fékpofát is, olajoztam de szinte semmi eredmény. Nincs valakinek valami ötlete ?
Köszi !
Marci

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 hozzászólás

Esetleg a felnit sikerült felütni?

uuha, annyira nemhinném h vészes a dolog:) vagyis nagyon remélem....

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Esetleg a felnit sikerült felütni?

Ride everywhere.

.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Hát azt nem tudom...de engem is idegesített. Mikor visszaraktam a Koolstop pofát akkor alig volt észrevehetõ. Hátul nekem sem jelentkezett a rázkódás (felni+pofa ua. volt, ugyanolyan állapotban)

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 hozzászólás
Nem lesz ettõl a rázkódástól semmi baja a telõnak, féktestnek vagy a kormánycsapágynak?:S kicsit para nem?xD

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 hozzászólás

Felni-fékbetét kapcsolat. Lehet túlságosan jó a tapadás. Nekem a Mach4 csinálta az RW2-vel.

X

aham...hát ez olyan mintha ugrálna rajta :D....
+ a hátsó is ugyanez a típusú fékpofa és felni és ott semmi baj nincs

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Felni-fékbetét kapcsolat. Lehet túlságosan jó a tapadás. Nekem a Mach4 csinálta az RW2-vel.

X

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 hozzászólás
Sziasztok!
mitõl lehet hogy rázza az egész kormányt, telót meg mindent az elsõ fék ha behúzom?:S nagyon idegesítõ.......

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Szerintem v fék erre érzéktlenebb, sokkal nagyobb a "nemhelyesen van benne a kerék" tûrése, Bár a "nagyonnemhelyesenvanbenneakerék" már itt is felettébb zavaró.
Ez a pofa-felni távolság miatt van, ami kb 1-2mm szokott lenni. A pofa-tárcsatávolság meg kb 0,2 mm.

Ride everywhere.

.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Vagy ami még egyszerûbb: gyorszár kilazít, keréken fordít, visszazár, örül. 10mp. kb. :)

És szerszám sem kell.