Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Otthoni szerelés, szerszámok
Indította
CURTISPAPI
, 2003. február 25. 21:21
Írta 2005. május 19. - 08:53
Egy másik fórumon azt a lehetõséget sem zárta ki vki, hogy esetleg gyengék a küllõim. Adhat ki ilyen hangot?
Írta 2005. május 18. - 20:30
Ha felrakod az új pedált, ne feledd megzsírozni a menetet.
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2005. május 18. - 19:08
Holnap veszek egy pedált remélem igazatok lesz, úgyis régi már ez a mûanyag vacak és esõben meg csúszik mint állat.
Írta 2005. május 18. - 18:26
Írta 2005. május 18. - 17:55
Érdekes, bár reméltm hogy nem vagyok egyedül a gonddal. Sztem nem a pedálból jön, bár kitudja. Akkor várom a fejleményeket.
Írta 2005. május 18. - 17:48
Udv!
En is hauserrel gurulok. detto ez a diagnozis. En sem tudom elkepzelni mi lehet. Gondoltam en is monoblokkra, de azzal max annyi lehet hogy telement piszokkal. Esetleg a hatsoagy. De gondoltam a pedalra is. Majd visszanezek hatha van gyogyir. bye
En is hauserrel gurulok. detto ez a diagnozis. En sem tudom elkepzelni mi lehet. Gondoltam en is monoblokkra, de azzal max annyi lehet hogy telement piszokkal. Esetleg a hatsoagy. De gondoltam a pedalra is. Majd visszanezek hatha van gyogyir. bye
Írta 2005. május 18. - 17:41
Sziasztok!
Nem vagyok biztos benne hogy ebbe a topicba beletartozik-e, de azért megkérdem. Lényeg, hogy van egy sima Hauser Winner montim, már vagy 3 éves. Egyik nap miközben tekerek felfigyeltem egy rohadtul idegesítõ hangra, amit végülis még ma sem tudtam beazonosítani hogy honnan a - már bocs - pi**ából jön. Olyan hangja van mintha két csiszolt fémet egymáshoz dörzsölne az ember. Ma lecseréltettem a monoblokkot gondoltam hogy talán ez lesz a baj, mert fõleg akkor jön elõ ha úgy erõsen beletaposok. Tehát ha csak simán gurulok, akkor semmi, vagyis mégis ha gyorsan gurulok akkor megint hallani, aztán he mondjuk felfele tekerek, szal nagy az igénybevétel - hallani. Ezért hittem azt hogy a monoblokk a ludas, de tévedtem, hál istennek nem volt drága. Már csak az agyak maradtak legalábbis szerintem, de hülye vagyok hozzá és nem merek hozzányúlni, talán csak be kellene zsírozni. Pls segítsetek, tök égõ így tekerni mintha valami ezeréves szar lenne alattam.
Ja talán még az hogy nemrégen vettem hozzá egy SR Suntour XC60 telót, de szerintem nem ebbõl jön a hang.
Egy kép az illetõrõl: http://animeklub.atw...auserwinner.jpg
Nem vagyok biztos benne hogy ebbe a topicba beletartozik-e, de azért megkérdem. Lényeg, hogy van egy sima Hauser Winner montim, már vagy 3 éves. Egyik nap miközben tekerek felfigyeltem egy rohadtul idegesítõ hangra, amit végülis még ma sem tudtam beazonosítani hogy honnan a - már bocs - pi**ából jön. Olyan hangja van mintha két csiszolt fémet egymáshoz dörzsölne az ember. Ma lecseréltettem a monoblokkot gondoltam hogy talán ez lesz a baj, mert fõleg akkor jön elõ ha úgy erõsen beletaposok. Tehát ha csak simán gurulok, akkor semmi, vagyis mégis ha gyorsan gurulok akkor megint hallani, aztán he mondjuk felfele tekerek, szal nagy az igénybevétel - hallani. Ezért hittem azt hogy a monoblokk a ludas, de tévedtem, hál istennek nem volt drága. Már csak az agyak maradtak legalábbis szerintem, de hülye vagyok hozzá és nem merek hozzányúlni, talán csak be kellene zsírozni. Pls segítsetek, tök égõ így tekerni mintha valami ezeréves szar lenne alattam.
Ja talán még az hogy nemrégen vettem hozzá egy SR Suntour XC60 telót, de szerintem nem ebbõl jön a hang.
Egy kép az illetõrõl: http://animeklub.atw...auserwinner.jpg
Írta 2005. május 17. - 19:08
Írta 2005. május 17. - 15:58
Hali!
Esetleg tud vki bármiféle rajzot, leírást, ami alapján házilag el lehet készíteni egy állványt. Sajna a legolcsóbb is túl drága. Köszi elõre is!
Parej
Esetleg tud vki bármiféle rajzot, leírást, ami alapján házilag el lehet készíteni egy állványt. Sajna a legolcsóbb is túl drága. Köszi elõre is!
Parej
Írta 2005. május 13. - 23:10
felül kupakok kiszed
20+ centis 8-as imbusszal benyúl, nyomórúd fejét megfogod vele
ezek után ki tudod csavarozni alul a csavarokat
utána villa széthúz
kipucol, bezsíroz jó kis manitu zsírral
fordított sorrendben összerak, örül;)
Kösz a segítséget,errõl a hosszú imbuszról eddig nem tudtam,ezért nem bírtam széthúzni a villát. Szétszedtem,bezsíroztam...nem is hittem volna,hogy a régi zsír ennyire visszafogja rúgózást. Most minden oké!:clap:
Írta 2005. május 13. - 20:27
én is megcsinálok mindent, még a kerékfûzést is, de a kormánycsapi az kivétel
semmi kedvem tönkretenni egy vázat
vidd szervízbe
amúgy fadarab, kalapács, és egyenesen kell ütni....
semmi kedvem tönkretenni egy vázat
vidd szervízbe
amúgy fadarab, kalapács, és egyenesen kell ütni....
Autist Team:)
Írta 2005. május 13. - 20:24
A csapágy bevan rakva , azt nem én tettem bele, de meg akarom tanulni , hogy kell csinálni.Össze tudom rakni a hátsóváltó, elsöváltó ( láncdobó), be tudom bóvdenezni, fékeket felrakni.Egy kereket meg még unoka öscém is berak.HA tudna valaki belinkelni képet azt nagyon megköszönném.
az aláírásod nem lehet hosszabb három sornál!
Írta 2005. május 13. - 20:17
felül kupakok kiszed
utána villa széthúz
utána villa széthúz
Autist Team:)
Írta 2005. május 13. - 20:05
Egy-két hülye kérdésre remélek okos választ: most akartam szétszedni a telómat /egyszerû RST Gamma El/ de sehogysem tudom lehúzni a villalábról a papucsot.Egyáltalán le lehet húzni? A teleszkóp alsó végében a kerékrögzítõ fül fölött lévõ csavarnak mi a szerepe? -nem tudom azt sem kiszedni.
vendég_nhunor_*
Írta 2005. május 13. - 19:46
Csõ!
Lenne 1 kérdésem: Adott egy Vuelta Airline 1 -es (dup.f) felni. Milyen széles , vékony gumit tudok rá rakni? MIk a határok?
És milyen méretû felnik léteznek?
Lenne 1 kérdésem: Adott egy Vuelta Airline 1 -es (dup.f) felni. Milyen széles , vékony gumit tudok rá rakni? MIk a határok?
És milyen méretû felnik léteznek?
Írta 2005. május 13. - 13:26
én a szervízt ajánlanám
ahol vetted, ott szerintem ingyér betolják...
ahol vetted, ott szerintem ingyér betolják...
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2005. május 13. - 11:42
gumi/fa kalapács
ész
ez a kettõ kell hozzá
ész
ez a kettõ kell hozzá
Írta 2005. május 13. - 11:41
Ha még nem csináltál, célszerû szervízben végeztetni a beszerelést. Van egy ún. fejcsapágy behúzó szerszám, amivel egyenesen, egymással párhuzamosan be tudják húzni a csészéket.
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2005. május 13. - 11:38
Szeretnék segítséget kérni kormánycsapágy ügyben, egyedül ennek nem értem a beszerelését.Nem próbáltam még és nem akarom elb*szni.Tud valaki képeket szereuni beszerelés ügyben.Én raktam össze öcsém bringáját és tökeletesen mûködik.
az aláírásod nem lehet hosszabb három sornál!