Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6030 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
xtr

A sebesség mindent megold.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Ez a bovdenre és nem kell más mivel olyan hosszú a fütyije mint amennyit a váltó húz így a többivel nem kell foglalkozni.

A fütyije hosszú,de gumi nélkül nem oké.:)

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Ez a bovdenre és nem kell más mivel olyan hosszú a fütyije mint amennyit a váltó húz így a többivel nem kell foglalkozni.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Egy fokkal jobb,de erre gumiharangot szokás húzni.
Nem látom értelmét az üresben futó bowden szakaszok védelmének.
Valahogy mindig belemegy a dzsuva a védett szakaszba is,ha meg ott van,akkor azt csak szétbontással lehet takarítani.
Ha nincs burkolva,csak olajozom rendszeresen és kész...

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Ezt én is terveztem. Szerintem ilyet kell tenni a bowdenház végére, és erre melegíteni a csövet, így dzsuva sincs és a bowden is mozog.

Feltöltött kép

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Off: Én zsugorcsövet húzok a bowdennek arra a részére, ahol a vázon a 2 bowdenrögzítõ szem közti részen csupaszon futna.

Már csak az a kérdés,hogy minek?

Mert abban nagyon fáintosan megáll a dzsuva...

zee megelõzött.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Ha nem zsugorítod rá akkor tovább marad nedves a bowden ha meg igen akkor ugyebár nem mozog szvsz egyik sem jó.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Off: Én zsugorcsövet húzok a bowdennek arra a részére, ahol a vázon a 2 bowdenrögzítõ szem közti részen csupaszon futna.
Marci

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
A zsugorcsõ pedig villanyszerelõ boltban kapható hõre kb 1\3-ra zsugorodó mûanyagcsõ.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Nesze :)
Feltöltött kép

Markolatnak meg húzhatsz rá zsugorcsövet!

Alexander the Great

Alexander the Great

vendég

• fórumtag
  • 152 hozzászólás
a kérdés röviden annyi, ha jól gondolom elég ha a végeknél a láncgörgõket kiszedem és a csapokat visszarakom az átfúrt vason keresztül?
Alex

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
de ezen mi a kérdés?
bele kell fúrni három lyukat, aztán láncbontóval beleszabdalni pár láncdarabot.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Három darab lyukat kell fúrni a laposvasra rászegercselni a két darab láncot és kb kész.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Így van!
De pl. én is itthon csináltam szar láncból és laposvasból! kb 5perc alatt!
De meg is lehet venni 2000Ft-ért
Linkelni meg én is tudok! Alexandernek meg az volt a kérdése hogyan lehet házilag készíteni!

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
Kánya annak tényleg láncos kulcs a neve.
amúgy egyszerû, gugliban keresel egy láncos kulcsot és egy az egyben lemásolod.
pl http://www.nolimitbi...ancos_kulcs.jpg

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Lánckerék (fogaskoszorú) rögzítõre gondolsz??

Alexander the Great

Alexander the Great

vendég

• fórumtag
  • 152 hozzászólás
Hello!

Nincs valaki olyan, aki rendelkezik némi tapasztalattal, láncos kulcsot hogyan csináljak házilag, laposvas, lánc adott... ötlet? :confused: venninemakarok :D
Alex

HEX77

HEX77

vendég

• fórumtag
  • 136 hozzászólás

Természetes, hogy nem ugyanolyan. Ezt hívják önlehúzó csavarnak. Ilyet kéne beszerezned, ha nem akarsz külön szerszámot. A leszedõ szerszám egy kicsit bonyolultabb, mint ahogy gondolod, de nem egy drága dolog, inkább vegyél egyet.

Értem, akkor be is szerzek egyet. Köszönöm mindenkinek a segítséget!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

A bloke által belinkelt képen látható hajtókar rögzítõelemei szerintem nem teljesen olyanok mint az enyém.
Nekem a védõsapka csak egy sima mûanyag kipattinthatõ korong volt, nem volt rajta menet.

Csatolok egy képet a hajtókaromról:
Feltöltött kép

Nézegettem leszerelõ szerszámokat és nekem úgy tûnt, hogy egyszerûen becsavarnak egy csavart aminek a közepén van egy kiálló rész, ami befér a képen is látható négyszögbe, és gyakorlatilag az tolja le a hajtókart.

Rosszul látom a helyzetet? (ami nem lenne csoda mert most szerelek elõször :( :) )

Természetes, hogy nem ugyanolyan. Ezt hívják önlehúzó csavarnak. Ilyet kéne beszerezned, ha nem akarsz külön szerszámot. A leszedõ szerszám egy kicsit bonyolultabb, mint ahogy gondolod, de nem egy drága dolog, inkább vegyél egyet.

HEX77

HEX77

vendég

• fórumtag
  • 136 hozzászólás

A bloke általi képrõl látszik, hogy két csavarmenet van (egyik a csavarnak - bolt, a másik a védõsapkának - cap), sajnos egyik sem a „szokásos" menetemelkedésû (hanem sûrûbb), azaz egyszerûbb és megbízhatóbb, ha mégis megveszed azt a 2-3000 Ft-os szerszámot. Azzal vigyázni kell, hogy a (szokásosan) alumíniumötvözet-kar meneteibe akadálytalanul menjen bele, nehogy tönkretedd (félretekerd, átmetszd) a menetet (ki szoktam tisztítani rézdrótkefével vagy tûvel elõtte). Laza kézzel behajtva hamar megy, ez a szerszám pont azt csinálja, ami a feladata.
Ha végképp nem akarsz célszerszámot venni, akkor egy megfelelõ méretû lehúzóval (Technolit - Kétkaros lehúzó, ez csak szemléltetésül) is megtehetõ. (Ez akkor hasznos, ha a nagyobb menet elnyalódna.)

A bloke által belinkelt képen látható hajtókar rögzítõelemei szerintem nem teljesen olyanok mint az enyém.
Nekem a védõsapka csak egy sima mûanyag kipattinthatõ korong volt, nem volt rajta menet és alátétek sem voltak.

Csatolok egy képet a hajtókaromról:
Feltöltött kép

Nézegettem leszerelõ szerszámokat és nekem úgy tûnt, hogy egyszerûen becsavarnak egy csavart aminek a közepén van egy kiálló rész, ami befér a képen is látható négyszögbe, és gyakorlatilag az tolja le a hajtókart.

Rosszul látom a helyzetet? (ami nem lenne csoda mert most szerelek elõször :( :) )