Jelentkezz be Regisztrálj
V-fékek - általános eszmecsere
Írta 2007. október 08. - 12:14
Láttam a ChainReaction honlapon, hogy árulnak speckó erre a célra folyadékot, de elég drága és lehet, hogy az is csak egy pancs. Szóval, ki mit használ? Ecet, mosogatószer, súrolópor, hígító, petróleum, Brigéciol? Folytassátok a sort:)
Írta 2007. október 04. - 01:10
Írta 2007. október 04. - 01:05
Alapban acél, de kapható hozzá titán is. Használhatsz hozzá alu csavart is, összesen 10 darabot lehet cserélni.Az sd ultimate fékben titán vagy acél csavarok vannak? Érdemes a fékkarokban alu csavarokat használni?
A régi Ultimate-ben titán volt a rögzítõcsavar.
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2007. október 04. - 00:52
A sebesség mindent megold.
Írta 2007. szeptember 30. - 10:35
Írta 2007. szeptember 30. - 09:12
Írta 2007. szeptember 30. - 01:32
A régi SD7 féktestnek jobb a volt karprofilja. Most ugyanezt Bike Positive Control néven lehet kapni.koszi mindenki, bb7 lesz elore vegul.
Még Avid korában volt ilyenem és elsõ fékezéskor majdnem átestem a kormányon.
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2007. szeptember 30. - 00:47
Írta 2007. szeptember 29. - 23:10
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Írta 2007. szeptember 22. - 10:20
Írta 2007. szeptember 21. - 22:33
Beállítás lényege: minden, mindenre merõleges, amikor a fékpofa eléri a felnit. Ha kopott a betét ki kell alátétezni.
Írta 2007. szeptember 20. - 23:48
a villa suntour xcm.
Írta 2007. szeptember 20. - 22:24
hello,
az itteni hozzaszolasok, meg egy kis utanaolvasas utan elkezdtem az elso feket tobbet hasznalni. ketsegtelen, sokkal hatekonyabb fekezest biztosit, ha jol csinalod.
viszont, arra is ra kellett jojjek, hogy nem fog szamomra (~100kg) elegge. ez egy shimano acera/altus 421-es fek, a gyari pofak kicserelve cartridge-osra, fekete ritchey betetekkel, alivio fekkarokkal.
hogyan tudnam ezt en csilliok befektetese nelkul fejleszteni? eleg lehet egy beallitas szerintetek? vegyek egy deore vagy deore lx feket, aztan majd egyszer fekkarokat is hozza vagy hogyan?
a pofát nem ismerem, lehet hogy rejlenek lehetõségek a cseréjében, én kezdetben egy fékkar cserével próbálkoznék, az LX szervója engem teljesen megvett.. most került a tandemre gagyi V-fék végére, és szerintem nem fogok tárcsásítani.. azért majd beszémolok róla, ha élesben is ki lesz próbálva.
ami még befolyásol: BEÁLLÍTÁS -nem kicsit- , bowdenezés, nomeg a villák ruganyossága.
Írta 2007. szeptember 20. - 22:07
az itteni hozzaszolasok, meg egy kis utanaolvasas utan elkezdtem az elso feket tobbet hasznalni. ketsegtelen, sokkal hatekonyabb fekezest biztosit, ha jol csinalod.
viszont, arra is ra kellett jojjek, hogy nem fog szamomra (~100kg) elegge. ez egy shimano acera/altus 421-es fek, a gyari pofak kicserelve cartridge-osra, fekete ritchey betetekkel, alivio fekkarokkal.
hogyan tudnam ezt en csilliok befektetese nelkul fejleszteni? eleg lehet egy beallitas szerintetek? vegyek egy deore vagy deore lx feket, aztan majd egyszer fekkarokat is hozza vagy hogyan?
Írta 2007. szeptember 15. - 06:49
Írta 2007. szeptember 15. - 00:29
Nekem is volt ilyen felni-fék összeállításom és nem volt gond a fékhatással. Én piros Ritchey pofával használtam. Aztán jött egy SUN UFO majd egy Mavic 317-es felni és a féjhatás egyre jobb és jobb lett. Most egy Mavic CrossMax Enduro-t harapdál az SD 7-es és a fékhatás megdöbbentõ .ma megjött az új elsõkerekem. Mach1 MX cnc-zett felületû felnivel. lenne egy oylan "gondom" hogy csak akkor fog iszonytatóan a fékem hogyha tövig behúzom a kart de akkorsem állok fejre a cnc-zés miatt. - rendesen be van állítva - jagwire zöld fékbetétet használod Avid SD7 szettel (kar-test)szóval ez másnál is igy van addig amig be nem kopik mert utánna jól fog. a hátsó wtb-m is ilyen volt de már betörtem:)
Írta 2007. szeptember 15. - 00:21
Egy kérdés. Melyik V féknek jobb a teljesítménye CC esetén: Avid Rival Arch vagy XTR?
Írta 2007. szeptember 12. - 07:43
Írta 2007. szeptember 12. - 06:33
ma megjött az új elsõkerekem. Mach1 MX cnc-zett felületû felnivel. lenne egy oylan "gondom" hogy csak akkor fog iszonytatóan a fékem hogyha tövig behúzom a kart de akkorsem állok fejre a cnc-zés miatt. - rendesen be van állítva - jagwire zöld fékbetétet használod Avid SD7 szettel (kar-test)szóval ez másnál is igy van addig amig be nem kopik mert utánna jól fog. a hátsó wtb-m is ilyen volt de már betörtem:)
A Jagwire zöld az nem véletlen kerámiás felnikhez való?
Ha nem, nem szóltam.
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.