Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Szlovákiai Túra
Indította
Tiberius
, 2003. április 02. 15:51
Írta 2012. február 13. - 22:03
Tiszolc-Ágostonlak/Závadka n.h./ útvonalat tervezem letekerni a Burda hágót érintve..reményeim szerint ez "követhetõ" út=elvileg jelölt bringaút..?? DE ...talán egy kis infó jól jönne...
Írta 2012. február 13. - 20:56
Háát, emlékeim arról vannak, hogy odafelé egy "kellemes" mászással melegítettem be, aztán meg leszakadt az ég, és sár-esõ-sár kombót kaptuk. Úgy hogy jöhetett a menekülés az aszfaltozott útra, címû rész. De gyalogosan már kétszer caplattam arrafelé, megéri, bár most keresgélnem kell képeket. Hm...mikor is volt...198...húúúú a múlt század! Na bassz, akkor még nó digital kamera! Jön a jó kis B&W pikcsör!
Írta 2012. február 13. - 20:40
Írta 2010. február 24. - 22:01
Ha valaki érdeklõdik, a Kis Kárpátokat(Pozsony fölött) ismerem, bejártam, nagyon király hely sok singletrack, szépen megcsinált utak (persze mindehol van kivétel is )... és az emberek kedvesek (geci tót van mindenhol ezt is gondolom mindenki tudja )
Írta 2009. augusztus 03. - 21:36
sztem leszalehu.
nekem legutóbb király hegy alatti faluban /sumjac?/ egy boltban "szólt" cseszkóul egy igazi bocskoros tót öregúr, aki tutira levágta, hogy magyar vok /trikolor a hátizsákomon :-) /
hogy vigyázzak, mer sok a cigány, s a nemzetközi jelet mutogatta /bal kézzel, egy csökött mellúszásos mozdulat, befelé forduló tenyérrel,/ s a bringámra intett, vésztjóslóan, közben vmi capcaraty igét hajtogatott...
fent a menedékházban meg egy tök jó arc közgazdász sráccal aludtam, aki a telóját is kölcsönadta, hogy tudjak asszonnyal kommunikálni
s egész jól beszélt németül /is/
szal no para
zsizsi:
aham
az nekem kicsit ismeretlen
ált, bánrévén lépek ki, s ez a legrövidebb verzió podlesokra
nekem nagykedvenc a murányi hágó na aaaz az igazi szvsz
nekem legutóbb király hegy alatti faluban /sumjac?/ egy boltban "szólt" cseszkóul egy igazi bocskoros tót öregúr, aki tutira levágta, hogy magyar vok /trikolor a hátizsákomon :-) /
hogy vigyázzak, mer sok a cigány, s a nemzetközi jelet mutogatta /bal kézzel, egy csökött mellúszásos mozdulat, befelé forduló tenyérrel,/ s a bringámra intett, vésztjóslóan, közben vmi capcaraty igét hajtogatott...
fent a menedékházban meg egy tök jó arc közgazdász sráccal aludtam, aki a telóját is kölcsönadta, hogy tudjak asszonnyal kommunikálni
s egész jól beszélt németül /is/
szal no para
zsizsi:
aham
az nekem kicsit ismeretlen
ált, bánrévén lépek ki, s ez a legrövidebb verzió podlesokra
nekem nagykedvenc a murányi hágó na aaaz az igazi szvsz
Írta 2009. július 31. - 23:03
Írta 2009. július 31. - 13:47
Arra én is kíványcsi lennék, hogy milyen nyelven érdemes megszólalni.Van ahol tudnak angolul?
Írta 2009. július 30. - 16:31
Írta 2009. július 30. - 08:56
Írta 2009. július 29. - 22:15
Dobsina felõl igen, de ha átmászol a hágón - tán a Vernar-hágó az - akkor az egy 1000 m-es hágó. Ha viszont Betlanovce felõl közelítes - Podlesok felé - és Pila-nak tartasz át a Kopanyica-hágón, akkor egy hosszú, de kellemes mászás után érsz ki a Dobsinai útra, ahol még begurulhatsz a Stratena szurdokba is. Ráadásul a íkopanyica-hágó felé rengeteg forrás is van az út mellett. Utána meg egy 42 km-es gurulás következik!
Írta 2009. július 29. - 22:10
Írta 2009. július 29. - 22:08
Podlesok felé még rendben is volna a dolog, na de Dedynky felé!? Oda már mászni kell, de megéri!!!
Ja, egy jó ötlet, azon a környéken vana Stratena szurdok. Érdemes bemenni, gyönyörû és már csak azért is, mert így elkerülöd az úton lévõ alagutat.
Ja, egy jó ötlet, azon a környéken vana Stratena szurdok. Érdemes bemenni, gyönyörû és már csak azért is, mert így elkerülöd az úton lévõ alagutat.
Írta 2009. július 29. - 22:03
emlékeim szerint popradtól szlovipari felé nem túl para a szint, 2-3 falu Horka??
s már ott is vagyol káposztafalván, ami majdnem podlesok.
de lehet, rosszul emléxem.
s már ott is vagyol káposztafalván, ami majdnem podlesok.
de lehet, rosszul emléxem.
Írta 2009. július 29. - 21:37
Dedynky szuper, ráadásul gyönyörû is - csak ne akarj zuhanyozni, kakkantani, mosogatni. Podlesok is jó és ócsó.ha végeztél tátrában gyere 15km-re délebbre, dedynky, vagy podlesok
olcsó, és igénytelen
azt a 30perc gurulást megéri
dik
azon gondolokdtam, hogy ha megszólalok németül cseszkóba' akkor is megujjaznak elvileg, nemcsak ha magyarul?
ugye, biztosnincs 20% német lakosság popradon,ami ha jól emléxem kitétel, tehát ezek szerint semmilyen nyelven nem szólhatnak hozzám "elvileg" a közszféra emberei
beteg.
Azt a 30 perc gurulást hogy is értetted? Nekem felfelé sosem akar gurulni a drótszamár! Rosszul csinálok valamit? :chin:
Ja, ez jutott nekem is eszembe mostanában. Mi van, ha egy magyar szólal meg magyarul? Na és ha angolul, avagy olaszul? Mondjuk igazán jól káromkodni csak magyarul lehet, esetleg angolul. Marhák...!
Írta 2009. július 29. - 21:29
ha végeztél tátrában gyere 15km-re délebbre, dedynky, vagy podlesok
olcsó, és igénytelen
dik
azon gondolokdtam, hogy ha megszólalok németül cseszkóba' akkor is megujjaznak elvileg, nemcsak ha magyarul?
ugye, biztosnincs 20% német lakosság popradon,ami ha jól emléxem kitétel, tehát ezek szerint semmilyen nyelven nem szólhatnak hozzám "elvileg" a közszféra emberei
beteg.
olcsó, és igénytelen
dik
beteg.
Írta 2009. július 29. - 21:23
Nos, ha Poprad az úticél, akkor onnan indulj el a Poprad folyó mentén Svit irányába. Ott egy klassz kerékpárút vezet át Svitbe.Sziasztok!
Valaki aki már volt a Tátránál bringával az légyszi mondjon egy jó útvonalat merre érdemes menni.
Svitbõl irány Batizovce, Gerlachov és Tatranska Polianka. Ha sátrazol, adott a Tátralomnici Autós Camping. Erre ráadásul végig lejt az út - na jó, Ótátrafüreden van egy rövid kis emelkedõ - úgyhogy jó tempóban lehet robogni végig.
Lehet út közben szállodákban is megszállni, erre sok lehetõség is adódik - pl. Partizanska, ami olcsó de túristáknak még így is "luxus" - hogy lesz-e szabad szoba, nem tudom. Tavaly teltház volt mindenhol.
Tátralomnicon az Autós Campingben lehetõség van faház bérlésére is, ezt mondjuik érdemes elõre lefoglalni a neten.
Az árban a reggeli, vagy a vacsora is benne van, a Camping területén lévõ kolibában.
A magasdabban lévõ szállások - pl.: Csorba-tónál - már drágábbak. Túristaházak vannak, de ott általában teltház van, de lehet szerencséd is. Poprádi tónál általában van szabad ágy, a Sziléziai ház szinte mindig fullos.
Elsõre ennyi.
Jó utat! (Fényképezõt vigyél!)
Eredeti szerzõ: manston91Hol tudnék venni vonatjegyet Miskolctól Szlovákiába? Például Poprádba.
A legegyszerûbba neten.
http://www.mav-start...egyrendeles.php
MOndjuk neten elõvételben nem tudom hogy Miskolci pu.-ra is lehet-e, de telefonon tukó!
Írta 2009. július 29. - 21:11
Írta 2009. július 27. - 21:28
Sziasztok!
Valaki aki már volt a Tátránál bringával az légyszi mondjon egy jó útvonalat merre érdemes menni.
Írta 2009. május 11. - 12:30
Sziasztok!
Valamelyik júniusi hétvégén mennénk ismét a Királyhegyre!
Terv itt:
http://sites.google....ralovahola2009/
Valamelyik júniusi hétvégén mennénk ismét a Királyhegyre!
Terv itt:
http://sites.google....ralovahola2009/
Írta 2008. június 20. - 12:10
Egy nap alatt a magyar határtól (Somoskõújfalu) 1946 méter magasra, avagy hétvégi Kralova Hola / Királyhegy expedíció
Most mar fix, hogy 2008-06-28/29 lesz!
Ha szeretnél csatlakozni, küldj levelet a 'peter kukac risko pont hu' címre, vagy keress itt: 0620 5250495!
Részletek:
http://peter.risko76...kralovahola2008
Most mar fix, hogy 2008-06-28/29 lesz!
Ha szeretnél csatlakozni, küldj levelet a 'peter kukac risko pont hu' címre, vagy keress itt: 0620 5250495!
Részletek:
http://peter.risko76...kralovahola2008