Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6030 hozzászólás a témában

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás

...amiben minden le van írva, az is hogy mihez milyen szerszám kell...

Nu de az ángélusul van. Úgy meg nemtud ám mindenki!

ez van ha még 1,5 óra van a munkaidõ végéig :D

Nekem már csak 50 perc, de nembirom...

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
ez az otthoni szerelés for people who ask "milyen szerszám kell egy teló beszereléséhez"

amilyen a kérdés, olyan a válasz. nyilván, ha elakad az 5.elem sebességérzékeny szelep rugójának leszedésénél, akkor nem az imbusszal, meg az ilyenésilyen célszerszám szöveggel kezded.

Egy féktárcsa meg mindig az olaj közelébe kerül. Nekem volt már túl vékony csövem, ami nyomás alatt leugrott és még a plafon is olajos lett...

A kalapács meg az (ön)irónia miatt lett kiemelve, pont, mert írtad.
huhh, Don Luigi, kimostam magam? :D

1óra 45 perc. és süt a nap.

Aktuális civil

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
zap: nem beléd akartam kötni, de én azt hittem hogy ez nem az otthoni szerelés és szerszámok for dummies topik :D de továbbra is fenntartom, hogy elöbb szedje szét mondjuk a pedált és csak utána álljon neki a féknek. mellesleg a szenthez adnak összeszerelési útmutatót (én is kaptam), amiben minden le van írva, az is hogy mihez milyen szerszám kell.

de mivel ma kötözködõs hangulatom van:

ha nem akarod összespriccelni a tárcsát.

hogy kerül a tárcsa a fék közelébe légtelenítéskor?

Például egy kalapács

->

egy csavaron és egy kalapácson kívül?

ez van ha még 1,5 óra van a munkaidõ végéig :D

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
A Shimanohoz annyit hogy azt illik felülrõl légteleníteni, így alulra a kifolyó csonkra kell egy félméter csõ meg egy pohárka
csõ szerzés quest: Menj el a legközelebbi kisállat és díszhal bótba és kérj 1 méter levegõztetõ csövet! (300XP)
Kell innyekcióstû, patika (200XP)
Ennyi pont elég volt hogy szintetlépj, elmenj a faktorba egy félliteres kólásüveggel amit kimostál és 500 forintért kapsz 1 deci minerál ojlt.(1000XP)
Gratu lvl3as vagy ;)

vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
Juicy legteleniteserol semmit nem talaltam a forumban...Ezen a szaron nincs feltoltocsonk,a gyari legtelenito kithez adnak vmi kis baszt amit bele kell csavarni.De hat azt meg telleg ki vesz 10< ert...mtbr.com-on csomoan irtak hogy milyen egyszeru a juicyt legteleniteni.Bleeding manualjaban viszont mindenfele hulye lepes van,amit nem is ertek,forgasd ossze vissza a fekkart,stb...:D
Szal,total kaosz van a fejemben :) Aki esetleg jartas ebben,es nem unja meg nagyon a legtelenitesi tanacsadast,az dobjon ram egy privit plz :)

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás

komplett légtelenítõ szett?

Nekem a Hayeshez azért van pár kis csövecském, meg fecskendõm. Nem mindegy mekkorák azok, ha nem akarod összespriccelni a tárcsát.

alátét meg nem kell mert a szent is pm-es felfogatással jön

Oké, ezt elfogadom. ;) (most láttam, hogy szent, meg dárda kombinálódik) De azért azse mindig olyan egyszerû. Lásd: a Boxximmal én annó órákat szívtam, mert nem volt egyenes a felfogatókonzol.

rózsa beütéséhez megint milyen külön szerszám kell?

Például egy kalapács, meg egy nem mindegy, hogy mekkora és milyen csavar. Ez már majdnem célszerszámnak minõsül. :D

na jó abbahagyom a kötözködést :)

Ha ugyanezt leírod elsõkörben, akkor nekiállnak egy fûrésszel, meg 3 imbusszal, max. 1 fecskendõvel, valami csövekkel és egész hétvégén különbözõ helyekre fognak rohangálni ezért-azért, nem?
Bár való igaz, mindenki a saját hülyeségeibõl tanul. Én is lefutottam ezeket a köröket.

Aktuális civil

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
Endre, nagyon szeretlek! :)
Én úgy szoktam hogy felhelyezem a stucnit, beigazitom a rózsát, csavar bele+kupak hogy jófele menjen, aztán kalapáccsal a kíván mélységig hatolok. Minden lófaszra van szerszám, de én a kormánycsapit is gumikalapáccsal verem ki. Ez van

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
komplett légtelenítõ szett? vagy egy kis müa. csõ + fecskendõ + esetleg katéteres zsacsesz ha felülrõl szereted ;) mindez beszerezhetõ a legközelebbi patikában cirka 500 forintért. de vegyél komplett légtelenítõ szettet 14 ezerért mert az jól hangzik. shimanohoz shimano olaj, de elvileg jó hozzá a többi ásványi is, de azok meg ua. kerülnek vagy drágábbak. alátét meg nem kell mert a szent is pm-es felfogatással jön. de ha ott tartotok hogy milyen olaj kell bele és milyen szerszám akkor tényleg nem fék légtelenítéssel kellene kezdeni. azt ráérsz azután ha már a telót szétszedted és összeraktad. ;)

telót meg más szétszerelni és megint más beszerelni. rózsa beütéséhez megint milyen külön szerszám kell? egy csavaron és egy kalapácson kívül?

na jó abbahagyom a kötözködést :)

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
A saint nem feltöltve, hanem darabokban, ezt célszerû bótra bízni.
Teló: fûrész elõ, aztán hajrá. El fog tartani egy darabot.

Énis azt mondom hogy ha nem értesz hozzá akkor szervíz. Csak ott lerombolnak rólad 5 rókát ezért, amúgy meg egy félórás meló ;)

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
Uhhh. Ez azért más. De akkor meg tudni kellene, hogy mit hozzon. Mindent. Teló installáláshoz fémfûrész, reszelõ, 5,6 imbusz, ha rózsát ütsz be külön szerszám...
Fékek elvileg feltöltve, légtelenítve érkeznek, akkor nem kell vacakolni.
Ha mégis, akkor szike, roppantógyûrû, komplett légtelenítõ szett...
Aztán kell még adapter, kis alátétek. Szervízben jobban kijöttök.

Aktuális civil

Neo76

Neo76

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás

én csak azt nem értem, minek kell egy zsír új pike-ot szétszedni?

Szia!

Nos, kicsit félreérthetõ a dolog. :-) Nem szétszerelni akarom, hanem a bringára felszerelni, azaz a régi teló le, az új fel. Errõl lenne szó.
Mivel a tárcsaféket is be kell üzemelni, azért is kérdeztem meg, hogy milyen olajat érdemes hozzá beszerezni.
A kulcsok a felszereléskor kellenek, de mivel nekem nincs, csak az ismerõsnek, neki kellett volna elmondanom, hogy milyet is hozzon imbusz kivételével, mert az van.

Üdv.,
Laci

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
mert kiváncsi hogy mi van benne? a rontópál :D

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
én csak azt nem értem, minek kell egy zsír új pike-ot szétszedni?

Neo76

Neo76

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
Nos, köszönöm szépen az aggódást! :-)

Azt hiszem inkább szervízben lesz "lezsírozva" a dolog! Kicsit bonyolult lesz így, de valahogy megoldom.

Köszi,
Laci

bwoay

bwoay

törzsvendég

• fórumtag
  • 336 hozzászólás

A hivatalos angol nyelvû leírások is megvannak, hogy pontosan hogyan is kell eljárni

Az Kevinnek is megvolt, úgyhogy végül elmondhatta,
hogy a manual "alapján" b@szta el a U-turnt a Judy-jában :D
A "kalandjairól" bõvebben olvashatsz a teló topicban.

Neo76

Neo76

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás

énsem akarok lenézõ lenni, de ha a féket és a villát fogva a kezedben nem jössz rá, hogy milyen szerszám kell hozzá, akkor valószinûleg nemis értesz hozzá annyira, amennyire nem ártana.
(énse tudnám, de nem is nyulnék bele)

Szia!

Sajnos még egyik sincs a kezemben, mert a beszállító már majdnem 2 hetet tököl vele, s talán péntekre megjön. Ha a kezemben lenne, nem is tennék fel kérdéseket, mert egyértelmû lenne a dolog. :-)

Üd.,
Laci

Neo76

Neo76

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás

leírással tette tönkre a psyloja belsöségét.
haverokkal(akik szintén nem tudják mit kell csinálni) mégrosszabb
komolyan ne nyúlj hozzá, fõleg ha még nem is volt esetleg olyan szerszám a kezedben, ami kéne elvileg..
amúgy fékhez kicsi villáskulcs, meg imbuszkulcs.
telóhoz imbuszkulcs meg imbuszkulcs, meg villáskulcs meg a villák esetleges saját szerszámai.

márka, típus?

Szia!

Nos, nem haverral végezném, hanem tapasztalt szerelõvel! Szerszám is lenne, csak mivel õ hozná a nagy részét, nem akarok vele egy komplett szerszámosládát kicipeltetni. :-) Havert nem is engednék a közelébe! :-) Imbusz készlet az már van, csak villás kulcs nincs.

Teló : Pike Team
Fék : Saint

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
én meg tudnám, biibibííí:-)
jó, dehát én zseni vagyok, nemtehetek róla.
:*

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
énsem akarok lenézõ lenni, de ha a féket és a villát fogva a kezedben nem jössz rá, hogy milyen szerszám kell hozzá, akkor valószinûleg nemis értesz hozzá annyira, amennyire nem ártana.
(énse tudnám, de nem is nyulnék bele)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
leírással tette tönkre a psyloja belsöségét.
haverokkal(akik szintén nem tudják mit kell csinálni) mégrosszabb
komolyan ne nyúlj hozzá, fõleg ha még nem is volt esetleg olyan szerszám a kezedben, ami kéne elvileg..
amúgy fékhez kicsi villáskulcs, meg imbuszkulcs.
telóhoz imbuszkulcs meg imbuszkulcs, meg villáskulcs meg a villák esetleges saját szerszámai.

márka, típus?