Jelentkezz be Regisztrálj

Otthoni szerelés, szerszámok
Írta 2009. október 29. - 10:58

Írta 2009. október 29. - 09:50

Sziasztok !
Vettem egy RS recon 351 u-turn telót. Mennyire bonyolult beszerelni a régi helyére? Nekiálljak vagy inkább vigyem el 1 szakihoz ?
Elvileg csak a nyakcsõ hosszát kéne méretre vágnom, de azt meg a régi alapján könnyen megoldanám. Tudnátok valami oldalt ahol leirnák a mûveletet lépésrõl lépésre, esetleg képekkel és robbantott ábrákkal is illusztrálnák.
Pity
ha a régi teló kiszerelése alapján nem megy az új beszerelése,akkor inkább vidd el szerelõhöz.Egyébként nem bonyolult.
Kiszerelés:felsõ beállítócsavart kitekered,stucnit lehúzod,teleszkópot kiveszed.Kormánycsapágyakat kiveszed.A váll felett lévõ kormánycsapágy központosító gyûrût óvatosan hogy ne sérüljön,leveszed.Ilyen gyûrû felül is van,azt a teló nyakról kell lehúzni.A beszerelés értelem szerûen fordítva történik.Összerakásnál a stucni két csavarjának meghúzása elõtt,a felsõ csavarral állítsd be a kormánycsapágy feszességét,utána húzd készre a csavarjait.
Írta 2009. október 28. - 08:51

Vettem egy RS recon 351 u-turn telót. Mennyire bonyolult beszerelni a régi helyére? Nekiálljak vagy inkább vigyem el 1 szakihoz ?
Elvileg csak a nyakcsõ hosszát kéne méretre vágnom, de azt meg a régi alapján könnyen megoldanám. Tudnátok valami oldalt ahol leirnák a mûveletet lépésrõl lépésre, esetleg képekkel és robbantott ábrákkal is illusztrálnák.
Pity
Írta 2009. október 26. - 09:45

Írta 2009. október 25. - 21:21

Szerintem csináld meg mihamarabb,kitudja mennyi zsír van a csapágyakban.Saját bringámban semmi nem volt,pedig egy "prémiummárka"(bruhaha)
Aztán pár évig nem kell hozzányúlni,feltéve ha nem úsztatod nagyon a gépet.
köszi. házilag nekiálljak, vagy vigyem el "szakihoz". Kellhet valami spéci szerszám szted vagy nekiállhatok egyedül. Zsír mindegy?
Köszi, p.
Írta 2009. október 25. - 20:43

Szerintem csináld meg mihamarabb,kitudja mennyi zsír van a csapágyakban.Saját bringámban semmi nem volt,pedig egy "prémiummárka"(bruhaha)Halihó,
Most van elõször összteleszkópos bringám. Kérdésem, hogy a váz forgáspontjait hogyan, és milyen gyakorisággal kell karban tartani?
Köszi, p.
Aztán pár évig nem kell hozzányúlni,feltéve ha nem úsztatod nagyon a gépet.
Írta 2009. október 25. - 10:04

Most van elõször összteleszkópos bringám. Kérdésem, hogy a váz forgáspontjait hogyan, és milyen gyakorisággal kell karban tartani?
Köszi, p.
Írta 2009. október 25. - 08:28

hát ha valahogy be tudod fogni a leszedõ szerszámot(nekem icetoolz van,krovát rá tudtam rakni)akkor szerintem nagy gond nem lehet.feltéve ha tudod szamályozni a fordulatát
Lehet szabályozni a fordulalatot,de nem tudom befogni,dugókulcs és 23-as kulcs kompatibilitása van.De szerintem nem segítene rajta ez sem,ha a vésõ kalapács,meg a nagy erõkar sem mozdította meg.Valószínûleg több évet szabad ég alatt rohadt össze a cucc.De ez benne a kihívás.

Írta 2009. október 24. - 20:57

Írta 2009. október 24. - 19:16

Csak ütvefúróm van.ütvecsavarhúzó.én nyáron próbáltam,elektromossal,kb 20 mp után megadta magát.
Írta 2009. október 24. - 18:44

Írta 2009. október 24. - 18:28

Hosszabb erõkar?
Nem segített.Elpattant pár rece a monoblokkból az erõltetésre.
Írta 2009. október 24. - 18:15

Írta 2009. október 24. - 18:08

Írta 2009. október 24. - 17:06

köszönjükemese!
Amúgy meg állvány. Mikor csinálsz állványt szétflexelt Trek vázból? Mert ha a Trek az Isten, akkor nehogymár holmi fából kókányolj, meg kell adni a módját!
Üdv.
-Köszi.

-Szándékomban is áll megadni a módját.

-A Conrad-on http://www.conrad.hu...ernumber=841349 ki is néztem egy frankó bringaszerelõ álványt 9000Ft-ért.:lick:
-Csak vólt egy 5letem hogy mennyibõl lehetne összehozni egy egyedi példányt,eddig a fa anyag ingyé van(ezzel dolgozom),a csavarok(kötõelemek) is ingyé vannak,egyedül talán a filc anyagot kell be szereznem a bringa álvány azon részére ahol az álvány a vázzal fog érintkezni ez kb 200Ft.

-Majd lesznek képek és lehet irigykedni.

Írta 2009. október 24. - 15:48

en felek...
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. október 24. - 15:17

Amúgy meg állvány. Mikor csinálsz állványt szétflexelt Trek vázból? Mert ha a Trek az Isten, akkor nehogymár holmi fából kókányolj, meg kell adni a módját!

Írta 2009. október 24. - 15:06

-Pár hónappal ezelõtt írtam hogy szerkesztek egy bringa szerelõ álványt házilag(fából némi fém alkatrész hozzáadásával).
-Nos ez már naggyából 90%-ban elis készült,már csak a finomítások vannak hátra,kb egy hét múlva képeket is dobok majd fel a szerkezetrõl.
Írta 2009. október 22. - 01:28

További képek: http://www.flickr.co...gs/morningstar/
Okos kis apróság, Sh. kazetta porvédõ szerelhetõ formában.
A csomag láttán egészen elérzékenyültem: ez a 2db filléres vacak olyan figyelemmel volt csomagolva, kézzel írt kísérõlevéllel... Mintha nem is ezen a bolygón lennénk!
Írta 2009. szeptember 26. - 22:43

Adott egy Specialized Stumpjumper FSR. 2005-ös, asszem . Azt vettem ma észre, hogy a rugóstag hátsó szeme lötyögni kezdett. Meghúztam egy kicsit a csavart, ami a csatlakozó elemet összeszorítja, így most nem lötyög, de nem találok infót arról, hogy mennyire kellene szorosnak lennie annak a csatlakozásnak. Errõl tudtok infót?
--Trifo
Gyermekeink képekben. Régebbi képek: ITT , pici Hanka itt és pici Ignác itt