Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
4041 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Heló!
Elsõ hozzászólás :)

Olcsón hozzájutottam egy szép alu monti vázhoz, max. 15 éves lehet mert egy Shimano UN91-es (XTR) középrészt szedtem ki belõle... eléggé le volt harcolva. A vázat most szinterezik...
A probléma a következõ:
Befektetés/használhatóság mérlegelése alapján úgy döntöttem, hogy egysebességest építek belõle.
(azért még nem 100% :)
Nagyon tetszenek a trekking vázak 27-es felnivel. Szóval a 26 os kerék kicsi. A V-fék rögzítõ csonk a nagy probléma, amire hazai online boltokban eddig nem találtam megoldást.

Valami ilyesmi kéne: Xtracycle 26" to 700c Brake Post Conversion Adapter | Xtracycle Mounting Parts | Bike Trailer Shop

Kapható ilyen valahol Mo.-n?
Esetleg valami más megoldás? Tárcsafék rögzítõ szem sincs rajta... maradnék a V féknél.

ilyen cucca van a mavic-nak is (

Caliper Brake Adjuster - wheels - mountain bike - Mavic

hívd fel vlamelyik nagyobb boltot (a probike-ot ajánlanám leginkább) hogy van e honi nagykerben, vagy mennyi idõn belûl tud lenni.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
értem.

Stukov

Stukov

vendég

• fórumtag
  • 33 posts
Igen, mert már szinterezik, meg nem tudok olyat aki jól megcsinálná... (Debrecenben)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
pöpecen kiflexel, feljebbforrasztat, gáz?

Stukov

Stukov

vendég

• fórumtag
  • 33 posts
Heló!
Elsõ hozzászólás :)

Olcsón hozzájutottam egy szép alu monti vázhoz, max. 15 éves lehet mert egy Shimano UN91-es (XTR) középrészt szedtem ki belõle... eléggé le volt harcolva. A vázat most szinterezik...
A probléma a következõ:
Befektetés/használhatóság mérlegelése alapján úgy döntöttem, hogy egysebességest építek belõle.
(azért még nem 100% :)
Nagyon tetszenek a trekking vázak 27-es felnivel. Szóval a 26 os kerék kicsi. A V-fék rögzítõ csonk a nagy probléma, amire hazai online boltokban eddig nem találtam megoldást.

Valami ilyesmi kéne: Xtracycle 26" to 700c Brake Post Conversion Adapter | Xtracycle Mounting Parts | Bike Trailer Shop

Kapható ilyen valahol Mo.-n?
Esetleg valami más megoldás? Tárcsafék rögzítõ szem sincs rajta... maradnék a V féknél.

miccur

miccur

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Üdv Mindenkinek !

Keréképítés van, Mavic A719. Van valakinek tapasztalata hogy milyen fékpofa lenne jó hozzá-? vegyes körülmények között, lehetõség szerint nem felnizabáló rágcsálóra gondolnék.. jó fékezõ tulajdonság fontos lenne! az ár max 8k/2pár

Köszönettel:
Miki

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Ha szeretném a V-fékem adagolhatóságát/hatékonyságát javítani, akkor Merida gyári X-Mission fékkar + X-Mission féket vajon érdemes lenne kompletten cserélni, vagy elég magát a V-fék "patkót"? 3 éve nyúzom és nem tartottam rossznak összességében, de egy ismerõs Avid SD7 féke valahogy "más", hogy finoman fogalmazzak. Pedig a fékbetétünk ugyanaz. :-> Újként elég húzós összegbe kerül mondjuk egy komplett Avid SD7 rendszer, és ha csak hátra vennék, az sem kevés pénz, azért kérdezem leginkább.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
valszeg a sarhanyo nem marad rajta :)

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts
A tüskékkel nem lesz gond, azonban ha a túrabringán van sárhányó, akkor az ütközhet a két fékpillangó között kifeszített bovdennel. Természetesen a gond pl. kalapáccsal könnyedén orvosolható. :D

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
van egy kb 15 eves ktm turabringam, a geojat szeretem, es kenyelmes az acelvaz, megerdemel egy teljes felujitast (gyk a vaz marad). jelenleg canti alivio fekek vannak rajta. a tuskek mennyire kompatibilisek mongy egy sd5os aviddal?

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 posts
áhh nem kell pedál hiszel a pozitiv enegriában és meghajtja a kereket hajtómû pedál stb.. fölösleges súly:)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

gyakorlatilag a pedálnak mi köze a fékváltókarhoz....?:)

Hogy váltani tudjál, tekerni kell a pedált ! Még ezt sem tudod ..?:D
Marci

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 posts
Hát jah akikel én tekerek mindenki sramos kivéve két hobbys csókát ök esküsznek csak a shimanora
végül is mindegy mi vana bringán csak tegye a dolgát ;)
az a lényeg kérdésesre a válasz Maggi hogy a pedálhogy kerül ide
Marci kérdezte a negativ élményeket a shimanoval ha végigolvasod leszel oly kedves rájössz
Uff
Imre

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
gyakorlatilag a pedálnak mi köze a fékváltókarhoz....?:)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
off:
Bármi elõfordulhat, bármivel. XTR hátsóagyam racsnija 4 hónapot bírt, a tengelye 8 hónaposan eltört. Semmi verseny, csak 7végén tekerek. Cserélték, azóta semmi gond. De nem gondoltam, hogy el kéne felejtenem a Shimano-t örökre. Azért annyit leszûrtem, hogy talán már az xtr minõsége sem a régi.
Több haverom is esküszik a Sram váltásra, tényleg évek óta gond nélkül mûködnek. Sram v. Shimano ? Nikon v. Canon ?
Kinek a pap, kinek a papné !
Ámen !
Marci

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 posts
az fix akkor csak én vagyok pehkes mindig kifogom a selejtett
:D
meg 5-6 éve átáltam a sramra azzal böven elvagyok:)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
Haveromnak az elsõ v-fékes XT fékváltókarja van. Szinte naponta használja, nagyon sokat vált és még mûködik. Lehet vagy 12-14 éves.
2-3 hétig tartó Shimano pedálról még nem hallottam. De akkor viszont gariban cserélték, ugye ?
Azért ennyire nem szarok a Shimano cuccok, abban egyezzünk meg. Akkor már sok évvel ezelõtt csõdbe ment volna az a cég.
Marci

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

fékváltokar széteset verseny közben egy hosszu távu maratonon és ráadásul egy xt volt amit vettem spd pedálokat mind 2-3 hét alat meghalt
inkább maradok a sram truva részlegen azzal nincs sok bajom
meg persze az avidnál

Valami szörnyû pechszériád lehetett, mert ez pont fordítva szokott lenni.

A sebesség mindent megold.

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 posts
fékváltokar széteset verseny közben egy hosszu távu maratonon és ráadásul egy xt volt amit vettem spd pedálokat mind 2-3 hét alat meghalt
inkább maradok a sram truva részlegen azzal nincs sok bajom
meg persze az avidnál

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
Ha szabad tudni, mi volt az a szörnyû élmény, amit a Shimano okozott neked ?
Marci