Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
4041 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A KCNC fékkarokra a 48g/pár mennyire lehet valós? Darabra még elmenne a 48g, de párra elképzelhetetlennek tûnik vagy használhatatlannak.

A sebesség mindent megold.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Az ultimate fékkar mit tud, hogy ilyen sokba kerül?

Fél napig megy rajta a gép.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Az ultimate fékkar mit tud, hogy ilyen sokba kerül?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
nagy sárban a vfék egy traktorgumival tényleg használhatatlan...1.5-1.6os sárgumival engem megfog 2 ujjal annyira, amenyire kell. (nem állok azért fejre, mint szárazon 1.5 ujjal, de fog)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Nem hinném! A kanti korszaknak is megvannak a maga túlélõi, prémium kategóriásak lettek. Avid, Paul, de a Tektronak is van ilyenje. Régen a DH gépeken is XTR kanti volt, abból a szegmensbõl való kiszorulásuk viszont annak is köszönhetõ, hogy kicsit másképpen néz ki ma egy DH pálya, mint mondjuk '93-ban.

Ma Ultimate még akkor is lenyom egy csomó tárcsát, ha az Avid "elkínaisodott".

Nem hiszem, hogy 6-7 éven belül eltûnnének a fékcsonkok a vázakról, villákról, amíg azok vannak, addig lehet kanti és V-fék is, ha úgy akarod!

Szerintem a legtöbb ember alapból túlértékeli a magas kategóriás alkatrészek jelentõségét. Nem azért van annyi magas kategóriás alkatrész forgalomban, mert a usernek szüksége van rá, hanem mert biztos ami biztos és mert MEGTEHETI.

leborítékolhatjuk :)

mernék rá fogadni hogy 2014-ben az új montivázak max 20% án lesz v-fék csonk...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 posts

Ez a fék kérdés olyan, mint az éjszakai bringázás, valakinek elég egy kis villogó, hogy ugyanúgy menjen, mint nappal, valakinek meg egy autófényszoró is kevés, a fékeknél meg valaki egy sz@r v-fékkel is lemegy bárhol és valakinek a gigabrutál tárcsafék is kevés.

nyilvan, egy jo fotos kompakt geppel is csinal jo kepet, van akinek a sokmillios gep is keves ehhez.
en inkabb a konkret ervekre-ellenervekre voltam kivancsi, mint pl nagy sarban a v-fek gyengebb bir lenni.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Itx, még nem tanultál meg fékezni. ;) Lejtõn az elsõt húzzuk általában.

Inkább mindkettõt, változó intenzitással.

Valószínûleg az egyetlen Avid fék amit még Kanadában gyártanak.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Ez a fék kérdés olyan, mint az éjszakai bringázás, valakinek elég egy kis villogó, hogy ugyanúgy menjen, mint nappal, valakinek meg egy autófényszoró is kevés, a fékeknél meg valaki egy sz@r v-fékkel is lemegy bárhol és valakinek a gigabrutál tárcsafék is kevés.

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts

Most kötözködjek? :)
Mé' blokkolna az elsõ?
Esni akarsz?

Nyilván nem errõl beszélek. azért írtam oda hogy amikor
az elsõvel fékezek, még ha megtépem sem állok fejre.

Szivesen odaadom egy körre a régi Meridámat LX-el, vagy akár a Yasecet az Aviddal.
Az egyik másfél, a másik egy ujjal blokkol -ha kell-, elöl hátul.

Nekem elöször tektrom volt, aztán sd5 aztán lx,
sokfajta pofával próbáltam, aztán jött a bb5 és végül az xt.

szóval hidd el nem a levegõbe beszélek. ;)

(persze benne van hogy én csesztem el valamit minden alkalommal az évek során :) )
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 posts
koszi mindenkinek, akkor egyenlore marad a V-fek, mar rakjak az elsobe is a ritchey betetet :)
amig nem "dh"-zok sokat, vagy nem megyek 20 centi sarban sokat, addig marad a V.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

Van egy hosszútávos ismerõsöm, akinek hátul canti féke van, elöl v-féket használ, de olyan pofákkal, amiket kb 20 évvel ezelõtt használtak, azt mondta, neki bõven elég ez a 2 fék úgysem szeret fékezni...

bicikliseknél hogy mondják, hogy "kézbenaszand" ? ;)

sound, ha valaki nem értené... hangszeresek körében elterjedt mondás... állítólag...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Van egy hosszútávos ismerõsöm, akinek hátul canti féke van, elöl v-féket használ, de olyan pofákkal, amiket kb 20 évvel ezelõtt használtak, azt mondta, neki bõven elég ez a 2 fék úgysem szeret fékezni...

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts
egyetértek, és lesznek grammániások is.

valamint sokkal olcsóbb összerakni egy viszonylag csúcs bringát, mint egy csúcs autót beszerezni, ezt a relatíve "csóróbbak" is megtehetik. az utolsó mondatodra...

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts

mellesleg így merném borítékolni hogy vitatkozhatunk itt mi , hogy temessük vagy ne temessük a v-féket, a gyártók marketingesei fogják megölni max 6-7 éven belûl

Nem hinném! A kanti korszaknak is megvannak a maga túlélõi, prémium kategóriásak lettek. Avid, Paul, de a Tektronak is van ilyenje. Régen a DH gépeken is XTR kanti volt, abból a szegmensbõl való kiszorulásuk viszont annak is köszönhetõ, hogy kicsit másképpen néz ki ma egy DH pálya, mint mondjuk '93-ban.

Nem hiszem, hogy 6-7 éven belül eltûnnének a fékcsonkok a vázakról, villákról, amíg azok vannak, addig lehet kanti és V-fék is, ha úgy akarod!

Szerintem a legtöbb ember alapból túlértékeli a magas kategóriás alkatrészek jelentõségét. Nem azért van annyi magas kategóriás alkatrész forgalomban, mert a usernek szüksége van rá, hanem mert biztos ami biztos és mert MEGTEHETI.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

Én csak akkor húzom, ha a hátsó nem elég. Különben fejreállok. Rosszul teszem?
Sp

1000X hatékonyabb tud lenni az elsõ, persze csak addig a határig szabad húzni, amíg orra nem buksz. majd próbálgasd, észre fogod venni, hogyha kell, mennyivel rövidebb úton meg tudsz állni az elsõvel.. a hátsónak is megvan a szerepe, én akkor használom, ha már megcsúszna az elsõ kerék, mert mondjuk meredek a lejtõ, sár, kõ, ilyesmi... vagy épp kímélem az elsõfékem :D

sajtosp

sajtosp

vendég

• fórumtag
  • 200 posts

Én csak akkor húzom, ha a hátsó nem elég. Különben fejreállok. Rosszul teszem?
Sp

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 posts

Atért attól nem kell megijedni, hogy felforr, mert az a dolga, hogy elfûtse a mozgási energiád.
Nem árt az annak.

de ettol nem lesz "nyulos"? autonal sem szerettem azt az erzest, amikor Dobogokorol lefele a szerpentin vege fele nem fogott mar a fek rendesen...
mod: lehet ezt mar a tarcsas topikban kell kerdezzem ;)

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts

eddig foleg utcan, meg (nem bringa)parkokban zuztam a gepet, de a mult heten rakaptam a turistauton lefele a hegyrol izere, ahol a tarcsa sztem nalam felforrt volna amennyit huztam ;)

Atért attól nem kell megijedni, hogy felforr, mert az a dolga, hogy elfûtse a mozgási energiád.
Nem árt az annak.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 posts
ez azert kicsit off:

ok, eddig csak olvasni tudtam az ilyesmirol (meg probalkozni), ott igy irta ember. pl William Nealy - MTB A Manual of Beginning to Advanced Technique.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár