Jelentkezz be Regisztrálj

Otthoni szerelés, szerszámok
Írta 2013. július 11. - 20:34

Írta 2013. július 11. - 20:29

pl. King Tony... több mint elég
Mekkora biciklinél a legkisebb nyomaték amire szükség lehet? Itt 5-25 és 20-110Nm-esek vannak 14.000 forintért.
1/4'' meghajtású nyomatékkulcs a King Tony szerszámáruház kínálatában | Szerszámok ipari alkalmazásra | riCROVA.hu
3/8'' meghajtású nyomatékkulcs a King Tony szerszámáruház kínálatában | Szerszámok ipari alkalmazásra | riCROVA.hu
Ilyen körül biciklis webáruházakban is vannak más nyomatékkulcsok, icetoolz, BBB, stb. Azokhoz képest ez milyen minõségû?
Írta 2013. július 11. - 19:48

A szerszám mindig jól jöhet. Autót-motort jelenleg nem szerelek, csak biciklit, de késõbb bármi lehet. Nem mindennapos használatra kell, de nem is arra, hogy két évente újat vegyek. Tolómérõ kérdést sztornózom, a nyomatékkulcs érdekelne (nem Lidl-s). Snap-on kapható itthon? Vagy mi az ami kapható elfogadható áron és megbízható?
pl. King Tony... több mint elég
Írta 2013. július 11. - 18:22

Szerszámvásárláson gondolkodom hosszú távra és nem csak biciklihez. Minõségi szerszámokat szeretnék.
Azért ez eléggé tág innentõl. Otthon akarsz barkácsolni? Autót szerelni néha? Motort szeretnél nagy javítani? Mindennapos használatra kell? Az általad felsorolt márkák szervizekbe kellenek.Otthonra jó a Lidl-s tolómérõ is és az alap nyomatékkulcs is. De ha tutit akarsz akkor Snap-On...Ja és évente laborban hitelesíteni kell a nyomatékkulcsokat, tolómérõt, mérõórákat....
A szerszám mindig jól jöhet. Autót-motort jelenleg nem szerelek, csak biciklit, de késõbb bármi lehet. Nem mindennapos használatra kell, de nem is arra, hogy két évente újat vegyek. Tolómérõ kérdést sztornózom, a nyomatékkulcs érdekelne (nem Lidl-s). Snap-on kapható itthon? Vagy mi az ami kapható elfogadható áron és megbízható?
Írta 2013. július 11. - 15:49

Azért ez eléggé tág innentõl. Otthon akarsz barkácsolni? Autót szerelni néha? Motort szeretnél nagy javítani? Mindennapos használatra kell? Az általad felsorolt márkák szervizekbe kellenek.Otthonra jó a Lidl-s tolómérõ is és az alap nyomatékkulcs is. De ha tutit akarsz akkor Snap-On...Ja és évente laborban hitelesíteni kell a nyomatékkulcsokat, tolómérõt, mérõórákat....

Írta 2013. július 11. - 14:29

0,01mm-es pontosságú lidis tolómérõt használok. 3000 forint volt, ha ennyiért csak 0,1-et tud, akkor is megérte, ennél többet - számomra - ez a mutatvány nem ér.
De minden jel szerint hozza a 0,01-et, pontosan visszaáll 0-ra mérés után, megbízható.
Inkább veszek hagyományos tolomérõt mind lidl-set. De gondolom ez egyszeri vásár volt, egész biztos, hogy már nem lehet olyat kapni.
A nyomatékkulcsok jobban érdekelnének, arról tapasztalata valakinek?
Írta 2013. július 11. - 13:41

De minden jel szerint hozza a 0,01-et, pontosan visszaáll 0-ra mérés után, megbízható.
Írta 2013. július 11. - 13:09

Digitális tolomérõ eddigi opciók:
Mitutoyo 150mm, 0.02mm pontosság ~30.000 Ft. (Ezt ajánlották, hogy nagyon jó.)
Park Tools 150mm, 0.02mm pontosság ~20.000 Ft - errõl nem tudok semmit, ismeri valaki?
Egyéb tippek?
Nyomatékkulcsban 3-40Nm tartományt csak kettõvel tudok átfogni. Park Toolsban és Bachoban (ipari minõség) amit eddig néztem ~40.000 Ft / db. Reális ez? Ki mit használ, tippek?
Írta 2013. június 29. - 16:03

A cross bringámon valami ütemesen kattog.Úgy hallom,hogy a hajtómûtõl jön a hang.Meghúzgáltam mindent semmi eredmény.Gondoltam a pedál,raktam rá másik két párat semmi változás.SPD pedálok,minimum kioldási erõre állítva,ezek adhatnak ilyen hangott?A monoblokkot(valami noname,15ezer km-et futott) kivettem,kimostam,újra zsíroztam,semmi változás.Szerintetek mi lehet ez?
Értem,köszi.Még egy kérdés.Mekkora nyomatékkal kell meghúzni a hajómûben a pedált?
Úgy néz ki,hogy megoldódott a probléma a pedál megfelelõ nyomatékkal történõ meghúzásával.
Írta 2013. június 28. - 13:26

de ahany fek annyi legtelenites.bar nem sokban ternek el.
regi/hibas agyvaltokat veszek.
Írta 2013. június 28. - 13:22

Van itt valaki aki már szerelt otthon hidraulikus tárcsaféket? Kicsit "bepuhult", tehát nagyon lent és gyengén fog a fékem, amit szeretnék otthon megjavítani. Kéne némi tipp, hogy mire érdemes odafigyel, milyen szerszám kell, egyáltalán mi a menete az egésznek.
Elõre is köszi!
That's all folks!
160 mm-es Avid tárcsa eladó
Írta 2013. június 17. - 12:26

Torque Specifications - Bicycle Tutor
Értem,köszi.Még egy kérdés.Mekkora nyomatékkal kell meghúzni a hajómûben a pedált?
Írta 2013. június 17. - 12:16

Írta 2013. június 17. - 08:20

Acor ATL-2620 monoblokk behajtó | Karbantartás | Szerszám
Írta 2013. június 17. - 07:15

Írta 2013. június 13. - 18:04

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2013. június 13. - 15:32

most látom, Gabóca is írta ezt.
A jobboldali (még a régi XT-hez) valóban tárcsa helyett, szállításhoz, a baloldali (új XT) egyik fele légtelenítéshez, másik a dugattyúk visszalöködéséhez való.
Csinálni fogok belõle valami olcsó tömegdarabot, mert nagyon hasznos szerszámka.
Írta 2013. június 13. - 13:12

Szóval kerék ki, baszkurával a betétek (a dugattyúk) helyükre vissza, puceva, kerék vissza. Két húzás a fékkaron, lássatok csodát: kész.

Ez csak arra szolgál hogy véletlen meghúzásnál a dugattyúk a helyükön maradjanak ill. ne levegõsödjön fel.[/QUOTE]
Szerintem te erre gondolhatsz az mgy által betett képen az más: Shimano Transportsicherung fr Shimano Scheibenbremsen - BIKE-COMPONENTS.DE
Írta 2013. június 13. - 13:01

Köszi!