Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Please log in to reply
6031 replies to this topic

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 posts
Én Barbierit vettem ennek kb. harmadáért, negyedéért. Szintén elég sok dolog van benne, ha hazeértem és még érdekel (szólj!) akkor leírom pontosabban (ár és h. mik vannak rajta)
Kapásból ennyi:
-láncbontó
-imbuszok (kb. 5 féle, ebbõl kettõ ha kell)
-emelõkar külsõ leszedéséhez
-8-9-10-es kulcsok
-csillag és normál csavarhúzó
-még mittoménmi :)
-sörösüveget is lehet vele nyitni ;D

yalaman

yalaman

törzsvendég

• fórumtag
  • 509 posts
az acornak van 15 rókáért !!!
minden ismételem minden benne van! csak vegyen nekem is valaki olyat!!!!!!!!!!!
;)

Werghaust

Werghaust

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Hello mindenkinek!
Most vettem egy új bringát és szeretnék valami normális kis szerszám készletet amin láncbontó is van. Milyet ajáltok?

yalaman

yalaman

törzsvendég

• fórumtag
  • 509 posts
én szívesen megpróbálnám , de féltem a felni meg a többit hátha végleg siker-állna elcse"+!!%!+ :Dni az nem lenne jó!

vBalu

vBalu

törzsvendég

• fórumtag
  • 251 posts
Haverommal tegnap befûztük az elsõ kerekünket! A rövid küllõk miatt majdnem radiális lett :) Outi ba megy, ugyhogy nagyon nem szükséges, hogy puha legyen. A centir állványban az elsõ pörgetés... Élmény volt. Ilyen össze-vissza mozgást még nem láttam. Tragikusnak tûnt, de a végére agész pofás, lett, ma pedig még zajlik a finomitás. Szóval aki maga akar fûzni, nagyon figyeljen a küllõhosszra!

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 posts
szívesen
örülök, hogy segíthettem :)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
THNX Trollember!
Este megcsináltam,és ma már ki is próbáltam 8)
Leginkább egy kis bátorítás kellett,h egyszerû földi halandók is,mint én,meg tudják csinálni.
Szóval kösz ,neked ,és Begbienek is,aki a bátorítást adta! ;)

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 posts
kala:

Kicsavarod a kupakot és kiveszed
Kilazítod a stucni villanyakat szorító részét, és lehúzod (közben a gép áll a földön!!!)
Ráteszed az új stucnit. Még nem kell megszorítani!
Kupakot visszateszed, becsavarod de nem szorosra.
Beállítod egyenesbe a stucnit és a kupakkal összehúzod az egészet. (Szorosra tekered a kis csavarral - Azért még el tudd fordítani a villát ;) )
Stucnit meghúzod

KÉSZ :D

Ja, természetesen az egész elõtt már kiszedted a kormányt! :)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Segítsetek!Stucnit szeretnék cserélni,de zéró tapasztalatom van ilyen témában...Mit hogyan merre? ???

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
a Sram ESP rendszerû, így nem megy a Shimanoval, de nem kizárt, hogy van kivétel, mint azt eggyel feljebb említette valaki, de az szönte tuti, hogy az XO nem megy vele.
De van nekem egy SACHS QUARZ 8-as Shimano-s markolatváltóm, ha érdekel, 1500Ft

Tyito

Tyito

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,067 posts
A SRAMból egyedül a plasma amelyik kompatibilis a Shimanóval!
Javítsatok ki, ha nem így van! ;)

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts
Nem úgy van, hogy más a bowdenhúzásuk, ezért nem?

szanti

szanti

vendég

• fórumtag
  • 24 posts
Szerintetek lehet Sram XO váltokart párosítani XTR hátsó váltóval?

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
lehetseges, hoyg elviszi de nem tuti!

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts
Ja, és egyébként szerintetek '98-as Acera(-X) váltó elvileg mûködhet 9-es rendszerben?

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts
Helo!

Én a váltó szélsõ helyzeteit úgy szoktam állítani, hogy a bowdent kikötöm. A rugó a váltót (ha nem XTR) kinyomja a kisfogaskerékhez. És akkor be kell löni, hogy pont jó helyen legyen (a láncot nem szedem le). A belsõ pozícióba meg kézzel nyomom be. Ha nem megy fel, vagy be megy a küllõk közé, hát akkor tekerni kell (külsõ csavar -> belsõ pozíció, belsõ csavar-> külsõ pozíció, nálam).
Aztán meg ha a két szélsõ helyzet megvan, akkor a váltót elengedni (kis fog.keréknél van), a váltókart is ide állítani, aztán meg húzni a bowdent ahogy lehet. És akkor a bowdenfeszítõkön se biztos hogy kell állítani.
Egyébként a szélsõ helyzeteket elvileg csak akkor kell állítani, ha új hátsókerék kerül a gépbe. (én akkor is be szoktam ha szétszedem a biciklimet)

Üdv

Ico

Ico

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Igazából azért akarok venni, mert ezt a jelenlegi "sima" váltót képtelen vagyok beállítani... :'(

Pontosabban úg ytudom beállítani, hogy ha az elsõ váltó legnagyobb lánckerék, akkor a hátsó váltó a 4 legkisebb lánckerékre bírja feltenni a láncot... nem hiszem, hogy túl feszes lenne a lánc, mert a váltó még bírna "nyílni"..

Ezután néztem az árakat, hogy 3-5 körül kapok használtan, és arra gondoltam akkor nem tökölnék ezzel a Sis7-es egyszerû ketyerével...

Mit szóltok?!? :-\

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
7 sebességhez szerintem fölösleges egy Deore hátsóváltó, csak akkor nem, ha késõnbb 8-ban, vagy még inkább 9-ben gondolkozol. Szóval jó lesz oda egy Alivio is! Olcsóbb. És nem veszed észre a különbséget.

Tyito

Tyito

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,067 posts
Szerény tudásom szerint kompatibilis, csak az a "gond" vele, hogy a sztem nem túl szuper Deore helyett vegyél inkább egy sok boltban még kallódó régi deoreLXet vagy XTt. Ezen az áron, mivel már régi rendszer (igaz, hogy lepipál minden újat) megkapod.

Ico

Ico

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy a váltókarok és a váltó között mennyire "szoros" a kapcsolat?
A helyzet az, hogy van egy Altus 7-es váltókarom, és egy Sis7-es egyszerû hátsó váltóm, és szeretném kicserélni egy Deore-ra akkor ez menni fog, vagy ilyenkor a váltókart is cserélni kell?

Ico ???