Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Please log in to reply
6030 replies to this topic

Wolfman8

Wolfman8

vendég

• fórumtag
  • 121 posts
Otthonra milyen kerékpár szerelõ állványt érdemes venni ami megtartja a nehezebb Csepel/Budapest kerekeseket is?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
kevered a menetessel.

de amúgy ja, ha elõírásnak megfelelõen volt meghúzva, akkor azt ott legalább 40Nm-rel kell megindítani.

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 posts

Oké, köszi, a láncos leszedõt kihagyom, hátha elég lesz a kezem meg egy darab rongy, ha mégsem bütykölök egyet :)

A két lábaddal húzod rá. Szerinted? :)

rothar

rothar

vendég

• fórumtag
  • 118 posts
Oké, köszi, a láncos leszedõt kihagyom, hátha elég lesz a kezem meg egy darab rongy, ha mégsem bütykölök egyet :)

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
kazettaleszedõ a használt márkához+láncoskulcs.

utóbbit tudsz csinálni laposvasból meg használt láncból. ha nem akarsz sufnizni, akkor ez a 3 in 1 darab szerintem elég fasza:
Icetoolz kombi kulcs (láncos/pedál/körmös) | Karbantartás |

ennyi a leszedés:

rothar

rothar

vendég

• fórumtag
  • 118 posts
Ez most csak sor, vagy kazettával van? :confused: (ezt venném...)
http://bolthely.hu/k..._11-34T___2244_

rothar

rothar

vendég

• fórumtag
  • 118 posts
Sziasztok!

Ismét a segítségeteket szeretném kérni!
9-es soromat szeretném cserélni, és a kérdésem az hogy ehhez feltétlenül szükséges-e valamilyen célszerszámot beszereznem? És ha igen mit. Másképp fogalmazva hogy jön le a sor a kazettáról? :D (Kazetta maradna-bár még ilyen kazettás racsnit nem szedttem le, csak racsnist.) Jó lenne nekem egy youtube link is, csak nemtudom hogy nevezik ezt angolul :)

Köszi!

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts
sziasztok!

errõl mit gondoltok?

Kerékpár szerelõ állvány, Profi 60676 eladó a Conrad webáruházban

max ennyit tudnék most rászánni, de már nagyon kéne egy állvány. megéri? minõség? a határon?

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts

Sziasztok!
22.2es átmérõjû országúti koskormányom van, és vettem rá egy Saccon fékkar párt.
22.2-23.8 felirat díszeleg a bilincsén, viszont kicsit úgy érzem, hogy "lötyög, csúszik a fékkar, ha rátámaszkodom.
Meghúztam az imbuszt úgy ahogy csak tudtam, de kevésnek tûnik.
Van valami sufnituning módszer, hogy a fékkart rendesen tudjam rögzíteni, vagy valamit ezek szerint rosszul csinálok?
Elõre is köszi :)

Nagyon sufni tuning de vagy tekersz a bilincs alá pár szigszalag kõrt :-D ez nem túl elegáns és hosszútávú :-D vagy sörös dobozbol egy csíkot az tartósabb is jobb is ;-)
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

pintadam

pintadam

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok!
22.2es átmérõjû országúti koskormányom van, és vettem rá egy Saccon fékkar párt.
22.2-23.8 felirat díszeleg a bilincsén, viszont kicsit úgy érzem, hogy "lötyög, csúszik a fékkar, ha rátámaszkodom.
Meghúztam az imbuszt úgy ahogy csak tudtam, de kevésnek tûnik.
Van valami sufnituning módszer, hogy a fékkart rendesen tudjam rögzíteni, vagy valamit ezek szerint rosszul csinálok?
Elõre is köszi :)

Wolfman8

Wolfman8

vendég

• fórumtag
  • 121 posts
Szerintetek jó minõségû ez a készlet?

XLC szerszámkészlet TO-S61

Most tervezem a beszerzését.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts

Szerintem ilyenekhez, hogy pedál, sor, monoblokk....nem igen kell nyomatékkulcs. Nem kell rajta páros lábbal ugrálni, de azért azokat meg kell húzni. Ha valakinek nem megy érzésre, akkor a kissebb mûveletekhez jó lehet, nekem speciel nem kellett eddig sosem, érzésre csináltam.

Ezt próbáltam sugallni én is.....

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Már megrendeltem a tartót és a nyomatékkulcsot, köszönöm a hozzászólásokat!

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Szerintem ilyenekhez, hogy pedál, sor, monoblokk....nem igen kell nyomatékkulcs. Nem kell rajta páros lábbal ugrálni, de azért azokat meg kell húzni. Ha valakinek nem megy érzésre, akkor a kissebb mûveletekhez jó lehet, nekem speciel nem kellett eddig sosem, érzésre csináltam.

Egyelõre én is így tervezem, nagyokat nagyon ritkán kell szerelni és az mindig ment érzésre.

Vissza a tartóra. Ezen szeretném tisztogatni is a biciklit, tehát tényleg kényelmes, nagyon masszív lenne jó.

Ezzel a tartóval ha mindig a nyeregcsövet fogom meg, lehet úgy stabilan dolgozni vagy nem az igazi?

Ezzel normálisan meg lehet fogni a felsõcsövet (két oldalt fogja), de megér ennyit? Hasonló rendszerût tud valaki barátságosabb áron?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Nekem ilyesmi (is) van, de összehajtható lábbal és a fej is lehajtható, azt két csavar és egy gyorsszorítócsavar tartja. A függõleges csõrõl (lecsúsztatva) kihajtható két másik, és a fej is lehajtható. Ha a kábel vagy akár kábelház alul van, egy hosszában alkalmasan félbevágott parafadugót teszek oda, hogy szabadon mozoghasson. Néha kettõt, sõt volt, hogy egy hosszanti V bevágással értem el ugyanezt. Mindehhez legalábbis alkalmi borivónak kell lenni.

A Decathlon WS-100 B'TWIN fajtát NEM érdemes venni, a mûanyag elemek elég hamar tönkremennek.
PIED ATELIER WS-100 B'TWIN - Entretien, réparation Vélo - Decathlon

Köszönöm, hasznos leírás, de akármilyen jó és stabil, az állványnál nem tudom elképzelni, hogy a bowdenbe érjen bármi is. Leírtad a megoldást is, de az ilyen fajta trükközgetéshez nem sok kedven van. A másik tartó, amit küldtem (oldalról fogja) ilyen szepontból jobb?

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

És ez? Csak mert elfelejtettem írni, hogy az összehajtogathatóság, kis helyen tárolhatóság lényeges. Ezeken az állványokon, ahogy látom egységesen hasonló befogó pofák vannak. A bowdenek a felsõcsõ alatt mennek. Ahogy képeken látom, ha a felsõcsövet akarom megfogni, ezek a pofák a bowdenekbe beleérnek, ugye? Tehát úgy váltót nem fogok állítani. Vagy a nyeregcsõnél lehet vele fogni, ami nem túl ideális. Vagy én gondolom rosszul?

Nekem ilyesmi (is) van, de összehajtható lábbal és a fej is lehajtható, azt két csavar és egy gyorsszorítócsavar tartja. A függõleges csõrõl (lecsúsztatva) kihajtható két másik, és a fej is lehajtható. Ha a kábel vagy akár kábelház alul van, egy hosszában alkalmasan félbevágott parafadugót teszek oda, hogy szabadon mozoghasson. Néha kettõt, sõt volt, hogy egy hosszanti V bevágással értem el ugyanezt. Mindehhez legalábbis alkalmi borivónak kell lenni.

A Decathlon WS-100 B'TWIN fajtát NEM érdemes venni, a mûanyag elemek elég hamar tönkremennek.
PIED ATELIER WS-100 B'TWIN - Entretien, réparation Vélo - Decathlon

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Ez a befogatás megoldás lenne?

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

A linken talalhatok kozul ezzel nem jársz rosszul: Velomann Bike Star Montagestnder

És ez? Csak mert elfelejtettem írni, hogy az összehajtogathatóság, kis helyen tárolhatóság lényeges. Ezeken az állványokon, ahogy látom egységesen hasonló befogó pofák vannak. A bowdenek a felsõcsõ alatt mennek. Ahogy képeken látom, ha a felsõcsövet akarom mefogni, ezek a pofák a bowdenekbe beleérnek, ugye? Tehát úgy váltót nem fogok állítani. Vagy a nyeregcsõnél lehet vele fogni, ami nem túl ideális. Vagy én gondolom rosszul?

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 posts
A linken talalhatok kozul ezzel nem jársz rosszul: Velomann Bike Star Montagestnder