Jelentkezz be Regisztrálj
Otthoni szerelés, szerszámok
Írta 2011. március 10. - 07:36
BOSCH mrkabolt - BOSCH Fmfr HSS-Co Standard line
BOSCH mrkabolt - BOSCH Fmfr HSS-G 1/4"
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2011. március 10. - 01:43
Van inox fúró (inoxra való fúró), olyat használj (én is épp így tanultam meg, lemezt akartam furkálni). A fúró lényege az éle, nem hiszem, hogy sokat lehet bûvészkedni. A „rozsdamentes” elég barátságtalan dolog, pl. az ilyen fékkábel végét nem tudom forrasztani (aki netán tudja, szóljon!).
Köszi, akkor megpróbálom így kérni és remélhetõleg az eladó is ért majd hozzá.
Közben a neten találtam többféle anyagú (magas kobalt-tartalmú, TiN bevonatú, stb) szerszámot, de különösebben egyiket sem emelték ki.
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2011. március 10. - 01:22
Van inox fúró (inoxra való fúró), olyat használj (én is épp így tanultam meg, lemezt akartam furkálni). A fúró lényege az éle, nem hiszem, hogy sokat lehet bûvészkedni. A „rozsdamentes” elég barátságtalan dolog, pl. az ilyen fékkábel végét nem tudom forrasztani (aki netán tudja, szóljon!).
Leírni hosszú lenne, és nincs kedvem, úgyhogy olvass utána Te magad
Rozsdamentes acél forrasztása
Itt egész értelmes dolgok hangzanak el.
Írta 2011. március 10. - 01:06
Van inox fúró (inoxra való fúró), olyat használj (én is épp így tanultam meg, lemezt akartam furkálni). A fúró lényege az éle, nem hiszem, hogy sokat lehet bûvészkedni. A „rozsdamentes” elég barátságtalan dolog, pl. az ilyen fékkábel végét nem tudom forrasztani (aki netán tudja, szóljon!).Talán ide illik a legjobban a kérdésem:
egy kb. 1,5 mm vastag rozsdamentes acéllemezbe kellene egy 2 mm-es lyukat fúrni. A normál fúrószárak éle pillanatok alatt elnyalódott.
Milyen fúrószárat szerezzek? Esetleg elegendõ lenne az is, ha alacsony fordulatszámon és/vagy a lemezt folyadékba merítve fúrnám?
Írta 2011. március 10. - 00:56
egy kb. 1,5 mm vastag rozsdamentes acéllemezbe kellene egy 2 mm-es lyukat fúrni. A normál fúrószárak éle pillanatok alatt elnyalódott.
Milyen fúrószárat szerezzek? Esetleg elegendõ lenne az is, ha alacsony fordulatszámon és/vagy a lemezt folyadékba merítve fúrnám?
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2011. március 07. - 23:47
Írta 2011. március 07. - 08:32
Írta 2011. március 06. - 21:29
Írta 2011. március 06. - 20:53
Szert szeretnék tenni egy kerékpárszerelõ állványra, de mivel nem igazán ismerem a felhozatalt ezért segítségre lenne szükségem. Csupán otthoni bütyköléshez kellene, semmi nagyüzemi szerelés .
A Decathlonban láttam egy ilyet 20k-ért: Decathlon állvány
Szerintetek ez megéri az árát, vagy van jobb választás?
Ilyenem van, szeretem.
Írta 2011. március 06. - 20:48
A Decathlonban láttam egy ilyet 20k-ért: Decathlon állvány
Szerintetek ez megéri az árát, vagy van jobb választás?
Írta 2011. február 23. - 12:08
ki tud ajánlani egy jó bicikliszerelõt bp-en? a wtb felnimet szeretném kifuratni autószelepesre (most szingós). csak mert ahogy számoltam egy picit belelógna a kifúrt lyuk az oldalfalba. de nem olyan vészesen. szeretném ha egy hozzáértõ ember megnézné.
Írta 2011. február 22. - 13:24
Vagy létezik a mavic gyárt átalakítót 559 röl 622 re ez végül is egy fékmerevitö patko szerü darabb féktüskékkel ez rögzül a féktüskére. Keres rá neten nézd meg (én most nem találom a gépen pedeig itt van valahol )szerintem házilag is legyárthato
Kösz, meg is van Mavic brake caliper adjusters
Kettõ volna kb. 15.000 Ft
Írta 2011. február 22. - 13:14
Írta 2011. február 22. - 13:01
Az igazi megoldás a féktüskék áttétele lenne, pl. Máriusz (AWI , CO , AFI , Láng , hegesztéstechnika , Máriusz kerékpár szervíz) meg tudja csinálni. Tudom, hogy ezzel eltértem a téma címétõl.Egy régi Trek 830-ba tervezem, hogy berakok 622-es kerekeket. Jelenleg 571-es kerekek vannak benne, de ezekhez már nagyon ritka és drága a gumi. Az 559-571 közti különbséghez sikeresen átalakítottam a kanti fékeket egy kis reszeléssel. A 622 viszont már nagyon nagy ugrás. Van olyan kanti, vagy v-fék, ami elég hosszú lenne, vagy országúti fékben gondolkodjak (a sárvédõ lyukak talán használhatóak lennének)?
Írta 2011. február 22. - 10:50
Írta 2011. február 12. - 09:24
A régi matrix airbornére 2001 es vázhoz havernak probikeban szereztem válto papucsot;)
Írta 2011. február 12. - 09:11
Eltörött a váltófül egy Haibike End típusú bringán.
Van ötletetek, hol lehet ilyet beszerezni?
Sürgõs lenne!
Köszi a segítséget!
Írta 2011. február 12. - 09:10
bringaguruk help!
szeretném otthon kiszedni a középrészt, de amikor legutóbb ilyenhez volt szerencsém vmi spec szerszámot használtak. csak olyannal lehet kiszedni vagy valami házi praktika is?
a flex is megoldás, de ha még használni szeretnéd, akkor használj monoblokk kiszedõt
nem nagy összes a célszerszám (1000-2000bõl megvan), de nézz körül melyik kell neked, mert négyszögtengelyeshez, isis-hez, ht2-eshez mind más kell
Írta 2011. január 29. - 10:15
2. Igen kell hozzá speciális szerszám (vagy vésõ kalapács:()