Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Please log in to reply
6030 replies to this topic

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts

Gááboor,

felesleges variálni ilyen nyeles cuccokkal, csak a helyet foglalja.

Végy egy ilyet, imbuszkulcsod meg úgyis lesz hozzá.

http://bikepro.hu/ki..._adapterrel_798

freddyke,

jaja, csak a kis egyszerű tengelyszerű pöcökre mondtak 1000+ forintot. Hát nem, nem lesz tartalékom belőle.

Gááboor

Gááboor

vendég

• fórumtag
  • 34 posts

Sziasztok.

Akarok venni egy hajtókar leszedő szerszámot, ami négyszögletes és octakinkeshez is jó. Az árakban elég nagyok az eltérések és nincs tapasztalatom mit érdemes venni, ami jó anyagból is van.

Nekem nem kell műhely felhasználású minőség mert az nagyon drága, de van it pl 2 darab amit nézek... 

superB - tb cr10 4800.- és Icetools kb. 3000.-

http://bikepro.hu/ki...s_octalink_4880

http://www.bikemarke...eszlet&tid=7327

Ugyan akkor van Neuzer kb -900 forint csak négyszögeshez , tényleg nem tudom milyen minőség.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Nem akarom elvinni a kedved, szerintem egy vagyonért gyártanák le. Akit ismerek, 4000-6000 forintos órabérben dolgoznak és ebben a CNC gépre a program elkészítése is beleszámít. Ha találsz is olcsóbbat, akkor is több ezer forint lesz az órabér és több óra munka. Legtöbb helyen le vannak terhelve és ezért nem is éri meg nekik leállítani a gépet.

Edited by freddyke, 2014. January 28. - 02:59.

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts

Ismertek olyan cnc-s embert, aki értelmes áron dolgozik?

Persze azt se tudom, ekkora méretben, s minimális mennyiség mellett mi lenne az értelmes ár...

BIG_0011893873.jpg

BIG_0011893874.jpg

Nabi

Nabi

vendég

• fórumtag
  • 46 posts

A Felvarrom.hu bármit átvesz, még bowdeneket is.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts

nekem is pont ok jutottak eszembe.

valakinek van veluk tapasztalata?

erdemes csatlakozni hozzajuk ha az ember nem akar szerszamokkal, belsovel-pumpaval rohangaszni?

regi/hibas agyvaltokat veszek.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts

a bike kitchen most jóideje szünetel, a használt alkatrészekkel szerintem a cyclonomia-t keresd meg először:
http://cyclonomia.org/kapcsolat/

újrahasznosítható hulladékot meg talán ők átvesznek:
http://felvarrom.hu/rolunk

Nabi

Nabi

vendég

• fórumtag
  • 46 posts

Hali!

Eléf offtopik, de nem akartam újat nyitni.

A bő évtizedes kerékpár-buzéria alatt összegűlt egy csomó olyan alkatrészem, ami gyakorlatilag értéktelen, eladni nem tudnám, de igaziból még használható, valaki tuti örülne neki.

Van tippetek, hogy hova érdemes vinni ilyeneket? Mintha hallottam volna olyan karitatív műhelyről, ahol szegényeknek szerelnek össze kerókat.

A használt, javíthatatlan belsőkkel mit csináltok? Ilyenből is van egy fél köbméter. Simán kuka?

Tipp?

rothar

rothar

vendég

• fórumtag
  • 118 posts

Ugye ez egy racsni...amikor tekered a bringát akkor reteszel... ha nem akkor forog a kerék a lábad nem... Az anya jobb menetes...tehát óramutató járásával ellentétesen lazítasz... természeténél fogva ilyenkor a racsni nem reteszel hanem ciripelve hátrafelé forog.... jó esetben 30-40-50 Nm-el meg van húzva és még ricnis is az anya... tehát hiú ábránd, hogy kézzel, ronggyal te lefogod a kazettát, hacsak nincs kilazulva... a láncos kulccsal is bele kell azért néha feküdni......vissza felé óra mutatóval meg egyezõen húzzuk az anyát ekkor a racsni reteszel....ha nem szalajt persze...így a kerék kerületén megfogva kellõ nagyságú ellenkezõ irányú erõt tudsz kifejteni, hogy meghúzd az anyát..szerintem barkácsolj egy láncos kulcsot kb28 és fél perc alatt és 1 óra próbálkozástól kíméled meg magadat

Köszi a magyarázatot. Azért nem állok neki úgy szerelni (fõleg ilyen drága alkatrészeket) hogy ne néznék meg néhány tutorial videót a neten, és nem tájékozódnék elõtte pl. fórumokon. :D

Kíváncsivá tettél!! Hacsak nem te vagy vasember. ;) Ráhúzáskor meg illik nyomatékkulcsot használni.

most már én is kíváncsi vagyok :) Lehet én vagyok? :D Sima racsnisról kézzel letekertem, vagy ebbõl ne induljak ki?

Szvsz nyomaték kulcs nem kell csak józan paraszti ész, persze már akkor ha legalább látott ilyet:) Ilyen elméleti szerelés után már láttam letépett záró anyát mert nem lelazította hanem addig húzta amíg le nem szakadta a záró anya pereme.

Ahogy írtam, annyira azért nem állok neki fogyatékos módjára...Majd figyelek az irányra :)

én csak azt nem értem, hogy valakinek volt pénze egy normális bringát megvenni, akkor miért kell sajnálni egy ezer egynéhányszáz forintos láncos kulcsra?

Most 5 spéci szerszámot hoz a GLS, ez már nem fért bele a keretbe, és ahogy elsõ hsz-ben írtam ill. többen említették, HA NEM MEGY NÉLKÜLE GYÁRTOK EGYET!

Ha az embernek van egy kis ideje/barkács hajlama/spórolhatnékja, akkor egy darab laposvasból és egy ócska láncból tényleg negyed óra alatt kész a láncoskulcs, így meg lehet spórolni több sör árát úgy, hogy mégse fogod a bringádat károsítani idióta szerelési próbálkozásokkal.

A kazettakulcs már egy izgibb kérdés, egy szép darab lapos acél darabból kireszelgethetõ, ennek hátránya, hogy ki kell venni a tengelyt a szereléshez. A kazettakulccsal csak végletes csóróság fennállása esetén trükköznék. Nekem van gyári és boldogan használom sok-sok éve az 1500Ft-os vasdarabot.

A nyomatékkulcs mánia az az esetek legnagyobb részében nem több némi mûhelyonániánál. Akibe szorult egy icipici mûszaki érzék, az meg tud egy kazetta záróanyát húzni úgy, hogy jó legyen. Aki negyedgrammos stucnikba teker M3 menetû titáncsavarokat, az használjon tényleg nyomatékkulcsot. Sima bringaszereléshez otthon simán felesleges.

Persze nekem is van egy jól fejlett szerszámbuzériám, ezért van otthon egy nagy kupac mindenféle szerszám mindenhez, csak azért, mert jól esik birtokolni.

--Trifo

Így van, Nem fogom a satuban kalapácsal leütni róla a fogaszkoszorút...Kazetta kulcsot természetesen megveszem, ahogy a többi szükséges szerszámot is. A többiben a teljesen egyetértek.

Wolfman8

Wolfman8

vendég

• fórumtag
  • 121 posts
Rohloff-ot használtál már? Ahhoz képest milyen szint?

Azért még várok véleményeket ki milyen zsírt ajánl vagy hallott, hogy k..ajó!?

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts

Nem közvetlen a szerelés témaköre és nem is a szerszámoké, de sztem visítva de befér ide.

Agyakat szeretném újra zsírozni. Tudnátok ajánlani nagyon fasza kenõzsírt XTR kerékhez? Lehet drágább, de azért el ne guruljon a gyógyszer. Melyik márkában érdemes nézelõdni?
Most az agyak Xintex Super Impact-el vannak bekenve, ami ipari szemszögbõl nagyon minõségi, de kerékpározás témában sztem lehet nála jobb. Vagy maradjak ennél?

Szia!

Nekem ilyen van:

Finish Line - Bicycle Lubricants and Care Products

Lánc olajból és zsírból is ezt használom. Nagyon meg vagyok elégedve vele. Van Shimano zöld zsírom is annál jobb. A láncolaj pedig a legjobb amit eddig használtam, ilyen csendesen és sokáig egyikkel se bírta a lánc. Az áruk se vészes...

Itt lehet rendelni:

Finish Line Keramik Fett - Bike-Components

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts

én csak azt nem értem, hogy valakinek volt pénze egy normális bringát megvenni, akkor miért kell sajnálni egy ezer egynéhányszáz forintos láncos kulcsra?

Ha az embernek van egy kis ideje/barkács hajlama/spórolhatnékja, akkor egy darab laposvasból és egy ócska láncból tényleg negyed óra alatt kész a láncoskulcs, így meg lehet spórolni több sör árát úgy, hogy mégse fogod a bringádat károsítani idióta szerelési próbálkozásokkal.

A kazettakulcs már egy izgibb kérdés, egy szép darab lapos acél darabból kireszelgethetõ, ennek hátránya, hogy ki kell venni a tengelyt a szereléshez. A kazettakulccsal csak végletes csóróság fennállása esetén trükköznék. Nekem van gyári és boldogan használom sok-sok éve az 1500Ft-os vasdarabot.

A nyomatékkulcs mánia az az esetek legnagyobb részében nem több némi mûhelyonániánál. Akibe szorult egy icipici mûszaki érzék, az meg tud egy kazetta záróanyát húzni úgy, hogy jó legyen. Aki negyedgrammos stucnikba teker M3 menetû titáncsavarokat, az használjon tényleg nyomatékkulcsot. Sima bringaszereléshez otthon simán felesleges.

Persze nekem is van egy jól fejlett szerszámbuzériám, ezért van otthon egy nagy kupac mindenféle szerszám mindenhez, csak azért, mert jól esik birtokolni.

--Trifo

Wolfman8

Wolfman8

vendég

• fórumtag
  • 121 posts
Nem közvetlen a szerelés témaköre és nem is a szerszámoké, de sztem visítva de befér ide.

Agyakat szeretném újra zsírozni. Tudnátok ajánlani nagyon fasza kenõzsírt XTR kerékhez? Lehet drágább, de azért el ne guruljon a gyógyszer. Melyik márkában érdemes nézelõdni?
Most az agyak Xintex Super Impact-el vannak bekenve, ami ipari szemszögbõl nagyon minõségi, de kerékpározás témában sztem lehet nála jobb. Vagy maradjak ennél?

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

Szvsz nyomaték kulcs nem kell csak józan paraszti ész, persze már akkor ha legalább látott ilyet:) Ilyen elméleti szerelés után már láttam letépett záró anyát mert nem lelazította hanem addig húzta amíg le nem szakadta a záró anya pereme.

...ezért mertem említeni a "kattogóskulcsot" :)

Ridley Noah Fast 

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

Hm? Ezt nem értem, a racsni kulcsot megveszem. A ráhúzáshoz meg nem kell a láncos kulcs, ott elég a kereket fogni, és a racsni kulcsot tekerni, Ha jól képzelem. Majd ha túl leszek rajta ígérem írok hogy kellet-e a spéci láncos kulcs a levételhez vagy elég volt az egyik kezem. Régi lánc, lapos vas, minden van itthon ha mégis kell....Köszi mindenkinek!!!:o

Kíváncsivá tettél!! Hacsak nem te vagy vasember. ;) Ráhúzáskor meg illik nyomatékkulcsot használni.

Ridley Noah Fast 

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts

Hm? Ezt nem értem, a racsni kulcsot megveszem. A ráhúzáshoz meg nem kell a láncos kulcs, ott elég a kereket fogni, és a racsni kulcsot tekerni, Ha jól képzelem. Majd ha túl leszek rajta ígérem írok hogy kellet-e a spéci láncos kulcs a levételhez vagy elég volt az egyik kezem. Régi lánc, lapos vas, minden van itthon ha mégis kell....Köszi mindenkinek!!!:o

Ugye ez egy racsni...amikor tekered a bringát akkor reteszel... ha nem akkor forog a kerék a lábad nem... Az anya jobb menetes...tehát óramutató járásával ellentétesen lazítasz... természeténél fogva ilyenkor a racsni nem reteszel hanem ciripelve hátrafelé forog.... jó esetben 30-40-50 Nm-el meg van húzva és még ricnis is az anya... tehát hiú ábránd, hogy kézzel, ronggyal te lefogod a kazettát, hacsak nincs kilazulva... a láncos kulccsal is bele kell azért néha feküdni......vissza felé óra mutatóval meg egyezõen húzzuk az anyát ekkor a racsni reteszel....ha nem szalajt persze...így a kerék kerületén megfogva kellõ nagyságú ellenkezõ irányú erõt tudsz kifejteni, hogy meghúzd az anyát..szerintem barkácsolj egy láncos kulcsot kb28 és fél perc alatt és 1 óra próbálkozástól kíméled meg magadat

rothar

rothar

vendég

• fórumtag
  • 118 posts

oroberto

oroberto

vendég

• fórumtag
  • 108 posts

Otthonra milyen kerékpár szerelõ állványt érdemes venni ami megtartja a nehezebb Csepel/Budapest kerekeseket is?

Esetleg TACX T3000
Let's roll!