Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Please log in to reply
6030 replies to this topic

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Szerinted a kerék van rosszul betéve?! lehet amatör kérdés, de hogy lehet föleg egy elsõ kereket nem középre beállítani?!...

Könnyen, amikor beteszed hajolj át a kormányon, nehezkedj rá és úgy húzd meg a gyorszárat, akkor biztosan befekszik a tengely a helyére a papucsban.

buddha85

buddha85

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Szerinted a kerék van rosszul betéve?! lehet amatör kérdés, de hogy lehet föleg egy elsõ kereket nem középre beállítani?!...

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts
Mióta megvan a lenti képen látható mûanyag baszkura, pontosan 0, azaz nulla alkalommal kellett a féket állítanom, pedig rendesen szerelem a kereket ki-be, minden egyes mosásnál. Az idén pedig majdnem annyi volt belõle, mint bringázás.
Szóval kerék ki, baszkurával a betétek (a dugattyúk) helyükre vissza, puceva, kerék vissza. Két húzás a fékkaron, lássatok csodát: kész. :)

Feltöltött kép

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
(hayes dyno sport a fék) fékszerû képzõdmény
Nincs rendesen berakva, a két csavart meg kár volt fellazítanod hogyha nem értesz hozzá.
Fék csavarokat kioldod, kerék be rak középre féket meghúzod úgy tartod,fék rögzítõ csavarokat finoman felváltva meghúzod, ha jól csináltad jó lesz.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

buddha85

buddha85

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Sziasztok.

Vettem egy bringát és hidraulikus a tárcsafék rajta. Vásárláskor azt mondták, ha pl defekt vagy vmi van és kiveszem a kereket a visszatétel spec beállítást igényel a tárcsafék miatt, én akkor nem foglalkoztam ezzel...gondoltam visszateszem a kereket, beillesztem a tárcsát a betétek közé, meghuzom a closet és ennyi... Egyik nap kaptam defektet, csere meg minden, és azt veszem észre nem fog úgy a fékem, és a fékkar is "rág" akadozva lehet behuzni...na most itt vmit rosszul csináltam és tényleg oda kell visszahelyezéskor még vmire figyelni? valaki világosíton már fel....
Annyit csináltam utána, hogy a féken fellazítottam a 2 csavart, behuztam közepes erõvel a fékkart, és ebben az állapotban huztam meg a csavarokat...a tárcsa abszolut nem ér bele a pofákba, viszont a fékkar akadozás (rágása) ugyanugy megvan...hozzáteszem új bringa, és a kerék kivétel elõtt tökéletes volt...Vki help kérem!
(hayes dyno sport a fék)

Köszi elõre is!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Bowden krimpelõ-fogó híjján mivel raknátok fel a bowdenvéget? Kombinált fogó játszik?

Azzal a fogóval, amivel levágtam a bowdent - mivel már a kezemben a fogó - rárakom egybõl a bowdenvéget és óvatosan összenyomom.
Marci

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 posts

Bowden krimpelõ-fogó híjján mivel raknátok fel a bowdenvéget? Kombinált fogó játszik?

Pontosan azzal. :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
igazabol barmi amivel ra tudod csipni
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Alexander the Great

Alexander the Great

vendég

• fórumtag
  • 152 posts
Alex

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Akármi. Vidd el szervizbe lehet idegen fül rögtön kiszúrja.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts
A cross bringámon valami ütemesen kattog.Úgy hallom,hogy a hajtómûtõl jön a hang.Meghúzgáltam mindent semmi eredmény.Gondoltam a pedál,raktam rá másik két párat semmi változás.SPD pedálok,minimum kioldási erõre állítva,ezek adhatnak ilyen hangott?A monoblokkot(valami noname,15ezer km-et futott) kivettem,kimostam,újra zsíroztam,semmi változás.Szerintetek mi lehet ez?

Psysoul

Psysoul

vendég

• fórumtag
  • 60 posts

külön nem hiszem, hogy kapható lenne a kulcsa. készletben viszont bármelyik normálisabb boltban elérhetõ, imbuszos gyorszár néven, adják hozzá az ötlapos kulcsot.

Köszi ez lesz az. Kolléga elhagyta a szerszámot, így már könnyebben tud szerezni.
Grand Canyon AL 29 | Eladó bringás cuccaim | BringaBanda

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts
külön nem hiszem, hogy kapható lenne a kulcsa. készletben viszont bármelyik normálisabb boltban elérhetõ, imbuszos gyorszár néven, adják hozzá az ötlapos kulcsot.

Feltöltött kép

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Psysoul

Psysoul

vendég

• fórumtag
  • 60 posts
Sziasztok!

Tudnátok segíteni abban, hogy ehhez a gyors zárhoz hol lehet nyitó szerszámot venni gyorsan? Kolléga bringáján nyeregcsõnél, illetve a kerekeknél is ilyen van.

Feltöltött kép

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 posts

1. Nyomatékkulcs nélkül szerintem elég jól elvan egy bringás. Én kb. 20 éve nem hiányolom.

Az elmúlt 20 évben én sem hiányoltam, csak mostanában kezdett hiányozni, amikor integrált hajtómûvet szereltem be és a 12-14 Nm-t rosszul saccoltam meg és útközben majdnem leesett a hajtókar.

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 posts

1. szeretnék nyomaték kulcsot venni, cserélhetõ bitekkel (fejek), néhányat találtam:
BBB Drehmomentschlssel TorqueSet BTL-73
Mighty Drehmomentschlssel 2-24 Nm inkl. Bits

Én is pont e két szerszám között gondolkodtam, végül a Mighty-t vettem meg, a célnak tökéletesen megfelel. A papírjában azt írták, hogy a pontossága <4% (én rosszabbra számítottam), a tartósságról még nem tudok nyilatkozni.

Nekem ilyen készletem van: Icetoolz Essence koffer | Karbantartás | Szerszám
(Ezzel is elégedett vagyok, és szerintem olcsóbb, mint egyesével megvenni)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
1. Nyomatékkulcs nélkül szerintem elég jól elvan egy bringás. Én kb. 20 éve nem hiányolom.
A linkelt BBB árához (67 Euro) még egy kicsit hozzáraksz és egy komplett szerszámkészletet vehetsz. http://www.bike-disc...zeugkoffer.html Ez meg 73 Euró. Szerintem nagyon nincs arányban.
2. a hajtómûvedhez nem kell lehúzó, az a régi fajta hajtómûvekhez kell. Integrált csapágyas a hajtómûved, így neked csak az a BBB középcsapágy kitekerõ szerszám kell. Imbuszkulcsod nyilván van.
3. A fogsor leszedéséhez csak az a Lifu szerszám +Láncos kulcs kell. Dugókulcs készlet sem kell feltétlen, én egy állítható kulccsal megoldom.
Haverom nem szarozott, vett egy ilyesmi komplett készletet és kész: ICETOOLZ PRONTO UNIVERZÁLIS SZERSZÁMKÉSZLET - Bringa Butik Webáruház Csak Õ Lifu-t vett, az kicsit olcsóbb volt. Ha összeadod a szerszámok árát, többe kerül egyenként megvenni õket.
Marci

Psysoul

Psysoul

vendég

• fórumtag
  • 60 posts
Sziasztok!

Szeretnék beszerezni 1-2 szerszámkészletet és szerszámot.

1. szeretnék nyomaték kulcsot venni, cserélhetõ bitekkel (fejek), néhányat találtam:
BBB Drehmomentschlssel TorqueSet BTL-73
Mighty Drehmomentschlssel 2-24 Nm inkl. Bits

2. szeretnék olyan eszközöket venni, amivel a sram-s1400-2x10 hajtómûvet / középrészt
szét lehet szedni és ki lehetne tisztítani stb, úgy tudom ehhez kell ilyesmi lehúzó:
Park Tool CCP-22 Kurbelabzieher

és egy középcsapágy leszedõ:
BBB Innenlagerwerkzeug BracketGrip lang BTL-27L schwarz/silber

3. Fogaskoszorú leszedéshez kellene még szerszám (láncos kulcsom már van), de a leszedõ még nincs, illetve eszközöm sincs hozzá amire ráraknám a leszedõt, ilyesmiket néztem:
Lifu / IceToolz Zahnkranzabzieher HG
Fun Works Mini Ratsche incl. 12 Bits

Gondolom a racsnis eszköz nem kompatibilis a kazettaleszedõvel, de vajon érdemes ilyen nagyobb készletet megvenni, vagy inkább a speciálisan racsnileszedõ szerszámot?
dugókulcs klt., CV., racsnis 45fog ; 1/4" és 1/2", 94db, 4-32mm, 32db bit(lapos, kereszt,imbusz,torx), gyertyakulcs 16&2 - MÁTRIX.NET Webáruház - www.mátrix.net

Milyen eszközöket ajánlanátok? Mivel szeretnék egyre több dolgot otthon szerelni, tisztítani, ezért szerszámkészletek is szóba jöhetnek,
legfeljebb eladom a különálló eszközöket.

Köszönöm a válaszokat.

Wolfman8

Wolfman8

vendég

• fórumtag
  • 121 posts
Azért gondolkodtam ezen az ultrahangos tisztító beeeeerendezésen, mert ahogy elnéztem a láncnak még a belsõ részeirõl is kirázza a kotut, amit nem biztos hogy áztatással meg rázással meg tudunk tenni. Meg nem kell nagy kád, 80W körüli ékszertisztító elég is lenne sztem.

Viszont errõl, hogy benzinnel tisztítani, még nem hallottam. Nekem most van egy KMC X9 láncom, csak félek hogy az aranyozását is lerázza. :-s

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 posts

Nekem van egy Aldi-s, hát nem túl hatékony eszköz...

A hatékonyság leginkább teljesítmény kérdése, feltételezem az Aldi-s utrahang teljesítménye 10-20 W-nál nem lehet nagyobb. Ez valószínûleg már használható (80 W) Ultrahangos tisztító, Emmi-12 HC Emag 60079 1.2 l, 200 W eladó a Conrad webáruházban . Mi a laborban ennél 3-4x nagyobb teljesítményû berendezéseket használunk, és nagyon jól tisztítanak (oldószerben kézzel rázással meg se lehet közelíteni a hatékonyságukat, nem beszélve arról, hogy apró alkatrészeket nem lehet mással tisztítani). De természetesen otthonra szerintem is túlzás ultrahangos kádban gondolkodni.