érdekes módszerek... szerintem a legnagyobb gond télen a felfagyással van-legalább is nálam...lehet hogy a felflexelés segitene : addig amig a környezetében megmarad a hõ... ;D
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
V-fékek - általános eszmecsere
Started by
eric
, 2003. April 06. 20:04
Posted 2003. December 13. - 12:51
Posted 2003. December 12. - 22:34
körömlakklemosóval nem drága szinten tartani a fékhatást?
meg mondjuk amíg nem vmi olajos cucc van a felnin,vagy bármi,ami csúszóssá teszi,fölösleges tisztogatni,fékezéssel úgyis minden lejön
smirgli;ha érdessé válik a felszín nos,ekkor lesznek felnidarabkák a pofában
vagy a gumit szántja fel:D
viszont a flex dolgot kipróbálom kíváncsiságból:D
meg mondjuk amíg nem vmi olajos cucc van a felnin,vagy bármi,ami csúszóssá teszi,fölösleges tisztogatni,fékezéssel úgyis minden lejön
smirgli;ha érdessé válik a felszín nos,ekkor lesznek felnidarabkák a pofában
vagy a gumit szántja fel:D
viszont a flex dolgot kipróbálom kíváncsiságból:D
Posted 2003. December 12. - 22:08
baszki elszállt amit írtam!! > >
Na fékerõ növelhetõ az alábbi módon:
felnit ha megmosod mosószeres vízzel meg egy kefét is rászabadítasz(nem drótkefét )
vagy talán az alkojol is jatással van a felnire(is)mert leoldja a felület i mocskot!vagy talán az aceton,körömlakk lemosó?
Fékpofa:ha van értelme még smirglizni hogy a mocsok lejöjön,meg hogy a felület érdes legyen!
nekem elöl kék,hátul piros ricsi van elég jó eggyütt!
ami még számít hogy a pofa hogy nyomja a felnit!mert ha kicsit is lelóg róla akkor az nyilván nem jó!velem szokott elõfordulni ha a pofa csavarját meghúzom akkor picit fordul a pofa is!érdemes figyelni erre!
Végsõ eset:felnit felflexelni!valami kukázni való felnin érdemes kipróbálni,vagy ha tudot hogy cseréed.felexel merõlegesen (derékszögpárhuzam!!)a felnire nyomni!figyelni hogy ne "mutasson"egyik irányba se a "flexelés"hanem 90fok legyen!!külömben lenyomja a pofát a felnirõl!!
Na fékerõ növelhetõ az alábbi módon:
felnit ha megmosod mosószeres vízzel meg egy kefét is rászabadítasz(nem drótkefét )
vagy talán az alkojol is jatással van a felnire(is)mert leoldja a felület i mocskot!vagy talán az aceton,körömlakk lemosó?
Fékpofa:ha van értelme még smirglizni hogy a mocsok lejöjön,meg hogy a felület érdes legyen!
nekem elöl kék,hátul piros ricsi van elég jó eggyütt!
ami még számít hogy a pofa hogy nyomja a felnit!mert ha kicsit is lelóg róla akkor az nyilván nem jó!velem szokott elõfordulni ha a pofa csavarját meghúzom akkor picit fordul a pofa is!érdemes figyelni erre!
Végsõ eset:felnit felflexelni!valami kukázni való felnin érdemes kipróbálni,vagy ha tudot hogy cseréed.felexel merõlegesen (derékszögpárhuzam!!)a felnire nyomni!figyelni hogy ne "mutasson"egyik irányba se a "flexelés"hanem 90fok legyen!!külömben lenyomja a pofát a felnirõl!!
vendég__*
Posted 2003. December 12. - 17:28
azt nem tom csak azt hogy nekem kék volt és az EZER puha. nem tom, de én egy két szaros szemcsétõl még nem csináltam semmit, csak megcsiszolgattam, a felnin látható nyoma nem volt, viszont az elsõ 40 km után már voltak benne szemcsék. ha már tul sok van, akkor rezseld meg és kész.
Posted 2003. December 12. - 15:38
4x feketével kezdtem, most piros van hátul, fekete elöl. Egyébként mi a keménységi sorrend a pofák közt??? :
Posted 2003. December 12. - 13:44
Én ilyenkor rögtön cserélem a fékpofákat valami más gyártmányúra, mert nem tesz jót se a felninek, se a pofának se a fékhatásnak. Próbálj puhább fékpofákat felrakni. Igaz gyorsabban kopnak, de legalább nem eszik meg a felnit.
Posted 2003. December 12. - 11:54
a fémdaradkák benne az tuti, hogy felnirõl leszármazott cucc. Ki kell piszkálni õket csavarhuzóval ha nagyobbak, vagy csiszolópapirt neki, ha kisebbek. Semmiképpen nem tesz jót, max összekarcolgatja a fékfelületet.
Posted 2003. December 10. - 14:45
Posted 2003. December 10. - 13:10
egész nyugodtan lehetnek akár hookszemcsék is /?kvarc?/.
de mivel az is elég kemény ezért nem tesz jót a felninek szóval csiszolópapír.
de mivel az is elég kemény ezért nem tesz jót a felninek szóval csiszolópapír.
Posted 2003. December 10. - 11:10
Nem hiszem, hogy lennének benne ilyen szemcsék, kicsit megsmirglized a tetejét akkor eltûnnek. Én is Jagwire pofákat használok, nagyon jól mûködnek, hatásfokuk nem romlott a "szemcsék" miatt, de azok még szerintem a kosz miatt is vannak.
Posted 2003. December 10. - 10:44
Hi!
Én még nem láttam olyan fékpofát, amiben gyárilag lettek volna fémszemcsék... De ettõl függetlenül lehet, hogy gyártanak ilyet, csak én nem tudok róla.
Én még nem láttam olyan fékpofát, amiben gyárilag lettek volna fémszemcsék... De ettõl függetlenül lehet, hogy gyártanak ilyet, csak én nem tudok róla.
Posted 2003. December 10. - 10:40
Posted 2003. December 10. - 10:27
Posted 2003. December 10. - 09:32
Hát, a jelexerint az lesz a legjobb, ha magam gyõzõdöm meg a dologról...
A másik dologra visszatérve: a fémszemcsék a pofa anyagában akkor felni-eredetûek? Mer' haversrác állítja, hogy gyárilag vanak a pofában... :-X
A másik dologra visszatérve: a fémszemcsék a pofa anyagában akkor felni-eredetûek? Mer' haversrác állítja, hogy gyárilag vanak a pofában... :-X
Posted 2003. December 09. - 21:58
ultimate fékhatásjavító szer;kátrány
szerintetek mit használnak a triálosok?
amúgy meg ...múlt évben még Vfékkel HAVaztam,sztem nem gáz
szerintetek mit használnak a triálosok?
amúgy meg ...múlt évben még Vfékkel HAVaztam,sztem nem gáz
Posted 2003. December 09. - 21:41
emlékeim szerint, amikor én kimentem tavaly hóba bringázni, a fékek és környékei annyira behavazüdtak, hogy be se lehetett õket húzni
fékhatásról nincs info...
fékhatásról nincs info...
Posted 2003. December 09. - 19:30
lehet, hogy kicsit morbid ötlet, de talán hóban segít a fékhatáson egy kis felnire felkent antivax...
...amit a sífutó léceken is használnak...
...amit a sífutó léceken is használnak...
Posted 2003. December 09. - 17:27
Tavaly kihagytam, de idén szívesen kimennék a havas hegyekbe. Kell a hó!
Ja, és kösz a válaszokat!
Ja, és kösz a válaszokat!
Posted 2003. December 09. - 17:12
hát amennyiben ilyen körülmények között szeretnéd a bringát használni csak a tárcsa jelent normális megoldást. persze azért a téli bringámon nincs tárcsa mégis lehet vele közlekedni a városban. mondjuk ez a terepre már annyira nem igaz.
de várjuk ki a végét idén még lehet hogy hó sem lesz.
a szemcséket pedig csiszolópapírral szedd le a pofáról
de várjuk ki a végét idén még lehet hogy hó sem lesz.
a szemcséket pedig csiszolópapírral szedd le a pofáról
Posted 2003. December 09. - 17:04
Ez bizony nem túl jó hír...Gondolom a tárcsafék nem érzékeny a hóra. Lehet hogy tárcsás agyba kellet volna beruháznom??? :
Jutik eszembe, a pofa anyagában azok a szépen csillogó fémszemcsék a felnibõl származnak?
Jutik eszembe, a pofa anyagában azok a szépen csillogó fémszemcsék a felnibõl származnak?