Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Please log in to reply
6030 replies to this topic

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,796 posts

tams ismerõse meg nem túl meggyõzõ sebességû :D lásd. conor kupakjai vagy 1 hónapja készünek ;) valakinek egy jól bevált ismerõs? ;)

nana. ott egyéb fennakadások akadtak :-). de az is meglesz.
2 csavar? mondjad privibe mi kéne.(vagy szkájp)

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
ha elég vastag, akkor a menet szakad ki a karból, ha nem elég vastag, akkor meg deformálódik. válassz.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
azért írtam hogy "szerü" :)
egy kb egyforintos átmérõjének megfelelõ nagyságú csavarnak a fejét gondoltam levágni aztán azt oda tenni..
fél centi vastag... csak nem gyüri azt be..

az átalakító meg biztos jó dolog csak 20km-t kéne utazni egy bringásboltig amihez kedvem sincs meg idõm sincs rá. meg ha már ott lennék a boltban lehuzatnám aztán nem kéne tökölni.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
egyforintost inkább ne... van átalakító, az bírja. kb 300ft, elég Lol.

trueman: ;) mi lenne, ha azt mondanám, hogy nem egy szokásos csavarra gondoltam...

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
végülis lx szerszámot nem sikerült szerezni csak sima négyszögeshez valót.
holnap megpróbálom "egyforintos"-szerû trükkel valahogy levarázsolni husit..
remélen nem ..szom el...

Trueman

Trueman

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,302 posts
Es ha siman bemennel egy szerelvenyboltba?:)

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
szertem jó, legalábbis ami rece ficéhez jó volt, az most truvához is jó, meg fsaval is mõködött. most csak abban kell reménykedni, hogy a shimano is olyat használ, mint mindenki más :D

más: tud vki egy jó esztergályost? mert 2 csavar kéne sürgõsen a vázhoz, de sétálóujjakon csak ilyen nagy cégeket találtam, akik sorozatot gyártanak csak, nekem meg 2 csavar kéne.. tams ismerõse meg nem túl meggyõzõ sebességû :D lásd. conor kupakjai vagy 1 hónapja készünek ;) valakinek egy jól bevált ismerõs? ;)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
õõõõ
nem értek "Digül" asziszem.. :\

tötve hiszed hogy jó lenne és pösze vagy? ) vagy nem értem...

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
tötve
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
lx hajtókarban ugyanolyan menet van mint egy husselfeltben?
csak mert van egy hkar lehuzató ami jó lx-hez. vajon le tudom evvel venni a husselfeltet is?
thx!

Biker86

Biker86

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

Valószinûleg a vázban a monoblokház nem lett rendesen kipucolva. A meneten por-, homokszemcsék vannak a váz és monoblok között. Ez szokott jókat reccsenni. Tekerd ki a középrészt, jól pucold ki a vázban a menetet és a monón is. Mondjuk elõtte érdemes ugyan ezt megcsinálni a pedál menetével is, mert onnan is jöhet a hang.

Oke köszi, remélem tényleg csak ennyi van.

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1,169 posts

Nekem egy régebbi LXem van, azon a váz felõli a "High", a külsõ pedig a "Low". Sztem ezen nemigen változtattak.

A Shimano oldaláról letöltöttem a Technical Service Instructions, abban is így van!

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts

Hi!

Asszem van kis köze a szereléshez szóval: a bringámon ISISes Truvativ Holzfeller hajtány van és még nincs is meg olyan túl rég óta, de mégis ha egy bizonyos pozícióba kerül és hajtok rajta akkor egy elég jót kattan. Mi a rákot kéne csinálni vele hogy megszûnjön, mert gondolom ez nem tesz túl jót neki és nem akarom tönkrevágni. Pls help

Valószinûleg a vázban a monoblokház nem lett rendesen kipucolva. A meneten por-, homokszemcsék vannak a váz és monoblok között. Ez szokott jókat reccsenni. Tekerd ki a középrészt, jól pucold ki a vázban a menetet és a monón is. Mondjuk elõtte érdemes ugyan ezt megcsinálni a pedál menetével is, mert onnan is jöhet a hang.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

2005-ös Lx elsõ váltón melyik csavar a H jelû és melyik az L jelû? Mert én jelzéseket nem látok. És nem is tudom megállapítnai, hogy melyik melyik, mert hiába tekerem a csavarakat, nem látom, hogy mozdulna a láncterelõ.

Nekem egy régebbi LXem van, azon a váz felõli a "High", a külsõ pedig a "Low". Sztem ezen nemigen változtattak.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Biker86

Biker86

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Hi!

Asszem van kis köze a szereléshez szóval: a bringámon ISISes Truvativ Holzfeller hajtány van és még nincs is meg olyan túl rég óta, de mégis ha egy bizonyos pozícióba kerül és hajtok rajta akkor egy elég jót kattan. Mi a rákot kéne csinálni vele hogy megszûnjön, mert gondolom ez nem tesz túl jót neki és nem akarom tönkrevágni. Pls help

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1,169 posts
2005-ös Lx elsõ váltón melyik csavar a H jelû és melyik az L jelû? Mert én jelzéseket nem látok. És nem is tudom megállapítnai, hogy melyik melyik, mert hiába tekerem a csavarakat, nem látom, hogy mozdulna a láncterelõ.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

bringasgyerek

bringasgyerek

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 51 posts
Sziasztok!

megint én kérem ha tudtok segítsetek,az lentebb ügyben...
remélem nem vagyok rohadtúl idegesítõ számotokra...
csak hát egy tudatlan vagyok...

endre

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
nellából amikor psylo szimmering ügyben érdeklõdtem, elküldtek a bikerhoz, mert teljesen megszûnt a rockshox szervíz.
legalábbis ezt mondták
sztem telefon;)
Autist Team:)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
már nem a nella hanem a biker az rs nagykere, de ettõl függetlenül lehet, hogy van még alkatrészük.

aladdin: az nem is szerelés, ha nem marad meg egy két dolog, legközelebb randomszerûen be lehet építeni valamibe ;)

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
bgy: http://www.nella.hu/gombvaz.htm
asszem õk foglalkoznak rs telókkal

ha biztosra mész, rendeld meg a cuccokat, vidd el a villával együtt nekik és mondd meg, hogy cseréljék ki. így nem vagy kitéve a nagykeri szeszélyeknek, vagyis, hogy soha nincs semmi, amikor kéne. így is beletelik pár napba, mire kicserélik, mert tavasz van, a boltok tele. esetleg ide érdemes még elmenni, ha van alkatrész: www.bluecet.hu