Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6030 hozzászólás a témában

vmaxter

vmaxter

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás

... nyilván nem a klasszikus lelazul-a-négyszögtengely szitu van,

Igen igazad van elnéztem a korábbi választ. Valóban nem a tengely lazult le. Én úgy gonolom, hogy ez a technológia a régi, mégpedig hogy egy csapágycsészét kell rászorítani a tengelyre, majd egy kontraanyával rögziteni. Na ez a kontra anya lazul ki folyton a rázkódástól és kell állandóan újrahúzni. Nem lehet, hogy rossz a technikám és egymásnak kell feszíteni a két menetett?

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Vmaxter:Sztem Hervisben talán pont van szerviz, de nem nem vagy sokkal beljebb vele... Ilyen helyekre véletlenszerûen kerülnek emberkék, akik soxor nálad kevesebbet értenek a témához. Persze talán cserélnek telót, ami fél évig megin jó lesz.

Kilazuló középcsapágynak gondolom adni kéne egy dózis menetrögzítõt. Kontraanyáról beszéltél, úgyhogy nyilván nem a klasszikus lelazul-a-négyszögtengely szitu van, amit valaki boncolgatott. Sztem told be a bicót egy szervizbe hogy vegyék ki, takarítsák le, és húzzák vissza menetrögzítõvel. Ha szerencséd van, 15-20 perc alatt megvan párszázért. (szervizesek, javítsatok ha eltévedtem).

vmaxter

vmaxter

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Köszi a válaszokat és a segítséget. A hajtókar kb 1 hónapos használat után lazult ki elôszôr, vásárláskor ok volt. Bármilyen hajtókar kompatibilis a bringával? Milyet ajánlasz? A teleszkóo Zoom, pontos típust most nem tudok mondani.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Hervisben ugyan nem nagyon fogják szervízelni. :)

köll lenni neki szerzõdése szervízzel.. !?
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

vmaxter

vmaxter

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Nem szívesen nélkülözném a bringát hosszú ideig! Csak végsô esetben vinném vissza ha már minden kötél szakad. Feltételezem hogy ott kéne hagynom min. két hétre, azt pedig nem szeretném.
Azért azt nem hiszem, hogy egy telót nem lehet olajozni, tisztitani. Gondolom ti sem viszitek szervizbe ilyenek miatt a gépet.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Hervisben ugyan nem nagyon fogják szervízelni. :)

Valóban, így már érthetõbb a probléma. :) Ezek szerint a hajtókarod lazul le. Gondolom alap négyszögtengelyes. Elképzelhetõ, hogy amikor megvetted, nem volt rendesen felhúzva, megszorítva, ezért nagyon hamar elnyalódott a kar, és most a szerencsétlen csavar igyekszik csak megfogni - persze az kevés hozzá. Amit tehetsz: veszel egy új hajtókart, vagy visszaviszed az áruházba, és jelzed a problémát.

Nyikogni pedig sok minden nyikoghat. Akár a teleszkóp is. Gondolom vmi alap rugós, vagy rugó + MCU-s teló lehet, a teló topicban jópáran leírták, hogyan, s miként lehet szétkapni, nem egy ördöngõsség természetesen. Kormányt is megnézheted, stucnit. Szétkapod, áttörlöd, összerakod, megnézed nyiszog-e még. Egy próbát megér.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Ennyire gagyi lenne a bringa és gyenge alkatrészek vannak benne?

hááát nem akarlak elkeseríteni, de így is fogalmazhatunk.

Nem akarom szervízbe vinni, mert én magam szeretek biciklit szerelgetni, azért nem is vettem nagyon drága gépet. Amit tudok megcsinálnék rajta.

Én visszavinném javításra, cserére....
garanciás!
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

vmaxter

vmaxter

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Üdv!

Megpróbálom kicsit összeszedetebben leírni a problémáimat, hátha gyorsabban kapok segítséget. Vásároltam nyár elején a hervis-ben akciósan árult Balance 1.0-ás kerékpárból kettot, egyet a páromnak egyet magamnak. A pároméval semmi probléma, lévén, hogy nemsokat használja. Én az enyémmel naponta járok dolgozni Pesterzsébetrol Óbudára, ami kb 30 km oda-vissza, szóval sokat használom, ráadásúl a Land Rover futómüvet sem kímélö nagyszerü Soroksári úton is.

Az elsö feltünö probléma ami elöjött, az a hajtócsapágy kotyogása, ami az állandóan kilazuló ellenanya miatt van. Hetente egyszer-kétszer mindig újra meg kell húzni az ellenanyát, mert iszonyatosan kattog, darál a hajtókar. Én úgy gondolom, hogy ez nem normális. Van e valami megoldás erre. Ennyire gagyi lenne a bringa és gyenge alkatrészek vannak benne?

A másik, késôbb jelentkezö gond a teleszlóp nyiszogása, ami kb három hete jelentkezet és egyre durvább hangja van. Olajozni kell? Ha igen hogyan, szét kell szednem? Arra is gondoltam, hogy a kormányomból jön a hang, ez lehetséges?

Nem akarom szervízbe vinni, mert én magam szeretek biciklit szerelgetni, azért nem is vettem nagyon drága gépet. Amit tudok megcsinálnék rajta. Régebben egy országútim volt, azt az utólsó csavarig ismertem, most is megvan a bátyám használja, én már kinôtem (100 kg). A monti kicsit ésszerübb döntésnek tünt itt a városban mindennapos használatra.

Elôre is köszönöm a segítségeket.
Csaba

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Ha jól tudom gyorszáras agynál amikor a gyorszárt meghúzod az picit a kónuszokat is öszébb húzza tehát picit lazábbra lehet hagyni. Lehet hülyeség majd az okosok megmondják:)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
Értem, és köszönöm. Hát majd holnap jól megszerelem, remélem menni fog.

Még kérdés: mifajta zsír a jó csapágyakba? Hallottam már olyat h titánzsír, fehér zsír, meg ismerem a klasszikus csapágyzsírt...melyik a legjobb, és pl a titánzsír miben különnbözik a sima csapágyzsírtól?

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

... amugy egy kónuszt mennyire kell meghúzni? kotyogjon picit?...

Ne kotyogjon, de ne is szoruljon a kerék. Aszongyák az okosok, hogy betekered a kónuszt, hogy pont passzentos legyen, negyed fordulat vissza, aztán összegyógyítod a kontraanyával (közben igyekszel, hogy a kónusz már ne mászkáljon a tengelyen).
Ez így leírva kissé túlkomplikált, én érzésre szoktam.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
nem bolt:)
hanem a lehetséges beszerzendõ cuccokat soroltam fel.
igaz, rosszul fogalmaztam:)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
ááá értem...hát én mint írtam, ilyen Tacx nevû dolgot, >ilyet< vettem (ez gyártja a jó kis görgõket), 2000 ft volt ,14 es és 15ös van rajta , elég erõsnek tünik és van jó nagy erõkarja... amugy egy kónuszt mennyire kell meghúzni? kotyogjon picit?

ja és zárójelben: írd át a profilodban a bringáidat, mert már nem gianted van ha jól tudom...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

hát nekem olyan kéne, ami nem hamar kuka. most inkább megyek, tekerek egyet, aztán majd hazafele beugrok vmi bicikliboltba...

átfogalmazva: amit én most tudok készleten vihetõt, melyet bolt rögtön megvehet, az a parktool(nem 100%) shimano, és pro, olcsóbb és drágább.

és ja jól emlékszem nagykerenként legalább ugyanennyi van, szal nosza!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
hát most vettem egy 2000 ftos dolgot, két méret van rajta, Tacx márkájú, elég nagy erõkarja van. majd holnap kipróbálom.

amúgyegy darab kulcs , ami 14 és 15ös, az 1138 ft a baumaxban.:D

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
egy darab kulcs amin jo esetben mar ket meret van kb 900ft
azaz 2eft-bol emguszod

vagy vasarolgatsz eleted vegeig 100ft-s sz@rokat.

el kene donteni, hogy mi eri meg jobban
venni egy fasza minoseget mondjuk otszoros aron es hasznalni evekig gond nelkul vagy a bovlit negyed evente cserelni

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Én is mennék, de ilyen melegben kizárt, hogy menjek edzeni, így 7, fél 8 körül megyek futni. Ez van sajna. Mert reggel meg munka, aztán nem érek rá 11-ig tekerni :(
Jah, hogy ne legyen Off: Tegnap gumileszedõvel leszedtem a külsõm. :D :D
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
kuss:D...bringázni muszáj, és sajnos este sincs jobb idõ, pedig ha jobb lenne, akkor mennék (k)night rideolni....:D

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
...??? Felforr az agyad ilyen idõben! :D
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
hát nekem olyan kéne, ami nem hamar kuka. most inkább megyek, tekerek egyet, aztán majd hazafele beugrok vmi bicikliboltba...