Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Otthoni szerelés, szerszámok
Indította
CURTISPAPI
, 2003. február 25. 21:21
Írta 2011. január 29. - 09:41
bringaguruk help!
szeretném otthon kiszedni a középrészt, de amikor legutóbb ilyenhez volt szerencsém vmi spec szerszámot használtak. csak olyannal lehet kiszedni vagy valami házi praktika is?
szeretném otthon kiszedni a középrészt, de amikor legutóbb ilyenhez volt szerencsém vmi spec szerszámot használtak. csak olyannal lehet kiszedni vagy valami házi praktika is?
That's all folks!
160 mm-es Avid tárcsa eladó
Írta 2011. január 28. - 00:42
meg van egy bagatell, de nagyon fontos dolog. egy oldalról csak az elképzelt keskenyítés felét vágd le.
Írta 2011. január 28. - 00:40
akkor nagyot nem tévedtem ... így képzeltem el én is, csak gondoltam megvárom a tapasztaltabbak véleményét
köszi!
köszi!
A lehetetlen egy tévhit, semmi több!
Írta 2011. január 28. - 00:31
Írta 2011. január 28. - 00:28
Haliszokt!
Következõ problémára keresek megoldást:
Adott egy karbon kormány, ami kicsit hosszabb a kelleténél, és a felesleget le szeretném vágni.
Mivel érdemes, valamint ha tudnátok praktikákat mondani, hogy ne szúrjam el, annak örülnék.
Gondolom satuba nem érdemes befogni. Én elsõ gondolatra vasfûrésszel esnék neki, de aki csinált már ilyet, az ossza meg velem a bevált technikát
Köszi elõre is!
Következõ problémára keresek megoldást:
Adott egy karbon kormány, ami kicsit hosszabb a kelleténél, és a felesleget le szeretném vágni.
Mivel érdemes, valamint ha tudnátok praktikákat mondani, hogy ne szúrjam el, annak örülnék.
Gondolom satuba nem érdemes befogni. Én elsõ gondolatra vasfûrésszel esnék neki, de aki csinált már ilyet, az ossza meg velem a bevált technikát
Köszi elõre is!
A lehetetlen egy tévhit, semmi több!
Írta 2011. január 22. - 21:04
sima noname fütyis kupak egész jo minöségben elméletileg akad a Neuzer nagykerben sajna cikszámot nem tudok tévedésböl küldték másik tipus helyett
...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!
Írta 2011. január 22. - 15:40
Írta 2011. január 20. - 19:59
shimi fütyi
Buy Shimano XTR - sealed end caps online
extrém szet
Buy Xtreme shift cable set easycable KS online
extreme fütyi
Buy Xtreme Seal Caps III for gearshift online
Buy Shimano XTR - sealed end caps online
extrém szet
Buy Xtreme shift cable set easycable KS online
extreme fütyi
Buy Xtreme Seal Caps III for gearshift online
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2011. január 20. - 19:52
Ezt én is terveztem. Szerintem ilyet kell tenni a bowdenház végére, és erre melegíteni a csövet, így dzsuva sincs és a bowden is mozog.
Ilyen fütyis véget én külön nem találtam itthoni boltokban, pár boltos megnézte nagykerben, külön ott sem volt.
Vettem tehát egy Ripcord szettet, ahhoz ilyen van.
Valaki tud ilyet itthoni boltból vagy webshop-ból?
Írta 2011. január 20. - 17:10
Köszi mindenkinek. Én is így estem neki, de valahogy nagyon laza volt, csomót tudtam a felsõ csavaron "tépni" és még mindig könnyen forog. (ez normális?)
11:38:11 IM 2012
Írta 2011. január 20. - 15:34
A holtjátékot érdemes több kormányállásban ellenõrizni, mert lehet, hogy jónak tûnik, de ha átfordítod, akkor meg még lehet játéka. És én mindig felemelve és a villát rángatva ellenõrzöm, mert a földön, behúzott fékkel lehet, hogy a fék játékát érzed.
The Official Rules of the Euro Cyclist-----------------The Rules > Velominati
Írta 2011. január 20. - 15:33
addig huzod amig jo nem lesz. ha tulhuzod nem fordul majd rendesen, ha laza akkor meg mozogni fog, a ketto kozti arany kozeputat kell megtalalni.
ha nincs koztes allas akkor vagy nem jol fekszik fel a csesze a fejcsoben vagy megdoglott a csapagy benne.
ha nincs koztes allas akkor vagy nem jol fekszik fel a csesze a fejcsoben vagy megdoglott a csapagy benne.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2011. január 20. - 15:30
Elõször meglazítod a kormányszáron lévõ két csavart, majd a villanyak tetején húzol az ott lévõ csavaron amennyit szükséges hogy ne kotyogjon a kormánycsapágy. Ezután egyenesbe állítod a kormányt(amennyiben elmozdult), és meghúzod a kormányszárat fogó csavarokat.
Írta 2011. január 20. - 15:28
Amatõr a kérdés, de nem vagyok egy nagy szerelõmester. Hogy kell a kormánycsapágy holtjátékát beállítani? (szorítani akarok rajta, sima aheados)
A stucni csavarjai kilazít, a kupak csavarja meghúz egy kicsit, stucni csavarjai meghúz.
A sebesség mindent megold.
Írta 2011. január 20. - 15:24
Amatõr a kérdés, de nem vagyok egy nagy szerelõmester. Hogy kell a kormánycsapágy holtjátékát beállítani? (szorítani akarok rajta, sima aheados)
11:38:11 IM 2012
Írta 2011. január 20. - 08:29
Éppen a bovdennel kell együtt mozognia mert a fütyi+a gumi olyan hosszú hogy a szabad bovden rész nem ér be a házba ezáltal nem romlik a siklás minõsége.
Írta 2011. január 20. - 01:41
Nekem is ilyen fütyis bowdenházvégem van és erre húzom rá a zsugorcsövet, ami tökéletesen, szorosan rámegy a fütyire. Melegíteni sem kell. Nem látom esélyét a dzsuva bejutásának és simán fut a bowden is.Ezt én is terveztem. Szerintem ilyet kell tenni a bowdenház végére, és erre melegíteni a csövet, így dzsuva sincs és a bowden is mozog.
Az szabadon futó bowdent inkább esztétika miatt akartam beburkolni és víz bejutását is próbálom akadályozni.
Az xtr-s gumisapka is jó dolog de havernak egy idõ után lejárt róla a gumi, a bowdennel együtt lemozgott a fütyirõl.
Marci
Írta 2011. január 19. - 07:53
Bringa varázs igazad van nekem is van ilyen csak már elfelejtettem és van rajta gumi is mea culpa
Nekem ilyen van a Rose-tól
Nekem ilyen van a Rose-tól
Írta 2011. január 19. - 02:10
nekem is ilyesmi kupakok vannak rajuk pont passzolo gumi buzival, asszem shimano. van beloluk egy szatyorral szal minden bringara rarakom.
a homemade szerszam nyelere meg esetleg kimaradt/lefoszlott bandazsdarabot is lehet tekerni kis szigszalaggal turbozva. fogasmegkonnyitesileg.
a homemade szerszam nyelere meg esetleg kimaradt/lefoszlott bandazsdarabot is lehet tekerni kis szigszalaggal turbozva. fogasmegkonnyitesileg.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F