Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Please log in to reply
6030 replies to this topic

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

pl. King Tony... több mint elég

Mekkora biciklinél a legkisebb nyomaték amire szükség lehet? Itt 5-25 és 20-110Nm-esek vannak 14.000 forintért.

1/4'' meghajtású nyomatékkulcs a King Tony szerszámáruház kínálatában | Szerszámok ipari alkalmazásra | riCROVA.hu
3/8'' meghajtású nyomatékkulcs a King Tony szerszámáruház kínálatában | Szerszámok ipari alkalmazásra | riCROVA.hu

Ilyen körül biciklis webáruházakban is vannak más nyomatékkulcsok, icetoolz, BBB, stb. Azokhoz képest ez milyen minõségû?

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts

A szerszám mindig jól jöhet. Autót-motort jelenleg nem szerelek, csak biciklit, de késõbb bármi lehet. Nem mindennapos használatra kell, de nem is arra, hogy két évente újat vegyek. Tolómérõ kérdést sztornózom, a nyomatékkulcs érdekelne (nem Lidl-s). Snap-on kapható itthon? Vagy mi az ami kapható elfogadható áron és megbízható?

pl. King Tony... több mint elég

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Szerszámvásárláson gondolkodom hosszú távra és nem csak biciklihez. Minõségi szerszámokat szeretnék.

Azért ez eléggé tág innentõl. Otthon akarsz barkácsolni? Autót szerelni néha? Motort szeretnél nagy javítani? Mindennapos használatra kell? Az általad felsorolt márkák szervizekbe kellenek.Otthonra jó a Lidl-s tolómérõ is és az alap nyomatékkulcs is. De ha tutit akarsz akkor Snap-On...Ja és évente laborban hitelesíteni kell a nyomatékkulcsokat, tolómérõt, mérõórákat....:)

A szerszám mindig jól jöhet. Autót-motort jelenleg nem szerelek, csak biciklit, de késõbb bármi lehet. Nem mindennapos használatra kell, de nem is arra, hogy két évente újat vegyek. Tolómérõ kérdést sztornózom, a nyomatékkulcs érdekelne (nem Lidl-s). Snap-on kapható itthon? Vagy mi az ami kapható elfogadható áron és megbízható?

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts
Szerszámvásárláson gondolkodom hosszú távra és nem csak biciklihez. Minõségi szerszámokat szeretnék.

Azért ez eléggé tág innentõl. Otthon akarsz barkácsolni? Autót szerelni néha? Motort szeretnél nagy javítani? Mindennapos használatra kell? Az általad felsorolt márkák szervizekbe kellenek.Otthonra jó a Lidl-s tolómérõ is és az alap nyomatékkulcs is. De ha tutit akarsz akkor Snap-On...Ja és évente laborban hitelesíteni kell a nyomatékkulcsokat, tolómérõt, mérõórákat....:)

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

0,01mm-es pontosságú lidis tolómérõt használok. 3000 forint volt, ha ennyiért csak 0,1-et tud, akkor is megérte, ennél többet - számomra - ez a mutatvány nem ér.
De minden jel szerint hozza a 0,01-et, pontosan visszaáll 0-ra mérés után, megbízható.

Inkább veszek hagyományos tolomérõt mind lidl-set. De gondolom ez egyszeri vásár volt, egész biztos, hogy már nem lehet olyat kapni.

A nyomatékkulcsok jobban érdekelnének, arról tapasztalata valakinek?

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts
0,01mm-es pontosságú lidis tolómérõt használok. 3000 forint volt, ha ennyiért csak 0,1-et tud, akkor is megérte, ennél többet - számomra - ez a mutatvány nem ér.
De minden jel szerint hozza a 0,01-et, pontosan visszaáll 0-ra mérés után, megbízható.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Digitális tolomérõ eddigi opciók:
Mitutoyo 150mm, 0.02mm pontosság ~30.000 Ft. (Ezt ajánlották, hogy nagyon jó.)
Park Tools 150mm, 0.02mm pontosság ~20.000 Ft - errõl nem tudok semmit, ismeri valaki?
Egyéb tippek?

Nyomatékkulcsban 3-40Nm tartományt csak kettõvel tudok átfogni. Park Toolsban és Bachoban (ipari minõség) amit eddig néztem ~40.000 Ft / db. Reális ez? Ki mit használ, tippek?

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts

A cross bringámon valami ütemesen kattog.Úgy hallom,hogy a hajtómûtõl jön a hang.Meghúzgáltam mindent semmi eredmény.Gondoltam a pedál,raktam rá másik két párat semmi változás.SPD pedálok,minimum kioldási erõre állítva,ezek adhatnak ilyen hangott?A monoblokkot(valami noname,15ezer km-et futott) kivettem,kimostam,újra zsíroztam,semmi változás.Szerintetek mi lehet ez?

Értem,köszi.Még egy kérdés.Mekkora nyomatékkal kell meghúzni a hajómûben a pedált?

Úgy néz ki,hogy megoldódott a probléma a pedál megfelelõ nyomatékkal történõ meghúzásával.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
pl:Bleeding Shimano BR-M575 brakes - YouTube
de ahany fek annyi legtelenites.bar nem sokban ternek el.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

374Lon

374Lon

vendég

• fórumtag
  • 88 posts
Sziasztok,

Van itt valaki aki már szerelt otthon hidraulikus tárcsaféket? Kicsit "bepuhult", tehát nagyon lent és gyengén fog a fékem, amit szeretnék otthon megjavítani. Kéne némi tipp, hogy mire érdemes odafigyel, milyen szerszám kell, egyáltalán mi a menete az egésznek.
Elõre is köszi!

That's all folks!

160 mm-es Avid tárcsa eladó

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 posts
Nézd meg a gyártó leírásában, vagy általános info itt:
Torque Specifications - Bicycle Tutor

Értem,köszi.Még egy kérdés.Mekkora nyomatékkal kell meghúzni a hajómûben a pedált?

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
igen, de ha meg akarod kímélni magad a szívástól, akkor inkább karosat vegyél.

Acor ATL-2620 monoblokk behajtó | Karbantartás | Szerszám

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts
Meg tudnátok mondani,hogy ez a szerszám jó-e a Shimano BB-UN26 monoblokkhoz?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Oké akkor légtelenítéshez való az egyik fele, a másik a nagy csavarhúzózó helyettesítõ:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts
a bal oldali nem avidhoz való? nekem az elixirhez volt ilyen, ha jól emlékszem, a 666 slx-hez meg olyan van mint a jobb oldali.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts
Zee, teeék: ;)
Feltöltött kép

most látom, Gabóca is írta ezt.
A jobboldali (még a régi XT-hez) valóban tárcsa helyett, szállításhoz, a baloldali (új XT) egyik fele légtelenítéshez, másik a dugattyúk visszalöködéséhez való.
Csinálni fogok belõle valami olcsó tömegdarabot, mert nagyon hasznos szerszámka.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts
[quote name='zeezoltano'][quote name='mgy']Mióta megvan a lenti képen látható mûanyag baszkura, pontosan 0, azaz nulla alkalommal kellett a féket állítanom, pedig rendesen szerelem a kereket ki-be, minden egyes mosásnál. Az idén pedig majdnem annyi volt belõle, mint bringázás.
Szóval kerék ki, baszkurával a betétek (a dugattyúk) helyükre vissza, puceva, kerék vissza. Két húzás a fékkaron, lássatok csodát: kész. :)

Ez csak arra szolgál hogy véletlen meghúzásnál a dugattyúk a helyükön maradjanak ill. ne levegõsödjön fel.[/QUOTE]

Szerintem te erre gondolhatsz az mgy által betett képen az más: Shimano Transportsicherung fr Shimano Scheibenbremsen - BIKE-COMPONENTS.DE

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts
Tudja valaki milyen méretû csapágyak vannak BTS XC Pro (6001RU? talán ez van ráírva) kazettatestben?

Köszi!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
[quote name='mgy']Mióta megvan a lenti képen látható mûanyag baszkura, pontosan 0, azaz nulla alkalommal kellett a féket állítanom, pedig rendesen szerelem a kereket ki-be, minden egyes mosásnál. Az idén pedig majdnem annyi volt belõle, mint bringázás.
Szóval kerék ki, baszkurával a betétek (a dugattyúk) helyükre vissza, puceva, kerék vissza. Két húzás a fékkaron, lássatok csodát: kész. :)

Ez csak arra szolgál hogy véletlen meghúzásnál a dugattyúk a helyükön maradjanak ill. ne levegõsödjön fel.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!