Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Please log in to reply
6030 replies to this topic

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Mi a véleményetek az ultrahangos takarító berendezésrõl? Érdemes befektetés? Csak mert rákfeném a lánc és fogaskoszorú takarítás, ez meg azért elég alaposan leszedi a kotut, ahogy videókból kivenni.

Ha ez a kedvenc hobbid, akkor csináld. Én a magasnyomású mosót használom, mint az álom, olyan tiszta lesz a sor és a lánc.
Inkább használj több láncot és cserélgesd õket folyamatosan, akkor jó hosszú lesz a fogsor élettartama. Nem érdemes nyalni-falni, a nyúlt lánc eszi meg a rendszert. Persze ha nagyon dzsuvás, poros, saras akkor persze le kell tisztítani de az ultrahang az már erõs túlzás.
Marci

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Mi a véleményetek az ultrahangos takarító berendezésrõl? Érdemes befektetés? Csak mert rákfeném a lánc és fogaskoszorú takarítás, ez meg azért elég alaposan leszedi a kotut, ahogy videókból kivenni.

Ékszerként akarod hordani?:confused:;)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 posts

A komolyabb, ami az autószerelõ havernál van, az ütõs cucc. Abba belefér egy komplett motor blokk, speckó oldószer kell bele, fel is forralja, csak sajna sztem fél milla lehet, de van egy gyanúm, h nem erre gondoltál. Láncot gyönyörõen lehet tisztítani úgy, h egy nagyobb szájú mûanyag flakonba beleteszed, félig töltöd benzinnel, és összerázod. Folyadék lecserél, otthagyod picit a benzinben, majd megint.
Sort pedig gyönyörûen lehet tisztítani, nekem van egy használaton kívüli kis tepsim, benzint teszek bele, sort ugye szét lehet kapni, ecsettel szépen el lehet takarítani.

Fülee

Fülee

vendég

• fórumtag
  • 112 posts

Nekem van egy Aldi-s, hát nem túl hatékony eszköz...

Wolfman8

Wolfman8

vendég

• fórumtag
  • 121 posts

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Decathlon

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,333 posts
keresek centírozóállványt otthoni használatra. 20 papír körül. netrõl nem rendelek. kb ennyi.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Rossz lánc vonal?

MaRee

MaRee

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Sziasztok!

Fixed gear/ SS kerékpáron a lánc nem egyenesen fut, hanem kígyózik! Ennek mi lehet az oka, és hogy lehetne megcsinálni? Próbáltam levenni a hátsó kereket és úgy igazítani rajta, feszíteni a láncon, de ugyan olyan. :(

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Vagy csak egyszerûen rosszul van berakva.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek
ha csak a felsõ támvillába ér akkor kopott papucs, ha az alsó és a felsõbe egyaránt akkor vagy rossz a fûzés vagy a váz hátulja kapott egy pofont

Ahriman

Ahriman

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Sziasztok, a biciklim hátsó kereke nem középen van, hanem a bal oldali villához nagyon közel, már majdnem annyira, hogy hozzáér. Mi lehet a gond vele? Neten keresgéltem, de sok mindent írnak, hogy rossz az agy, meg nem tudom.

kicsikigyo

kicsikigyo

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok, Budapesten rendezünk egy biciklis hétvégét, ahova különleges bicikliket, alkotásokat, szobrokat keresünk melyek 1 hétig ki lesznek állítva. Pénzt is tudunk fizetni erre a hétre a tulajdonosoknak, sõt az alkotók neveit is meg tudjuk jeleníteni.
Kérlek bárkinek van valami különlegessége bicikli témában mindenképpen írjon.
Köszönöm
hass3lhoff(a)gmail.com

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts

Park Tool Co. » ParkTool Blog » SPD Pedal Overhaul

Köszönöm szépen!

nagylaci32

nagylaci32

vendég

• fórumtag
  • 178 posts
Én még ilyen összetett tengelyrendszerû pedált nem szedtem szét, de az biztos, hogy kell hozzá az említett szerszám. Annyit tudok tanácsolni, hogy jól gondold meg, hogy érdemes-e szétbontani a pedált, mert pepecs munka lesz jobban összeszerelni, mint ahogy gyárilag volt. Mini golyók gurulnak szanaszét, és a kónuszt is be kell állítani utána. Olyasmi lehet, mint egy kónuszos kerékagy karbantartása, csak piciben. Videómegosztó portálon találsz róluk szerviz videót.
szerk: verti által linkelt helyen mindent megtalálsz.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts

Shimano PD-A530 pedálomat szeretném szétszedni,kitakarítani,zsírozni,beállítani.Egy kis instrukciót szivesen fogadnák hozzá,mivel még sosem szedtem szét.Azt tudom,hogy elméletileg szükséges hozzá egy TL-PD40 tipusú szerszám.

Park Tool Co. » ParkTool Blog » SPD Pedal Overhaul

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts
Shimano PD-A530 pedálomat szeretném szétszedni,kitakarítani,zsírozni,beállítani.Egy kis instrukciót szivesen fogadnák hozzá,mivel még sosem szedtem szét.Azt tudom,hogy elméletileg szükséges hozzá egy TL-PD40 tipusú szerszám.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
nem az a lenyeg.
nekem viszont kb a legjobb marokszerszamom eddig.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
pont ilyen járt a múltkori akciós lidl-ös nyeregtáskához. nem egy nagy eresztés.
(a táska viszont 1800-ért, szerszámmal megtömve nem volt rossz vétel).

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
Feltöltött kép

"szuvenyir" szuleim hoztak ciprusrol.

(kint a bicikliuton talaltak:D)

regi/hibas agyvaltokat veszek.