Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
4041 replies to this topic

5z1ml3r

5z1ml3r

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok!

Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy nem tudom egyszerûen leimátkozni a v-fék tüskéket a bringámról(magellan polarx superman):(
Nem tudom hogy valakinek volt-e már ilyen problémálya, de ha igen és sikerült valahogy megoldania íjon!

Köszi!

Ui.: Ötleteket is szívesen meghallgatok!:)

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 posts
jah bocs csak egy otlet volt hatha segitek :-(

nem vagy amator mi,de azert kerdezel hulyesegeket,mikor bevagod a vegen hogy ugy is cserelem mert mar csak 1mm vastag az anyag.....gratula

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
értem. tehát akkor pofacsere. már úgyis érik a dolog, mert már picivel kevesebb mint 1 mm van belõlük. a fémházasat meg én se értem hogy mitõl megy el a fékerõ. mondjuk ott nem olyan drasztikus a különbség

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A sima folyamatosan veszít a merevségébõl, ahogy fogy az anyag. A fémházasra viszont nincs ötletem. Meg elvileg át kéne alátétezni a fékpofát ahogy fogy, hogy mindig párhuzamos legyen a pillangó a felnivel. A bovdenház is fárad, öregszik és a pofa anyaga is változik az állandó hõhatásokra.

A sebesség mindent megold.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
nem vagyok amatõr, és mindíg állítottam a fékkarnál. mert nem azt írtam hogy TÖBBET hanem azt hogy JOBBAN kell húzni a kart. de csak miután elérte a pofa a felnit természetesen.
sima pofákat használok, haverom meg fémházasat. az én simám sincs homorúan kopva ha arra gondolsz.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Fémházas vagy sima betéteket használsz?

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 posts

lenne egy kérdésem. azt vettem észre hogy ha már a fékpofa a feléig már lekopott, akkor elkezd érezhetõen csökkenni a fékerõ. ez mitõl lehet? (haverom hátsó fékénél is jelentkezik ez a probléma) ja és fõleg a hátsónál vettem észre. azért még egy gagyibb v fék is blokkolja a hátsó kereket ha jól be van állítva. a felni és a pofa nem retkes, vagy olajos. na jó blokkol most is de már érezhetõen jobban kell húzni mint elõtte. meg mostanában már nem harap a fék annyira (inkább egyáltalán nem) mi lehet a baj?

gondolom ha fogy a pofa no a fekker mozgasa is, mivel nagyobb ut kell a pofanak hogy elerje a felnit,lehet utana kene huzni a bowdent

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
lenne egy kérdésem. azt vettem észre hogy ha már a fékpofa a feléig már lekopott, akkor elkezd érezhetõen csökkenni a fékerõ. ez mitõl lehet? (haverom hátsó fékénél is jelentkezik ez a probléma) ja és fõleg a hátsónál vettem észre. azért még egy gagyibb v fék is blokkolja a hátsó kereket ha jól be van állítva. a felni és a pofa nem retkes, vagy olajos. na jó blokkol most is de már érezhetõen jobban kell húzni mint elõtte. meg mostanában már nem harap a fék annyira (inkább egyáltalán nem) mi lehet a baj?

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
én mentem ilyen bicóval. annyi hogy nyúlósabb lesz tõle a fékérzés. amúgy van belõle asszem 3 féle, mind különbözõ keménységû rugót tartalmaz.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Nekem volt ilyenem, muriból feltettem, igazából lóf@szra sem volt jó. Sõt, féktestbe építve is van, ahol beakasztom a pipa végét, annál a mozgó résznél van egy rugó. Azzal is ugyanúgy nyomtam a stoppit, csak meg kellett tanulni használni. :)
Egyébként levenném.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
Ha olyannak érzed magad, aki vagy csak tépni tudja a féket markolatig, vagy hozzá sem nyúlsz, akkor neked is be kell szerezned egy ilyen kiváló, Hülyék Elleni Eszközt!

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts
félreértés ne essék, V fék mániás vagyok, amíg lehet eszem ágában sincs tárcsát venni, csak azért kérdeztem mindig ilyen technikai hülyeségeken agyalok

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

egy bowdenes tárcsához be lehet iktatni ezt a rudat?

Egyszerûbb ha veszel valamilyen szar bovdent.

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

Miért kellene elrontani a tárcsásat egy ilyennel?:wtf:

Amúgy szerintem nem mert ezt kifejezetten V fékhez találták ki.:chin:

Én azt mondom hogy teljesen felesleges,de te tudod.
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 posts

Szevasztok!

KTM gép elsõ fékbovdenjén láttam egy fekete kis hengert "Shimano Power Regulator" felirattal. Meg is kérdeztem mire jó, erre az volt a válasz, hogy:
ez egy blokkolásgátló, nem engedi, hogy túlhúzd a féket...

Van ennek szerintetek bármi haszna, azon kívül, hogy egy újabb hibalehetõség kerül a rendszerbe..?

J.

Elvileg tényleg "blokkolásgátló",gyakorlatilag meg ....sok értelme nincs.
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

Szevasztok!

KTM gép elsõ fékbovdenjén láttam egy fekete kis hengert "Shimano Power Regulator" felirattal. Meg is kérdeztem mire jó, erre az volt a válasz, hogy:

Van ennek szerintetek bármi haszna, azon kívül, hogy egy újabb hibalehetõség kerül a rendszerbe..?

J.

Én is egyre több új bringán látok ilyen cuccot nekem is ezt mondták amikor kérdeztem de inkább azért van hogy ne tudd hirtelen behúzni az elsõ féket,de szerintem ezt a nagyon nagyon kezdõknek találták ki(vagy azoknak akiknek még nem volt szerencséjük profi fékrendszerhez és még a régi izomból húzosak hoz szoktak hozzá. :)) hogy pánik szerûen ne tudják behúzni az elsõ féket.:chin:
A müködését nem nagyon értem még nem szedtem szét soha ilyet,de nem is nagyon érdekel,én az elsõ nap úgyis leszedném.:)
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Kezdõknek szerintem hasznos.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

persze, szarabb lesz a fékhatás ;)
(én kukáznám)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 posts
  • LocationBudapest
Szevasztok!

J.