Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4041 hozzászólás a témában

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
érdekes módszerek... szerintem a legnagyobb gond télen a felfagyással van-legalább is nálam...lehet hogy a felflexelés segitene ::) addig amig a környezetében megmarad a hõ... ;D

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
körömlakklemosóval nem drága szinten tartani a fékhatást?
meg mondjuk amíg nem vmi olajos cucc van a felnin,vagy bármi,ami csúszóssá teszi,fölösleges tisztogatni,fékezéssel úgyis minden lejön
smirgli;ha érdessé válik a felszín nos,ekkor lesznek felnidarabkák a pofában
vagy a gumit szántja fel:D
viszont a flex dolgot kipróbálom kíváncsiságból:D

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
baszki elszállt amit írtam!! >:( >:(

Na fékerõ növelhetõ az alábbi módon:
felnit ha megmosod mosószeres vízzel meg egy kefét is rászabadítasz(nem drótkefét :D)
vagy talán az alkojol is jatással van a felnire(is)mert leoldja a felület i mocskot!vagy talán az aceton,körömlakk lemosó?
Fékpofa:ha van értelme még smirglizni hogy a mocsok lejöjön,meg hogy a felület érdes legyen!
nekem elöl kék,hátul piros ricsi van elég jó eggyütt!
ami még számít hogy a pofa hogy nyomja a felnit!mert ha kicsit is lelóg róla akkor az nyilván nem jó!velem szokott elõfordulni ha a pofa csavarját meghúzom akkor picit fordul a pofa is!érdemes figyelni erre!
Végsõ eset:felnit felflexelni!valami kukázni való felnin érdemes kipróbálni,vagy ha tudot hogy cseréed.felexel merõlegesen (derékszögpárhuzam!!)a felnire nyomni!figyelni hogy ne "mutasson"egyik irányba se a "flexelés"hanem 90fok legyen!!külömben lenyomja a pofát a felnirõl!!

vendég__*

vendég__*
  • vendég
azt nem tom csak azt hogy nekem kék volt és az EZER puha. nem tom, de én egy két szaros szemcsétõl még nem csináltam semmit, csak megcsiszolgattam, a felnin látható nyoma nem volt, viszont az elsõ 40 km után már voltak benne szemcsék. ha már tul sok van, akkor rezseld meg és kész.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
4x feketével kezdtem, most piros van hátul, fekete elöl. Egyébként mi a keménységi sorrend a pofák közt??? ::)

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.032 hozzászólás
Én ilyenkor rögtön cserélem a fékpofákat valami más gyártmányúra, mert nem tesz jót se a felninek, se a pofának se a fékhatásnak. Próbálj puhább fékpofákat felrakni. Igaz gyorsabban kopnak, de legalább nem eszik meg a felnit.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a fémdaradkák benne az tuti, hogy felnirõl leszármazott cucc. Ki kell piszkálni õket csavarhuzóval ha nagyobbak, vagy csiszolópapirt neki, ha kisebbek. Semmiképpen nem tesz jót, max összekarcolgatja a fékfelületet.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Okay, Thx!

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
egész nyugodtan lehetnek akár hookszemcsék is /?kvarc?/.

de mivel az is elég kemény ezért nem tesz jót a felninek szóval csiszolópapír.

Chili de Palmer

Chili de Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.806 hozzászólás
Nem hiszem, hogy lennének benne ilyen szemcsék, kicsit megsmirglized a tetejét akkor eltûnnek. Én is Jagwire pofákat használok, nagyon jól mûködnek, hatásfokuk nem romlott a "szemcsék" miatt, de azok még szerintem a kosz miatt is vannak.

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.032 hozzászólás
Hi!

Én még nem láttam olyan fékpofát, amiben gyárilag lettek volna fémszemcsék... De ettõl függetlenül lehet, hogy gyártanak ilyet, csak én nem tudok róla.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Fekete Shimano, piros B+, zöld Jagwire, fekete cartridge Acor.

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
nem ártana tisztázni hogy milyen pofáról van szó.
olcsó fekete vagy kool-stop esetleg?

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Hát, a jelexerint az lesz a legjobb, ha magam gyõzõdöm meg a dologról... ;)

A másik dologra visszatérve: a fémszemcsék a pofa anyagában akkor felni-eredetûek? Mer' haversrác állítja, hogy gyárilag vanak a pofában... :-X

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
ultimate fékhatásjavító szer;kátrány
szerintetek mit használnak a triálosok?
amúgy meg ...múlt évben még Vfékkel HAVaztam,sztem nem gáz

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
emlékeim szerint, amikor én kimentem tavaly hóba bringázni, a fékek és környékei annyira behavazüdtak, hogy be se lehetett õket húzni
fékhatásról nincs info...

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
lehet, hogy kicsit morbid ötlet, de talán hóban segít a fékhatáson egy kis felnire felkent antivax...
...amit a sífutó léceken is használnak...

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Tavaly kihagytam, de idén szívesen kimennék a havas hegyekbe. Kell a hó!
Ja, és kösz a válaszokat!

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
hát amennyiben ilyen körülmények között szeretnéd a bringát használni csak a tárcsa jelent normális megoldást. persze azért a téli bringámon nincs tárcsa mégis lehet vele közlekedni a városban. mondjuk ez a terepre már annyira nem igaz.
de várjuk ki a végét idén még lehet hogy hó sem lesz.

a szemcséket pedig csiszolópapírral szedd le a pofáról

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Ez bizony nem túl jó hír...Gondolom a tárcsafék nem érzékeny a hóra. Lehet hogy tárcsás agyba kellet volna beruháznom??? ::)
Jutik eszembe, a pofa anyagában azok a szépen csillogó fémszemcsék a felnibõl származnak?