Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4041 hozzászólás a témában

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás
http://queremopa.hu/...ad/PB070017.JPG

800 huf-ért

ftomi

ftomi

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
KeX!

Hol lehet találni errõl egy képet? És kb. mennyibe kerül?

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás
Tomi, ha fékmerevítõre van szükséged, ajánlom azt a bizonyos szögletes kingstone-t, amit már egy kolléga fent említett. Ha igényed van rá, olcsón tudok neked egy párat szerezni.

Apropó, nincs vkinek eladó avid véféke?

ftomi

ftomi

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
Megtetszett egy fékmerevítõ, (amirõl talán épp itt olvastam valahol), és amirõl az MTBR.com on is nagyon jól vélekednek. (http://www.mtbr.com/...uct_20403.shtml) DKG brake booster, vagy valami hasonló neve van. Szerintetek hol lehetne ilyet venni? Fekete színben is gyártják -- egy ilyen pont illene a bicajomra! 8) Vagy van valami más, amit helyette javasoltok?

Tamás

Feltöltött kép

vendég__*

vendég__*
  • vendég
az 5öst nem simerem, de a 7es az ua mint a 9es csak nem cartige pofákkal. tehát király!

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
Szasztok!
A sram 5.0 és a 7.0 között mi a különbseg (a 800ft-on és a színén kívül? ;D)
Cartridge fékpofájuk van?
Tapasztalatok? Alivio fvkarom van, remerx Grand rock felni, a régi altus helyett kellene hátra...
ahhoz képest csak merevebb lehet... ;D

vendég__*

vendég__*
  • vendég
nekem full 9.0 V-fékek vannak cool-stop fekete pofákkal, 1 ujjal blokkolhatók elöl-hátul, persze városi üzemmódban. nyulazásnál viszont már rá kell markolni 2-3 ujjal, mer amúgy kikönyököl s*ggünkün a halál, oszt cumi....
piros ricsi pofákkal is frankón fogott, de rémisztõ mértékben koptatta a felniket, ezé inkább lecseréttem a gyárira.

Martens

Martens

vendég

• fórumtag
  • 168 hozzászólás
Hi!

Én Trinity fékkarokat használok (Avid utanzat), az ára 2900/pár. Sram 5.0as v-fékek. Hátul a szögletes kingstone fékmerevitovel, és sárga-fekete acor fékbetéttel. Ami 1900/garnitura. A sram fék pedig betét nélkül 1500 volt. Szerintem ahhoz képest, hogy mennyibõl hoztam ki, nagyon jol mukodik. Ja és triálozok...

Marty

vendég__*

vendég__*
  • vendég
modulator - abs? a tektro jol nez ki! de mondjuk sztem kicsit ego :)))

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Jó a pipa, csak már kidobtam egy garnitúrát, mert összerozsdásodott, és ami most van rajta is rozsdás. Királyul mûködik, de engem idegesít, ahogy kinéz. Most próbáloxerezni valami jobb minõségût aluból, vagy saválló acélból...

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 hozzászólás
Nekem is van görgõs bizbasz, de nem raktam fel, mer van ahol felfexik rajta a kábel és így nem csak görög, hanem csúszik is.
Jó az a pipa is.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Aha. Akkor modulátor ejtve...Közben rájöttem mé' nem jó a görgõs acor bizbasz: gyaníthatóan túl merev a bowdenem. Finomabb szálú, hajlékonyabb kellene.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
nekem egy tektro van, mostmá" hogy a gyári pofák elszálltak belõle, bike+ vagy mi van beletolva. egész jó,pedig a karok sem világbajnokok: Dia-compe, kor 20000 év. 80 kg vagyok, s legtöbbet a Bükkben nyûvön. Ja: nagyon OLCSÓ!

ittvanne:
http://www.tektro.com/mtb/821.htm

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 hozzászólás
fékerõmodulátor:
nem sokat tudok, itt van amit igen:
Elvileg arra találták ki, hogy ne tudd vészfékezésnél leblokkolni a kereket. Asszem valahogy úgy megy az egész, hogy ha hirtelen berántod a féket, nem engedi át a teljes "kakaót" hanem egy határnál visszavesz belõle és vagy nem engedi, vagy lassan engedi tovább.
Mûködése közben a bowdenházzal variál, tehát azt engedi mozogni.
Valami olyasmit képzelj, hogy pl. 1cm-vel megtoldja a bowdenház hosszát és ebbõl vesz le, mikor rárántod a fékkart, tehát az általad húzott kábelmennyiség több, mint a féken húzott.
Van olyan változat is, ami nem a fék pipájába van építve, hanem a fékkar végén van egy bigyusz, és ennek szabályozható a hatásfoka is. Valamelyik Nexus v. Nexave karon van tán.

Na ez most jó nagy zagyvaság, remélem azért érted. ;)

Sztem hülyeség ezzel szórakozni, meg kell tanulni a féket használni. Trekkingelõ nagymamáknak jöhet jól.

Ja: elsõ féknél van értelme ugye, a hátsóval nehéz orcára borulni ;D

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Kipróbáltam. Nehézkesen mûködik, nem vettem meg. Tudja valaki, hogy mi a csuda az a fékerõ modulátor (Shimano), hogyan mûködik, mire jó, és miben különböznek a különbözõ színû modellek??? ::)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Üdv,
Tegnap láttam egy Acor V-fékpipa helyettesítõt, ami egy alu szerkezet, a közepén meg kis görgõ van, szóval mûködés közben a bowden nem súrlódik, hanem gördül. Használ valaki ilyet? Érdemes ilyet venni? Vagy tudtok helyette ajánlani valami jó minõségû hagyományosat, ami nem rozsdál be?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
na, akkor itt egy kis gyakorlati tapasztalat a piros ritchey-rõl...

fékhatás TÉNYLEG brutál, de valahogy csak nem kopik, bár lehet, hogy csak azért, mert én nem fékezek valami gyakran ;D

ez annyit jelent, hogy a cartridge rendszerû pofák már 1,5 éve és 10000 km-e vannak benn, s jelentem, még tartanak :)

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Rihárd bátyó kék pofái a keményebb igénybevételhez lettek kitalálva, mint a sár, esõ, víz, hó stb. Kicsit tényleg esztergálja a felnit. A fekete az általános használatra készült és szerintem is baromi jól fog (én is ezeket nyúzom), még egy ujjal huzogatva is. Létezik még piros Ritchey pofa ami viszont tényleg puha és seperc alatt elkopik, bár a fékhatás állítólag megahiperbrutál.

Mac

Mac

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
hi!

köszi a válaszokat!
A ritchey kék fékpofa kemény??? én úgy tudtam, hogy az a legpuhább tõlük!! vagy az is túl kemény (de kopik) no mindegy
fejtsétek meg a rejtéjt! :)

ambro23

ambro23

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
sram 5.0: a gyari pofakkal eleg rosszul fogott. most B+ cserelheto betetes pofakkal egesz jo. 1 ujjal azert nem javasolnam a hasznalatat...