Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Otthoni szerelés, szerszámok
Started by
CURTISPAPI
, 2003. February 25. 21:21
Posted 2005. May 22. - 11:07
Féket nem én akarok venni múltok apám meghuzogatta a féket és látta, hogy nem fog rendesen és azt mondta ha kell vesz új féket.Nekem most no name fékjeim vannak, szerintem nem ártna féket cserélni.DE lehet , hogy csak pofa lessz.Köszi a hozzászólásokat.
az aláírásod nem lehet hosszabb három sornál!
Posted 2005. May 22. - 10:17
jellemzõ:-D
elkopik a fékpofa, vegyünk új féket
nehezen jár a bowden, vegyünk új madzagot meg házat.
bóvden:-D
szép szó.
vegyél jagwire kétridzsdzses fékbetétet, nekem bevált annó.
elkopik a fékpofa, vegyünk új féket
nehezen jár a bowden, vegyünk új madzagot meg házat.
bóvden:-D
szép szó.
vegyél jagwire kétridzsdzses fékbetétet, nekem bevált annó.
Posted 2005. May 22. - 10:14
kúl stop bármi, de legjobbak a szürkék. ha elment a lé, vagy 2..-ka van, bike plusz. asse' roosz.
Posted 2005. May 22. - 09:42
Sosmogyika:
igen,és ha teszemazt olyan keród van,h végig házban futnak a bowdenek?
akkor fel sem merül a gagyi bowdenház,mert abból se váltás,se fékezés nem lesz
viszont az 1800 Ft-s Jagwire-t nem kukázhatja az ember havonta
Szerintem drágább büvdenház ill. bovden azért nem rohad be olyan könnyen.Én télen kezdtem bringázni , sós lé is érte rendesen a bóvdent, esöt is kapott rendesen mésemrohadt meg.A bóvdenház meg gyakorlatilag a bóvden védelmére használ, meg még másra is.Szerintem sokkal egeyszerübb kicserélni mind a 2 mint átolajozni.És ha 1800 FT Jagwire-t veszek meg 1 drágább bóvdenházat az szerintem elég sokáig kitert.
Más
Elkoptak teljesen a fékpofáim, miet érdemes venni( V-fék)?Vagy vegyek új féket mert nem nagyon vagyok megelégedve a fékhatásával.Szeruntetek melyiket érdemesebb venni , koplett renszert vagy csak pofákat.És mien márke illetve tipus.A segítségeteket elQre is köszönöm.
Posted 2005. May 22. - 09:37
al01: esetleg a monoblokkot ha octalinkre váltasz négyszögrõl, láncot mivel a 8-as és a 9-es más. az agyat meg csak akkor kell cserélni ha nem kazettás, bár ha 8-as akkor gondolom az.
Posted 2005. May 22. - 09:12
Sziasztok!
Gondoltam magamban jobb volna az acera valtokat es a hozzajuk tartozo cumokat deore LX-re cserelni. Abban kernem a segitsegeteket, hogy mit hagytam ki? (a fekek es a hajtokar a rendszer gyenge pontjait kikuszobolendo, a tobbi pedig muszaj) Szoval 8-as koszoru van az acerahoz es 9-es az LX-hez. En igy gondoltam:
LX HÁTSÓ VÁLTÓ 2004
LX ELSÕ VÁLTÓ 2004 34.9mm FELÜLHÚZÓS
LX FOGASKERÉKSOR 9 SEB. 11-32
DEORE HAJTÓMÛ FC-M 510 OCTALINKES FEKETE
LX FÉKKAROK
LX VÁLTÓKAROK 3X9
LX 2005 "V" FÉK
Es itt merult fel, hogy fel fog menni hatra a 9-es koszoru a 8-as helyere vagy cserelni kell az "agy?-at" is?
Elore is koszi a segitseget,
al
Gondoltam magamban jobb volna az acera valtokat es a hozzajuk tartozo cumokat deore LX-re cserelni. Abban kernem a segitsegeteket, hogy mit hagytam ki? (a fekek es a hajtokar a rendszer gyenge pontjait kikuszobolendo, a tobbi pedig muszaj) Szoval 8-as koszoru van az acerahoz es 9-es az LX-hez. En igy gondoltam:
LX HÁTSÓ VÁLTÓ 2004
LX ELSÕ VÁLTÓ 2004 34.9mm FELÜLHÚZÓS
LX FOGASKERÉKSOR 9 SEB. 11-32
DEORE HAJTÓMÛ FC-M 510 OCTALINKES FEKETE
LX FÉKKAROK
LX VÁLTÓKAROK 3X9
LX 2005 "V" FÉK
Es itt merult fel, hogy fel fog menni hatra a 9-es koszoru a 8-as helyere vagy cserelni kell az "agy?-at" is?
Elore is koszi a segitseget,
al
Posted 2005. May 22. - 08:07
Posted 2005. May 22. - 00:34
Sosmogyika:
Posted 2005. May 21. - 20:37
Posted 2005. May 21. - 20:07
Szerintem a bóvdanházat hülyeség megolajozni, ha nem fog rendesen és azért a bóvden a hibás kilehet cserélni.Ha be van rohadva dobd ki a frencba.Nem drága egy új bóvden 150 FT, a bóvdenház 150 FT métere + kell rá 2 kupak de az gondolom van a régi bóvdenházon.De rugót szerintem megéri kicsit beolajozni.Hi bowdenházat mivel érdemes kenni? Zsír, olaj, vagy TF2? A v-fék rugóit is érdemes befújni nem? Ha azokat lazábbra teszem akkor könnyebb lesz behúzni a kart?
Posted 2005. May 21. - 19:43
igen, de ha szar a bowdenezésed, teszem azt be van rohadva, akkor kurva lassan fogja visszahúzni a rugó a féket, vagy talán nem is
[whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]
Posted 2005. May 21. - 18:55
Hi bowdenházat mivel érdemes kenni? Zsír, olaj, vagy TF2? A v-fék rugóit is érdemes befújni nem? Ha azokat lazábbra teszem akkor könnyebb lesz behúzni a kart?
Posted 2005. May 19. - 19:08
Hát ez jó poén volt. Ma meglett a bicóm, centíroztattam mindkét kerekem meg vettem új Bikepositive pedált és még a hátsó agyat is meghúzták nekem. Így most megszünt a furcsa zaj, sõt semmi hangja nincs a gépnek. Király!!
Posted 2005. May 19. - 18:38
Régebben szgépre költöttem egy csomót, de már kiábrándultam belõle, mert rá kellett jönnöm hogy akármennyit fogok kiadni semmivel sem lesz jobb.
Ezért van csak 6,4Gb-os vinyóm 400Mb Bad Sector-ral
jah és ugye, amit tudok otthon szerelek
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Posted 2005. May 19. - 15:44
Gondolom hogy nem lesz olyan könnyû távoltartani a költekezés sötét árnyát. Régebben szgépre költöttem egy csomót, de már kiábrándultam belõle, mert rá kellett jönnöm hogy akármennyit fogok kiadni semmivel sem lesz jobb. Hál'Istennek a MTB-nál nem mindig van így. Ugye jó sok dolog van ami csak a márkában és az árában tér el egymástól, de úgy teljesítményben nem nyújt többet mint azt szeretnének. Viszont azért az esetek 80%ban jobbá, kényelmesebbé lehet varázsolni azt amire költünk. Pl, szar gyári nyereg és mondjuk egy Lookin géles nyereg között már ég és föld a különbség.
Posted 2005. May 19. - 14:00
hát jah. tanulj meg sok mindent otthon szerelni, s akkor több marad alkatrészre, meg szeszre a szereléshez! :-)
Posted 2005. May 19. - 12:35
annak sosincs vége
ördögi kör :angel:
ördögi kör :angel:
Posted 2005. May 19. - 12:06
Na ma szakadó esõben elvittem a szervízbe, vettem rá egy új pedált, meg otthagytam centíroztatni. 1-2 küllöm tényleg olyan gyenge volt hogy csak lötyögött, akár ki is vehettem volna onnan, funkciója nem volt. Nomeg van mind2 kerekemben egy kis 8as, szal nem árt neki. Remélem ezzel végre lezárúl a költekezésem, mert már felújítással és szervízeléssel együtt az alapból 36ezres montim már közelít a 100hoz.
Posted 2005. May 19. - 11:37
de ha csak kilazult a küllõ, akkor pattogó hangot ad, rendszeres idõközönként. (ahogy forog a kerék)
de ilyenkor 8-as nak is benne kell lenni.
de ilyenkor 8-as nak is benne kell lenni.
Posted 2005. May 19. - 09:50
Ha a küllõk lennének gyengék, akkor az egész kerék nyeklene-nyaklana.