Jelentkezz be Regisztrálj
Otthoni szerelés, szerszámok
Írta 2013. szeptember 06. - 11:49
Írta 2013. szeptember 05. - 21:24
de amúgy ja, ha elõírásnak megfelelõen volt meghúzva, akkor azt ott legalább 40Nm-rel kell megindítani.
Írta 2013. szeptember 05. - 20:50
Oké, köszi, a láncos leszedõt kihagyom, hátha elég lesz a kezem meg egy darab rongy, ha mégsem bütykölök egyet
A két lábaddal húzod rá. Szerinted?
Írta 2013. szeptember 05. - 19:56
Írta 2013. szeptember 05. - 18:27
utóbbit tudsz csinálni laposvasból meg használt láncból. ha nem akarsz sufnizni, akkor ez a 3 in 1 darab szerintem elég fasza:
Icetoolz kombi kulcs (láncos/pedál/körmös) | Karbantartás |
ennyi a leszedés:
Írta 2013. szeptember 05. - 18:27
http://bolthely.hu/k..._11-34T___2244_
Írta 2013. szeptember 05. - 18:18
Ismét a segítségeteket szeretném kérni!
9-es soromat szeretném cserélni, és a kérdésem az hogy ehhez feltétlenül szükséges-e valamilyen célszerszámot beszereznem? És ha igen mit. Másképp fogalmazva hogy jön le a sor a kazettáról? (Kazetta maradna-bár még ilyen kazettás racsnit nem szedttem le, csak racsnist.) Jó lenne nekem egy youtube link is, csak nemtudom hogy nevezik ezt angolul
Köszi!
Írta 2013. augusztus 31. - 11:12
errõl mit gondoltok?
Kerékpár szerelõ állvány, Profi 60676 eladó a Conrad webáruházban
max ennyit tudnék most rászánni, de már nagyon kéne egy állvány. megéri? minõség? a határon?
Írta 2013. augusztus 14. - 20:47
Sziasztok!
22.2es átmérõjû országúti koskormányom van, és vettem rá egy Saccon fékkar párt.
22.2-23.8 felirat díszeleg a bilincsén, viszont kicsit úgy érzem, hogy "lötyög, csúszik a fékkar, ha rátámaszkodom.
Meghúztam az imbuszt úgy ahogy csak tudtam, de kevésnek tûnik.
Van valami sufnituning módszer, hogy a fékkart rendesen tudjam rögzíteni, vagy valamit ezek szerint rosszul csinálok?
Elõre is köszi
Nagyon sufni tuning de vagy tekersz a bilincs alá pár szigszalag kõrt :-D ez nem túl elegáns és hosszútávú :-D vagy sörös dobozbol egy csíkot az tartósabb is jobb is ;-)
Írta 2013. augusztus 09. - 22:00
22.2es átmérõjû országúti koskormányom van, és vettem rá egy Saccon fékkar párt.
22.2-23.8 felirat díszeleg a bilincsén, viszont kicsit úgy érzem, hogy "lötyög, csúszik a fékkar, ha rátámaszkodom.
Meghúztam az imbuszt úgy ahogy csak tudtam, de kevésnek tûnik.
Van valami sufnituning módszer, hogy a fékkart rendesen tudjam rögzíteni, vagy valamit ezek szerint rosszul csinálok?
Elõre is köszi
Írta 2013. augusztus 09. - 11:12
Írta 2013. július 15. - 13:23
Szerintem ilyenekhez, hogy pedál, sor, monoblokk....nem igen kell nyomatékkulcs. Nem kell rajta páros lábbal ugrálni, de azért azokat meg kell húzni. Ha valakinek nem megy érzésre, akkor a kissebb mûveletekhez jó lehet, nekem speciel nem kellett eddig sosem, érzésre csináltam.
Ezt próbáltam sugallni én is.....
Írta 2013. július 14. - 23:58
Írta 2013. július 14. - 17:27
Szerintem ilyenekhez, hogy pedál, sor, monoblokk....nem igen kell nyomatékkulcs. Nem kell rajta páros lábbal ugrálni, de azért azokat meg kell húzni. Ha valakinek nem megy érzésre, akkor a kissebb mûveletekhez jó lehet, nekem speciel nem kellett eddig sosem, érzésre csináltam.
Egyelõre én is így tervezem, nagyokat nagyon ritkán kell szerelni és az mindig ment érzésre.
Vissza a tartóra. Ezen szeretném tisztogatni is a biciklit, tehát tényleg kényelmes, nagyon masszív lenne jó.
Ezzel a tartóval ha mindig a nyeregcsövet fogom meg, lehet úgy stabilan dolgozni vagy nem az igazi?
Ezzel normálisan meg lehet fogni a felsõcsövet (két oldalt fogja), de megér ennyit? Hasonló rendszerût tud valaki barátságosabb áron?
Írta 2013. július 14. - 10:09
Írta 2013. július 14. - 09:41
Nekem ilyesmi (is) van, de összehajtható lábbal és a fej is lehajtható, azt két csavar és egy gyorsszorítócsavar tartja. A függõleges csõrõl (lecsúsztatva) kihajtható két másik, és a fej is lehajtható. Ha a kábel vagy akár kábelház alul van, egy hosszában alkalmasan félbevágott parafadugót teszek oda, hogy szabadon mozoghasson. Néha kettõt, sõt volt, hogy egy hosszanti V bevágással értem el ugyanezt. Mindehhez legalábbis alkalmi borivónak kell lenni.
A Decathlon WS-100 B'TWIN fajtát NEM érdemes venni, a mûanyag elemek elég hamar tönkremennek.
PIED ATELIER WS-100 B'TWIN - Entretien, réparation Vélo - Decathlon
Köszönöm, hasznos leírás, de akármilyen jó és stabil, az állványnál nem tudom elképzelni, hogy a bowdenbe érjen bármi is. Leírtad a megoldást is, de az ilyen fajta trükközgetéshez nem sok kedven van. A másik tartó, amit küldtem (oldalról fogja) ilyen szepontból jobb?
Írta 2013. július 14. - 09:13
Nekem ilyesmi (is) van, de összehajtható lábbal és a fej is lehajtható, azt két csavar és egy gyorsszorítócsavar tartja. A függõleges csõrõl (lecsúsztatva) kihajtható két másik, és a fej is lehajtható. Ha a kábel vagy akár kábelház alul van, egy hosszában alkalmasan félbevágott parafadugót teszek oda, hogy szabadon mozoghasson. Néha kettõt, sõt volt, hogy egy hosszanti V bevágással értem el ugyanezt. Mindehhez legalábbis alkalmi borivónak kell lenni.És ez? Csak mert elfelejtettem írni, hogy az összehajtogathatóság, kis helyen tárolhatóság lényeges. Ezeken az állványokon, ahogy látom egységesen hasonló befogó pofák vannak. A bowdenek a felsõcsõ alatt mennek. Ahogy képeken látom, ha a felsõcsövet akarom megfogni, ezek a pofák a bowdenekbe beleérnek, ugye? Tehát úgy váltót nem fogok állítani. Vagy a nyeregcsõnél lehet vele fogni, ami nem túl ideális. Vagy én gondolom rosszul?
A Decathlon WS-100 B'TWIN fajtát NEM érdemes venni, a mûanyag elemek elég hamar tönkremennek.
PIED ATELIER WS-100 B'TWIN - Entretien, réparation Vélo - Decathlon
Írta 2013. július 14. - 09:02
Írta 2013. július 14. - 08:28
A linken talalhatok kozul ezzel nem jársz rosszul: Velomann Bike Star Montagestnder
És ez? Csak mert elfelejtettem írni, hogy az összehajtogathatóság, kis helyen tárolhatóság lényeges. Ezeken az állványokon, ahogy látom egységesen hasonló befogó pofák vannak. A bowdenek a felsõcsõ alatt mennek. Ahogy képeken látom, ha a felsõcsövet akarom mefogni, ezek a pofák a bowdenekbe beleérnek, ugye? Tehát úgy váltót nem fogok állítani. Vagy a nyeregcsõnél lehet vele fogni, ami nem túl ideális. Vagy én gondolom rosszul?