Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6030 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
teleszkopot igen, csak a nyakat el tudd vagni. amugy csak imbuszkulcs kell hozza. meg a gyurut leszedni a villanyakrol valamivel.

monoblokkot beszerelni kell speci szerszam, de az nem tul draga. fejcsapagyat inkabb a bolttal csinaltasd.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Ugye a kormánycsapágyat, meg a középcsapágyat nem tudom "telepíteni" a bringára szerszám nélkül... viszont a teleszkópot, és esetleg a hajtómûvet cserélhetem majd azután, miután már benne lesznek? (speciális szerszám nélkül) Meg kell itt gondolni mindent, ilyen szervízárak mellett... :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Takarisd meg a felnit alaposan alkohol Vim vagy valamilyen súroló szer a pofákat reszeld meg ha ez sem segít akkor lehet hogy menthetetlenül nyekergõ felnid van azaz Csere.
Ill van még egy lehetõség nézd meg nincs-e esetleg elrepedve valamelyik féktüskéd mert már ilyennel is találkoztam.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

zalagabi

zalagabi

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Mindenféle beállítást próbáltam illetve próbáltak a profi szerelõk is, de csak nem akarja abbahagyni a nyekergést.

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
Úgy kell beállítani a fékpofákat, hogy az eleje egy kicsit hamarabb érjen a felnihez.

Sziasztok! Létezik garantáltan nyikorgásmentes fékpofa V fékhez? Már az elõzõ felnin sem lehetett úgy beállítani a pofákat, hogy ne nyikorogjanak, és érdekes módon az új kerékkel is ugyanúgy szól. Mindegy milyen betétet használok, semmi sem segít. Még a szerelõk sem tudtak vele mit kezdeni.

zalagabi

zalagabi

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok! Létezik garantáltan nyikorgásmentes fékpofa V fékhez? Már az elõzõ felnin sem lehetett úgy beállítani a pofákat, hogy ne nyikorogjanak, és érdekes módon az új kerékkel is ugyanúgy szól. Mindegy milyen betétet használok, semmi sem segít. Még a szerelõk sem tudtak vele mit kezdeni.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás

Ellentétes oldalon tarts ellent egy nagyobb kalapáccsal miközben ütöd!!!

Jogos, hogy ne verje szét a tengely a csapágyakat és/vagy a csészéket.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Szégyen szemre még nem volt dolgom ékes hajtómûvel. Középcsapágyat kelelne kitakarítsam, és beállítsam, de a karral meggyûlt a bajom. Hogyan tudom leszedni? Hajtókar ékét zögzítõ csavart kioldom, és kiütöm az éket belõle? Jól tippelek? Egy picike kalapáccsal elkezdtem kocogzazni, de nem mozdult meg, ezért gondoltam kérdezek.

Ellentétes oldalon tarts ellent egy nagyobb kalapáccsal miközben ütöd!!!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
igy van. beleutod az eket, ha stabilan all a hajtokar es nem log a tengelyen, akkor rahuzod az anyat es kesz. de ha nagyon parazol esetleg kenhetsz a menetre loctiteot.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Rendben, köszönöm. Ezek szerint a szerelõi tapasztalat azért segít látatlanban is, és jól gondoltam. Majd kap egy kis csavarlazítót elötte, ami pedig az éket illeti, számítotam rá, hogy valószínüleg kelleni fog. Az új éken a csavart gondolom nem kell majd ezerrel rátépjem, mert letépem a menetet, igaz?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
jol gondolod. de nem kicsi ero kell hozza. es ha jol bele van rohadva akkor kelleni fog uj ek is mivel szet fogod kalapalni a menetes reszt.

RAUH-Welt
B E G R I F F

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Szégyen szemre még nem volt dolgom ékes hajtómûvel. Középcsapágyat kelelne kitakarítsam, és beállítsam, de a karral meggyûlt a bajom. Hogyan tudom leszedni? Hajtókar ékét zögzítõ csavart kioldom, és kiütöm az éket belõle? Jól tippelek? Egy picike kalapáccsal elkezdtem kocogzazni, de nem mozdult meg, ezért gondoltam kérdezek.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
(Elõzmény az értékbecslõs topikban)
zscs: Én tiszta (nem bolyhos) ronggyal kitörlöm belülrõl. Vegyszereket nem szeretik a gumi alkatrészek, idõvel kiszáaradnak, berepedeznek.
Villaszereléshez nem kell sok minden, már egy Foxot, vagy egy rebát is egész egyszerû szerszámokkal szét lehet kapni. (Zégergyûrû fogók (külsõ, belsõ), 24-es villás, 10-es villás, imbuszok, tiszta rongy, fecskendõ (pontos méréshez) és olaj.

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás
Tudtok ajánlani valami mûhelycélú monoblokk szerszámot (sima 4szögeshez)?

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Oké. Köszi!

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.333 hozzászólás
ezt inkább mûhelyben rakasd be. ha nincs hozzá szerszámod,akkor tönkretehetsz vlmit.

jó késõ van. holnap nem kéne suliba menned? :) :D ;)

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Ja, igen... na, majd lövök képeket... de most, hogy belegondolok, lehet, hogy leviszem a boltba, mert van jó kis diszkáuntom. ;)
Most épp' 23.38 van errefelé. :)
Egyébként Niner EMD 9 2011 váz, Reba SL 29er, Shimano integrált középcsapágy lesz, illetve -szerintem- félintegrált kormánycsapágy.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.333 hozzászólás

Gondolom, már ezerszer felmerült a kérdés...
Hogyan tudok itthon, speciális szerszámok nélkül középcsapágyat, illetve kormánycsapágyat beszerelni? Illetve mik azok a szerszámok, amik mindenképpen szükségesek ezekhez a mûveletekhez?

milyen váz,milyen korm.csapi,milyen középrész? a középrészekhez ált. kell spéci szerszám. így jobban végig gondolva mind1ikhez kell vlmilyen,talán a bb30hoz nem. integrált korm.csapágyhoz nem kell túl sok cucc. ha alu nyakas a villa,akkor rózsa beütõ,meg kónusz ráütõ kell. pont ez az a 2 alkatrész amit jobb ha mûhelyben raknak össze. írd le a vázat,villát,alkatrészeket. esetleg képet is csinál6sz róla. így 1 kicsit nehéz segíteni. mennyi az idõ most nálatok? :)

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Gondolom, már ezerszer felmerült a kérdés...
Hogyan tudok itthon, speciális szerszámok nélkül középcsapágyat, illetve kormánycsapágyat beszerelni? Illetve mik azok a szerszámok, amik mindenképpen szükségesek ezekhez a mûveletekhez?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás
fejcsõ, középcsapágyház és tárcsafékszem marást melyik budapesti boltban vállalnak? probike, speed-way meg tudja oldani vajon?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"