Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6030 hozzászólás a témában

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Sziasztok !
Vettem egy RS recon 351 u-turn telót. Mennyire bonyolult beszerelni a régi helyére? Nekiálljak vagy inkább vigyem el 1 szakihoz ?
Elvileg csak a nyakcsõ hosszát kéne méretre vágnom, de azt meg a régi alapján könnyen megoldanám. Tudnátok valami oldalt ahol leirnák a mûveletet lépésrõl lépésre, esetleg képekkel és robbantott ábrákkal is illusztrálnák.
Pity

ha a régi teló kiszerelése alapján nem megy az új beszerelése,akkor inkább vidd el szerelõhöz.Egyébként nem bonyolult.
Kiszerelés:felsõ beállítócsavart kitekered,stucnit lehúzod,teleszkópot kiveszed.Kormánycsapágyakat kiveszed.A váll felett lévõ kormánycsapágy központosító gyûrût óvatosan hogy ne sérüljön,leveszed.Ilyen gyûrû felül is van,azt a teló nyakról kell lehúzni.A beszerelés értelem szerûen fordítva történik.Összerakásnál a stucni két csavarjának meghúzása elõtt,a felsõ csavarral állítsd be a kormánycsapágy feszességét,utána húzd készre a csavarjait.

Pity_

Pity_

vendég

• fórumtag
  • 87 hozzászólás
  • LocationAjka
Sziasztok !
Vettem egy RS recon 351 u-turn telót. Mennyire bonyolult beszerelni a régi helyére? Nekiálljak vagy inkább vigyem el 1 szakihoz ?
Elvileg csak a nyakcsõ hosszát kéne méretre vágnom, de azt meg a régi alapján könnyen megoldanám. Tudnátok valami oldalt ahol leirnák a mûveletet lépésrõl lépésre, esetleg képekkel és robbantott ábrákkal is illusztrálnák.
Pity

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
ez attól függ,mennyire kell szétszedni ,hogy hozzáférj a csapágyakhoz.És persze mennyire vagy járatos a szerelésben.Gördülõcsapágyhoz való zsírt használj,semmi extra.Szerintem spéci szerszám nem kell hozzá,de jó lenne tudni milyen váz.Inbusz-,villás-,dugókulcskészlet,csavarhúzók,egy két fogó elég kell hogy legyen.Javaslom,ne döntsd szét teljesen a vázat,hanem egyszerre csak egy forgáspont csapágyait zsírozd meg.Ja,és nem kell a csapágyakat kiszerelni,csak a porvégõt lepattintani.De ha nem nagyon szereltél még,akkor inkább ne egy drága váz szétszedésével kezd.

mihpal

mihpal

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás

Szerintem csináld meg mihamarabb,kitudja mennyi zsír van a csapágyakban.Saját bringámban semmi nem volt,pedig egy "prémiummárka"(bruhaha)
Aztán pár évig nem kell hozzányúlni,feltéve ha nem úsztatod nagyon a gépet.

köszi. házilag nekiálljak, vagy vigyem el "szakihoz". Kellhet valami spéci szerszám szted vagy nekiállhatok egyedül. Zsír mindegy?

Köszi, p.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Halihó,

Most van elõször összteleszkópos bringám. Kérdésem, hogy a váz forgáspontjait hogyan, és milyen gyakorisággal kell karban tartani?

Köszi, p.

Szerintem csináld meg mihamarabb,kitudja mennyi zsír van a csapágyakban.Saját bringámban semmi nem volt,pedig egy "prémiummárka"(bruhaha)
Aztán pár évig nem kell hozzányúlni,feltéve ha nem úsztatod nagyon a gépet.

mihpal

mihpal

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Halihó,

Most van elõször összteleszkópos bringám. Kérdésem, hogy a váz forgáspontjait hogyan, és milyen gyakorisággal kell karban tartani?

Köszi, p.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

hát ha valahogy be tudod fogni a leszedõ szerszámot(nekem icetoolz van,krovát rá tudtam rakni)akkor szerintem nagy gond nem lehet.feltéve ha tudod szamályozni a fordulatát

Lehet szabályozni a fordulalatot,de nem tudom befogni,dugókulcs és 23-as kulcs kompatibilitása van.De szerintem nem segítene rajta ez sem,ha a vésõ kalapács,meg a nagy erõkar sem mozdította meg.Valószínûleg több évet szabad ég alatt rohadt össze a cucc.De ez benne a kihívás.:)

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
hát ha valahogy be tudod fogni a leszedõ szerszámot(nekem icetoolz van,krovát rá tudtam rakni)akkor szerintem nagy gond nem lehet.feltéve ha tudod szamályozni a fordulatát

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

ütvecsavarhúzó.én nyáron próbáltam,elektromossal,kb 20 mp után megadta magát.

Csak ütvefúróm van.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
ütvecsavarhúzó.én nyáron próbáltam,elektromossal,kb 20 mp után megadta magát.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Hosszabb erõkar?

Nem segített.Elpattant pár rece a monoblokkból az erõltetésre.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Hosszabb erõkar?

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
Berohadt monoblokk kiszedésre van valami tipp?Csavarlazító meg vésõ/kalapács nem segített.Még talán a melegítést kéne megpróbálni.

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

köszönjükemese!

Amúgy meg állvány. Mikor csinálsz állványt szétflexelt Trek vázból? Mert ha a Trek az Isten, akkor nehogymár holmi fából kókányolj, meg kell adni a módját! :D

Üdv.

-Köszi.:)

-Szándékomban is áll megadni a módját.:)

-A Conrad-on http://www.conrad.hu...ernumber=841349 ki is néztem egy frankó bringaszerelõ álványt 9000Ft-ért.:lick:

-Csak vólt egy 5letem hogy mennyibõl lehetne összehozni egy egyedi példányt,eddig a fa anyag ingyé van(ezzel dolgozom),a csavarok(kötõelemek) is ingyé vannak,egyedül talán a filc anyagot kell be szereznem a bringa álvány azon részére ahol az álvány a vázzal fog érintkezni ez kb 200Ft.:D

-Majd lesznek képek és lehet irigykedni.:P :D
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ez fenyegetes?

en felek...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
köszönjükemese!

Amúgy meg állvány. Mikor csinálsz állványt szétflexelt Trek vázból? Mert ha a Trek az Isten, akkor nehogymár holmi fából kókányolj, meg kell adni a módját! :D

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás
Üdv mindenkinek.

-Pár hónappal ezelõtt írtam hogy szerkesztek egy bringa szerelõ álványt házilag(fából némi fém alkatrész hozzáadásával).

-Nos ez már naggyából 90%-ban elis készült,már csak a finomítások vannak hátra,kb egy hét múlva képeket is dobok majd fel a szerkezetrõl.
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Hát megérkezett végre:
Feltöltött kép

További képek: http://www.flickr.co...gs/morningstar/

Okos kis apróság, Sh. kazetta porvédõ szerelhetõ formában.
A csomag láttán egészen elérzékenyültem: ez a 2db filléres vacak olyan figyelemmel volt csomagolva, kézzel írt kísérõlevéllel... Mintha nem is ezen a bolygón lennénk!

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Hali!

Adott egy Specialized Stumpjumper FSR. 2005-ös, asszem . Azt vettem ma észre, hogy a rugóstag hátsó szeme lötyögni kezdett. Meghúztam egy kicsit a csavart, ami a csatlakozó elemet összeszorítja, így most nem lötyög, de nem találok infót arról, hogy mennyire kellene szorosnak lennie annak a csatlakozásnak. Errõl tudtok infót?

--Trifo

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Itt van egy pár minta fejezet, kedvcsinálónak:

http://www.bbinstitu...d Demo Chapters