Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Otthoni szerelés, szerszámok
Indította
CURTISPAPI
, 2003. február 25. 21:21
Írta 2012. augusztus 29. - 20:29
Valami kompakt szerelõ állványt keresek. Eddig ez a legjobb ár-érték arányú amit találtam:
Electronic.hu > Hobby > Kerékpár > Egyéb kerékpár tartozékok > Kerékpárszerelõ állvány, Profi
Van ennél jobb javaslata valakinek? Köszi!
Electronic.hu > Hobby > Kerékpár > Egyéb kerékpár tartozékok > Kerékpárszerelõ állvány, Profi
Van ennél jobb javaslata valakinek? Köszi!
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Írta 2012. augusztus 23. - 12:51
Amit megneveztél az nem a pedál hanem a hajtómû. Kell egy h.kar lehúzó, egy 36-os és 24-es villáskulcs amivel szét kell szedni és megnézni hogy a golyók és a tengely nincs e szétkopva.
Komplett középrészt lehet kapni 1000-1500ft-ért
A láncot meg sûrûbben olajozzad
Komplett középrészt lehet kapni 1000-1500ft-ért
A láncot meg sûrûbben olajozzad
Írta 2012. augusztus 23. - 12:37
Írta 2012. augusztus 23. - 12:02
Sziasztok!
Teljesen kezdõként kérem a tanácsotokat. A bringám pedálját ha jobbra-balra megmozgatom, az alatta lévõ csapágynál elég durván kotyog, oldal irányban lötyög. Mit lehet ez ellen tenni és milyen szerszámokra van szükségem?
Válaszaitokat elõre is köszönöm!
Teljesen kezdõként kérem a tanácsotokat. A bringám pedálját ha jobbra-balra megmozgatom, az alatta lévõ csapágynál elég durván kotyog, oldal irányban lötyög. Mit lehet ez ellen tenni és milyen szerszámokra van szükségem?
Válaszaitokat elõre is köszönöm!
Írta 2012. augusztus 14. - 17:02
Írta 2012. augusztus 14. - 15:58
Ez aleszedo jo a kazettas racsnihoz is?
Kazettához, csavaroshoz és centerlock adapterhez is
Írta 2012. augusztus 14. - 15:52
A csapágynak direkt hagytunk némi holtjátékot nem látható csak érezhetõ a kottyanás.
Amugy kona pedal de gyanús hogy nem eredeti:(. Ez a leszedõ jó a kazettás racsnihoz is?
Amugy kona pedal de gyanús hogy nem eredeti:(. Ez a leszedõ jó a kazettás racsnihoz is?
Írta 2012. augusztus 14. - 15:31
Pl.: Karbantartás | Szerszám (célszerszám) | Racsni leszedõ | Kerékpár Webshop
Az nem a zsír problémája hogy recsegõ hangot ad ki. Lehet szorosra van kónuszolva. Amúgy milyen pedál?
Az nem a zsír problémája hogy recsegõ hangot ad ki. Lehet szorosra van kónuszolva. Amúgy milyen pedál?
Írta 2012. augusztus 14. - 15:10
hiho!
Két kérdésem lenne egyik hogy a hátsó fogaskeréksor leszedéséhez milyen szerszám kell valamint hogy a csapágyak kenéséhez kerék/pedál milyen zsírt javasoltok. Találtam Motorex white grease néven egyet amivel szimpatizálok de nem tudom hogy ez megfelelõ-e. Pedál szerelésénél próbálkoztunk sima sárga mol zsírral az teljességgel képtelen ellátni a feladatot legalábbis szerintem ez lehet a hiba mert csapágy új kónusz és a csésze nem kopott és mégis reszelõs érzés és néha hangja is van, szerintem kinyomódik a csapágyak közül míg egy sûrûbb ragadósabb zsír talán nem
Két kérdésem lenne egyik hogy a hátsó fogaskeréksor leszedéséhez milyen szerszám kell valamint hogy a csapágyak kenéséhez kerék/pedál milyen zsírt javasoltok. Találtam Motorex white grease néven egyet amivel szimpatizálok de nem tudom hogy ez megfelelõ-e. Pedál szerelésénél próbálkoztunk sima sárga mol zsírral az teljességgel képtelen ellátni a feladatot legalábbis szerintem ez lehet a hiba mert csapágy új kónusz és a csésze nem kopott és mégis reszelõs érzés és néha hangja is van, szerintem kinyomódik a csapágyak közül míg egy sûrûbb ragadósabb zsír talán nem
Írta 2012. augusztus 12. - 22:35
Az szuper, mert nekem 5mm-est kéne beletennem. Akkor jó lesz! Köszi!Persze, sima BIT-fej
Írta 2012. augusztus 12. - 22:29
Persze, sima BIT-fej
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2012. augusztus 12. - 22:27
Ezt az 5Nm-es nyomatékkulcsot ismeri valaki? A kérdésem annyi, hogy a fejet ki lehet -e venni belõle vagy fix?
Írta 2012. augusztus 04. - 16:16
az biza az
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2012. augusztus 04. - 15:58
Írta 2012. augusztus 04. - 15:35
Írta 2012. augusztus 04. - 15:10
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Írta 2012. május 05. - 19:48
emlékeim szerint mi egy hidegvágó és egy kalapács segítségével szedtük le és a kis lyukakat ütöttük visszafelé.
Írta 2012. május 05. - 09:30
Én úgy csináltam egyszer, hogy szétszedtem (vigyázni a szétguruló golyókra) utána befogtam satuba és a kereket letekertem.
Egy ilyen racsnit hogy szedek le? Nincs rajta semmi azon a két kis bemélyedésen kívül, az meg csak arra jó, hogy szétszedjem.
Írta 2012. május 05. - 08:57
Egy ilyen racsnit hogy szedek le? Nincs rajta semmi azon a két kis bemélyedésen kívül, az meg csak arra jó, hogy szétszedjem.
Írta 2012. április 10. - 19:38
Igen, úgy hívják zégergyûrû leszedõ!
Köszi, a mûhelyben én is azzal oldottam meg a ráhúzást.