Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4041 hozzászólás a témában

bcsoki

bcsoki

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Sajnos (?) igen ! Meg kell !

Ezen már én is gondolkodtam ! Csak úgy tudom, hogy a BMX-es megoldás fix, gyárilag õsszerakott elemekbõl (bowdenbõl) áll ?! És ugye ezek a bowdenek kicsit rövidek ?!
Én inkább valami olyanon gondolkodom, hogy a fékkarból már egybõl 2 bowden jön ?! Persze ezzel meg az a gond, hogy ugye hegyen lefelé a két fék közül talán az elsõnek jobban kellene fogni ?

Smici

Smici

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
Hát ha feltétlen meg kell oldani, én a BMX-esek által a rotor elõtt használt "bowdeosztót" használnám.
De elég perverz ötletnek tûnik ez így...

bcsoki

bcsoki

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Sziasztok !

Lenne egy nagy kérdésem !
Keresek egy olyan megoldást amivel a montin egy fékkarral tudnám a két féket egyszerre mûködtetni !
Minden megoldás érdekel ! :)

Köszönettel : Bálint

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.032 hozzászólás

Vanguard fékem nekem is van, bár nem V, hanem kanti.
Elõny: bazi jól néz ki.
Hátrány: eccerû, de nagyon. Nincs egyik oldalon se rugóerõ állítási lehetõség (-> nagyon nehéz beállítani, utánállítani is), az összekötõt nem lehet kiakasztani, csak ha a másik oldalon kilazítod a csavart, és kifûzöd a horgonyból (szal kerékkiszedés = fékbeállítás).
Nem is maradt sokáig a bicajomon, csak amíg lefotóztam. (http://kep.tar.hu/sp...ml?aid=27600207)
Ja, igen, ez Lizard fék, de a dobozán az áll: Lizard Series by Vanguard.

Ez kurva szép!!! Ha megcsinálták volna rendesen még használható is lehetne ;D :P ;D

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Nekem Richárd mester Logic canti fékrendszerem van fekete pofákkal. Tényleg nem egy tárcsafék, de még sosem féltem a nyeregben (pl. 50km/h környékén lefelé merev villával, ha gáz volt mindig meg tudtam állni. Jól állítható, meg nem jön szembe mindennap az utcán. Nekem míg ez van, nem kell V-fék se.
De mindenki másképp csinálja...

Smici

Smici

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
Vanguard fékem nekem is van, bár nem V, hanem kanti.
Elõny: bazi jól néz ki.
Hátrány: eccerû, de nagyon. Nincs egyik oldalon se rugóerõ állítási lehetõség (-> nagyon nehéz beállítani, utánállítani is), az összekötõt nem lehet kiakasztani, csak ha a másik oldalon kilazítod a csavart, és kifûzöd a horgonyból (szal kerékkiszedés = fékbeállítás).
Nem is maradt sokáig a bicajomon, csak amíg lefotóztam. (http://kep.tar.hu/sp...ml?aid=27600207)
Ja, igen, ez Lizard fék, de a dobozán az áll: Lizard Series by Vanguard.

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.032 hozzászólás
Hi!

Találtam Vanguard fékkart

Íme:
http://www.yuccadune...rake Levers.jpg

Remélem találok féktestet is.

Egyébként max. B+ minõségõnek látszik (a kép alapján).

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
Nem V, 'csak' patkófék, de egy kicsit szeretném tuningolni.
A mostani fékpofánál kétszer akkora az MTB betét, de olyan kell, ami menetes szárral rögzíthetõ a helyére. A másik problémám a kerékmérettel van, 27-es (ez =622-vel?).

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
nekem volna is egy sramom

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
EMBER: tektro magnéziumos fék létezik igenis. Láttammár, asszem valamelyik workshopban.

Kolbee

Kolbee

vendég

• fórumtag
  • 163 hozzászólás
Hát, Thez barátom, te mondasz valamit... :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
hat, add el a 7.0-t es vegyel sztem egy 9.0-t. abban van gyarilag egy koolstop, es uaz amugy mint a 7.0. mar ha meg tudod oldani. ha nem, veszel egy b+ pofat 500ert a cartridge-vel, es kivagod belole a b+-t majd belerakod a jagwire-t. ez kb annyiba jon ki, mintha eladnad a 7.0t es venne 9.0-t...

Kolbee

Kolbee

vendég

• fórumtag
  • 163 hozzászólás
Így van. Ezért olyat keresek, amihez van tartó.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
jagwire 1000 a kool-stop is kb ennyi. csak ehhez kell cserelheto tarto is, ami tudtommal nem jar a 7.0-hoz...

Kolbee

Kolbee

vendég

• fórumtag
  • 163 hozzászólás
Egy aprócska kérdésem lenne: Igen kedvelt SRAM 7-es fékemben erõsen elfogyott a fékpofa. Szerintetek milyen cartridge-es fékpofákba érdemes beruházni elérhetõ áron?

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.032 hozzászólás
Hi!

Találtam valamit. A tektro gyart (eltunt az ekezet ;D) magnesium feket?

Ezt a 2003-as Merida Magnesium elite specifikacional talaltam
Brake Tektro Magnesium.

Utannaneztem a Tektro honlapon (http://www.tektro.com), de nem talaltam semmit.

Letezik egyaltalan ilyen fek, vagy csak elirtak, es Avid Magnesiumot akartak irni (szerintem ez a valoszinubb)?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Nekem van olyanom, a SS gépemen. Nem valami bonyolult mûszer, és elég olcsó is, ami kicsit látszik a kidolgozásán, de meglepõen jól fog. A rúgója sztem a gyenge pont, esetleg másik fékpofával lehet a felnihez passzintani, ha nem megfelelõ, de az árát megéri.

dzsotty

dzsotty

vendég

• fórumtag
  • 242 hozzászólás
Sziasztok!
Mi a véleményetek a vanguard V fékekrõl? Ha ismeri eggyáltalán valaki. Én eddig még életemben nem hallotam rólla.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
fékerõmodulátor: inkább veszélyes mint jó ;) amugy sokan mondják, hogy ha v akkor avid, de én ebben nem vagy biztos. oké, hogy iparis, meg hogy könnyû, meg minden, de gyakorlatilag is jobb az xtrnél? én nem tom, de az xtr feelingjéért is megéri. másrészt, meg szvsz hülyén néz ki az, hogy nem párhuzamos, bár asszem nincs is olyan avidban... nem tom nekem teccik az a kis doboz okk a fékpfa elött ;D ;D

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.032 hozzászólás

Lattam akciosan Ritchey Comp feket kek fekpofaval. Azt szeretnem megtudni, hogy van-e rola valakinerk tapasztalata, esetleg tudjatok -e a pontos sulyat. Ubereli-e a Sram9.0-at vagy a deoret?
na koszi
udv
Mac

Bár már tutira lekéstél az akcióról, de azért:
Ritchely Pro + féktest + pipa + csavarok + gumiharmonika 368 gr.
Igaz ez a Pro nem a Comp, de az sem sokkal nehezebb. Eltérés csak a fékpofákban van. Az nem patronos, ezért nehezebb egy kicsit. De egyébként felépítésre ugyan az. Alakja csónakhoz hasonlít. Hajlítgatni szerintem nem lehet. Nagyon jól megtervezettek a karok. Baromi merev. Szerintem a Deore-t, és a 9.0-át is simán lenyomja mind súlyban, mind merevségben. Ennek szerintem az az oka, hogy a fékpofák a "csónak"-ban vannak, amit szinte lehetetlen meghajlítani (ellentétben az összes többi fékkel, ahol a fékpofákat egy kiálló "nyelv"-re kell rögzíteni). Lehet, hogy ez így láttlanban kicsit értelmetlen volt, de ha megnézed a féket tudni fogod mire gondolok. ,

Ja és még jobban is néz ki. ;)

Még nem volt szó a perselyezésrõl, csapágyazásról, ezek élettartamáról stb.
Ki melyiket tartja jobbnak: XTR, vagy Avid Single Digit Ultimate. Az egyik kopás szerint utánhúzható, a másikban pedig simán 4-4 db ipari csapágy dolgozik. Melyik tartósabb, megbízhatóbb, jobb (olcsóbb ;) ) stb Bár mindkettõ világcégek csúcstermékei, szóval egyik sem sz@r, csak kiváncsi vagyok a véleményetelkre. De ha van valami más normális fék is, ami nem kotyogósodik ki egy pár év alatt az is érdekelne.

Ja és még valami a végére. A Shimano féle fékerõmodulátor csak egy kis csövecskébe rejtett rugó. Így ha nagyobb erõvel hirtelen berántod a féket miután a fékpofa eléri a felni felületét a rugó is bemozdul, ezért nem tudod blokkoni az elsõ kereket. Mûködése egyszerû, és tökéletesen felesleges. Bár egy bizonyos kor felett (69.5 év) már talán ajánlott... ;D ;) ;)