Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Please log in to reply
6030 replies to this topic

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 posts
Ha a Kelenföldi környékén jársz, én leszedem neked szívesen.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
A felsõ van nekem, az SM-HB20. Megpróbálok szerezni ilyen Acort, ezt találtam én is a kutakodásaim alatt, ami a legolcsóbb. 2 tárcsa levételéhez kellene, igazából azért akarok olcsót.
Stp1: hm, kár, hogy nincs most kölcsönbe, de sebaj! Azért nagyon köszi az ajánlatot!

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
de ahogy látom kétféle zárócsavar van, szóval nem olyanhoz kell szerszám. nem-e?

http://unhetshi.info...r5t2q5v5a4#.jpg
Feltöltött kép

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek
Arra írtam a kazettaleszedõt. Nekem van 2 fajta, mindegyik jó rá. Az egyik üreges, a másik kb 8cm hosszú.

Erre gondoltam http://www.giantbike...ort2=&csoport3=

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
ja értem. hát ennél a kétezres acornál nem tudok olcsóbbat, de ha csak össze akarod csattintani a gépet akkor tudok kölcsönadni.

szerk. ja de most épp mégse, mert másnál van. de ha kell akkor szólj.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
De, ez az, csak az általam birtokolt és alább képpel linkelt verzióval elég nehéz a leszedés, az említett okok miatt. Szóval, nekem ugyanilyen van:
Feltöltött kép

Valami olyan kellene, aminek a középsõ része nem "tömör", hogy ne kelljen egyik agyat sem szétszednem (amihez egyikhez nincs is szerszámom sajnos, Shimano XT M778-as 15mm átütõs agy), például:
Feltöltött kép

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek
De igen! Nekem is ugyan ez van.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
nem ez egyezik meg a ht2 középrészek szerszámával?

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek
Kazettaleszedõ.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
Tudtok nagyon-nagyon olcsón centerlock tárcsaleszedõ szerszámot valahol Bp.-en? Sajnos ami nekem van, egy IceToolz, annak "közepe van" és a kerékagyakból ki kellene vennem a tengelyeket (köztük egy 15mm átütõsét is, amihez nincs szerszámom), hogy rámenjen a záróanyára.
Ilyenem van csak sajnos:
Feltöltött kép

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Nekem egy széles, pattintós tetejû edényem van, 3-4 l-es (ha jól emlékszem készre kevert, színes diszperziós festék volt benne), abba szépen bele tudom állítani a telót, hogy kicsöpögjön belõle minden maradék olaj.
Jól zár, de a szervizelés után egyébként is átöntöm az olajat egy kisebb flakonba, amiben majd idõvel eljut megsemmisítésre (szerencsére nálunk a cégnél is van ilyen célra kijelölt hordó).

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts

Befõttes üveg.

Nem rossz megoldás. 2 db, azaz egyik a bal, másik a jobb láb alá?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Villaszervizhez milyen edényt érdemes venni és használni, amibe kifolyatható, csöpögtethetõ az olaj, nem foglal túl nagy helyet és van egy olyan teteje, amivel lezárható úgy, hogy ne folyhasson ki a már elhasználódott olaj?

Befõttes üveg.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
Villaszervizhez milyen edényt érdemes venni és használni, amibe kifolyatható, csöpögtethetõ az olaj, nem foglal túl nagy helyet és van egy olyan teteje, amivel lezárható úgy, hogy ne folyhasson ki a már elhasználódott olaj?

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

Nyomatékkulcs kapcsán van valami ajánlott vagy kerülendõ típus? Elsõsorban olyan 20Nm alatti/körüli érdekelne.

Szia!

Egy "Hans" márkájú kulcsot ajánlok (ezt használom én is) 5-25 Nm-es tartományban dolgozik, az ára is elfogadható volt. Sajnos már nem emlékszem pontosan az összegre. Egy hozzád közeli cég forgalmazza: Zomko kereskedelmi Kft. Szeged tel:62/ 542-951

Üdv: Joe

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Köszi.

Google-n találtam hasonlókat, onnan az ötlet. Beállításokhoz, tisztításhoz, kisebb szerelésekhez tökéletes szerintem. Egy pedált pl. bilincses állványon se lehet leszedni.

nálunk a szerelõ az állványon szedi le a pedált is

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts
Nyomatékkulcs kapcsán van valami ajánlott vagy kerülendõ típus? Elsõsorban olyan 20Nm alatti/körüli érdekelne.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts

Jó lesz az! Rögzíted a vázat két klipsz szíjjal és puszi. Nem is kell több.
Öteletes megoldások, grat!

Köszi.

Google-n találtam hasonlókat, onnan az ötlet. Beállításokhoz, tisztításhoz, kisebb szerelésekhez tökéletes szerintem. Egy pedált pl. bilincses állványon se lehet leszedni.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Jó lesz az! Rögzíted a vázat két klipsz szíjjal és puszi. Nem is kell több.
Öteletes megoldások, grat!

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts

És hogy rögzíted a bringát ? Ez csak magasan tartja, hogy ne kelljen lehajolnod. Mert az a lényeg az állványban, hogy fixen fogja a bringát, a vázat megfogva valahol.
Vagy tévedek ?;)

Az a funkció még hiányzik....most készül :) De a legtöbb munkához ez is bõven elég.