Hmmm...Most vásároltam Crank Bros cuccost,remélem jó lesz.Igazából a láncbontó kellett nagyon;a múltkor vettem magában 1et,1100 Ftért,és azonnal szétment.Ez csak picivel drágább ahhoz képest,h hány funkcijót tud,úgyhogy sztem megérte,de majd meglássuk
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Otthoni szerelés, szerszámok
Started by
CURTISPAPI
, 2003. February 25. 21:21
Posted 2003. July 29. - 17:20
Posted 2003. July 29. - 16:17
hmm.ja. sufnituninggal is meg lehet csinalni barmit.. amugy meg aki komolyan bicozik, annak meg erdemes megvenni par szerszamot. ami extra, es nem lehet celsezrszam nelkul megtenni, az a monoblokkiszedo, a fogaskoszoruleszedo, es a hajtokarleszedo. minden mashoz lehet hasznalni mar meglevo szeszamokat. ez a par eszkoz meg 3EZER forintbol kijon.. tobbet gond sincs veluk
boltokrol meg annyit, h most nem sorolom fel h hol adjak a szerszamokat, de pl MOAB-nal vettem majd mindent. ott mindig kerjuk szerszamokat. elotte van vermezo. ott szereltunk telot, csereltunk villat, szereltunk hajtokart monoblokkal egyutt vagy 3-at, csereltunk gumit, javitottunk defektet.. es mind kolcson szerszammal.. szal vannak a jo boltok, ahol ezt meg lehet tenni.. ahol nem, oda alapbol be sem megyek, max megnezni a kinalatot...
boltokrol meg annyit, h most nem sorolom fel h hol adjak a szerszamokat, de pl MOAB-nal vettem majd mindent. ott mindig kerjuk szerszamokat. elotte van vermezo. ott szereltunk telot, csereltunk villat, szereltunk hajtokart monoblokkal egyutt vagy 3-at, csereltunk gumit, javitottunk defektet.. es mind kolcson szerszammal.. szal vannak a jo boltok, ahol ezt meg lehet tenni.. ahol nem, oda alapbol be sem megyek, max megnezni a kinalatot...
Posted 2003. July 29. - 16:02
hmmm...kölcsönkérés nem mindenhol mûxik,van,ahol még a pumpát is túl orrnehezek odaadni.ha jól emléxem,smetalban van kirakva a tábla,h "szerszámot kölcsön nem adunk!"
Posted 2003. July 29. - 14:53
vagy fogsz egy hosszú csavarhúzót és azzal támasztod a fogsort a küllõkhöz. nem kiván több ügyességet mint a láncos cucc.
Posted 2003. July 29. - 14:43
hat. a 2 eszkoz kijon 1500-bol, ha jo helyen veszed. a szerszamot a kerekparboltban, a fogaskoszoruleszedot meg autosboltban 700-ert... az a hivatalos neve, h olajszuroleszedoESZKOZ. de ha igazabol nincs ra surun szukseged, es csak cserelni akarod egyszer, akkor bekocogsz egy boltba, elkered oket, es a bolt elott kicsereled... es meg csak a javitasert sem kell fizetni...
es ez barmely szerszamra ervenyes...
es ez barmely szerszamra ervenyes...
Posted 2003. July 29. - 14:20
a láncos kulcsot meg sem kell venned,mert az gyakorlatilag egy lánc,olyat házilag is tudsz csinálni,a lényeg az,h fixen tartsa a fogsort,amíg a közepét tekergeted.
kazi leszedõ kulcs meg sztem max egy ezres lehet,legalábbis annyi volt pl a monoblokkkiszedõ vagy pl. a hajtókarlehúzó.
(azért nem azt mondom,h DÁRGA,de....csak 1 fémdarabot veszel... :-X : )
kazi leszedõ kulcs meg sztem max egy ezres lehet,legalábbis annyi volt pl a monoblokkkiszedõ vagy pl. a hajtókarlehúzó.
(azért nem azt mondom,h DÁRGA,de....csak 1 fémdarabot veszel... :-X : )
Posted 2003. July 29. - 14:13
Hát öcsém nem tudom....de biztos hogy nem drága....
azért túlzásba nem fognak esni két kulcs miatt...
azért túlzásba nem fognak esni két kulcs miatt...
Posted 2003. July 29. - 14:09
Posted 2003. July 29. - 12:32
vendég__*
Posted 2003. July 29. - 12:29
Posted 2003. July 29. - 12:00
van olyan, hogy fogaskoszorú leszedõ cucc? vagy valami tuning módon lehet csak leszedni? ha van akkor általában lehet kapni pl probikeban?
Posted 2003. July 28. - 15:42
Posted 2003. July 28. - 14:01
reszeld meg a lankerek fogait!
ha megnezed a fogak szele megvan gyurodve amiatt szorul meg rajta a lanc!
ha azt eltunteted akko jo lesz.
ha megnezed a fogak szele megvan gyurodve amiatt szorul meg rajta a lanc!
ha azt eltunteted akko jo lesz.
Posted 2003. July 28. - 13:43
Figyumán arcok!
Olyan gond környékez, hogy: most cseréltem láncot, ezzel a hajtáslánccal ez lesz az uccsó, merthogy öléggé elfele van kopva a téma (fôle a sor és fôleg a két legkisebb fogaskerék). Gondoltam, még egy 1000-1500 km-re benyújtom oszt fa*za lesz. Nos, az is, mán nemigen ugrál, CSAKHOGY: ha elôl kistányéron, hátul meg nagy fogaskerekeken tilalok fönekfele, megakad a lánc (vagy mi a rosseb), és húzza, húzza a váltókanalat elôre, én meg rendre megállok, oszt szentségelek. Illetve már nem, mer meguntam, inkább középtányérozok.
Szóval, mi lehet az oka ennek, ill. ki bírom-e küszöbölni a hajtáslánc-cseréig, ami szeptemberben lesz aktuális zseton-okokbul. Ja, a lánc sram pc-55, hg-50 sorral
Olyan gond környékez, hogy: most cseréltem láncot, ezzel a hajtáslánccal ez lesz az uccsó, merthogy öléggé elfele van kopva a téma (fôle a sor és fôleg a két legkisebb fogaskerék). Gondoltam, még egy 1000-1500 km-re benyújtom oszt fa*za lesz. Nos, az is, mán nemigen ugrál, CSAKHOGY: ha elôl kistányéron, hátul meg nagy fogaskerekeken tilalok fönekfele, megakad a lánc (vagy mi a rosseb), és húzza, húzza a váltókanalat elôre, én meg rendre megállok, oszt szentségelek. Illetve már nem, mer meguntam, inkább középtányérozok.
Szóval, mi lehet az oka ennek, ill. ki bírom-e küszöbölni a hajtáslánc-cseréig, ami szeptemberben lesz aktuális zseton-okokbul. Ja, a lánc sram pc-55, hg-50 sorral
Posted 2003. July 19. - 00:02
Na mivel senki nem válaszolt, utána kuksoltam. Talán másnak is fog még kelleni, úgyhogy ehun az infók:
Errõl van szó, ez egy közepes erõsségû csavarrögzítõ:
http://www.loctite.hu/PRODUCTS/243.htm
Van még a 242-es is, de az elvileg nem bírja az olajat, valamint ma megtudtam hogy már kifutó dolog, nem nagyon lehet már kapni sem.
Ahol végül vettem: Bp., 9. ker., Páva u. 30/a. Tel.: 217-98-71
De több helyen is lehet kapni, a legegyszerûbb felhívni ezt a számot:
http://www.loctite.h...gary_center.htm
és simán megmondják hogy melyik a legközelebbi bolt ahol kapható.
Errõl van szó, ez egy közepes erõsségû csavarrögzítõ:
http://www.loctite.hu/PRODUCTS/243.htm
Van még a 242-es is, de az elvileg nem bírja az olajat, valamint ma megtudtam hogy már kifutó dolog, nem nagyon lehet már kapni sem.
Ahol végül vettem: Bp., 9. ker., Páva u. 30/a. Tel.: 217-98-71
De több helyen is lehet kapni, a legegyszerûbb felhívni ezt a számot:
http://www.loctite.h...gary_center.htm
és simán megmondják hogy melyik a legközelebbi bolt ahol kapható.
Posted 2003. July 16. - 21:52
Blue (242) Loctite (vagy a 243-as is jó lenne)
Tudja valaki hogy hol lehet ilyet szerezni Bp-en? Csak mert nem akarok megint tíz boltot végigjárni, mire meglesz
Tudja valaki hogy hol lehet ilyet szerezni Bp-en? Csak mert nem akarok megint tíz boltot végigjárni, mire meglesz
Posted 2003. July 16. - 11:02
Posted 2003. July 16. - 09:22
Ezt értem. Csak most van két láncom (Shimano HG 53), ezeket szeretném cserélgetni, hogy tovább tartson a fogaskeréksor, de akkor ezek szerint csak úgy szabad, ha minden cserénél új csapot teszek bele? Így még karbantartás miatt is ha leszedem, megint csak új csap. Mennyi egy ilyen csap?
Azért ez így elég szar szerintem.
Azért ez így elég szar szerintem.
Posted 2003. July 15. - 21:14
Posted 2003. July 15. - 19:50
és régebben azon balhéztunk össze, hogy én a 7-es láncomat még egyszer sem raktam össze új szegeccsel (szal sztem 8-as és 9-es rencinél él ez a szabály), de lehet h megéri venni egy Sram láncot, ahhoz van patentszem oszt kész...
bye
Prefi
bye
Prefi