Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6030 hozzászólás a témában

parej

parej

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Hali Mindenki!

Természetesen a legkisebb fogaskerék hátul, legnagyobb lánctányér variációra gondoltam, csak annyira kezdõ vagyok, hogy a kérdésemet sem tudom érthetõen feltenni. Sorry mindenkitõl, aki félreértette. :)

Köszi a válaszokat, továbbra is lesem a hozzászólásokat, én még mindenbõl tudok tanulni

Ricsi

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 hozzászólás
  • LocationBad Goisern
Nem tudtam melyik topikba való igazából ezért ide írom(lényegében szerelés is , meg szerszám is):

Mi a véleményetek a defektjavító-spray használatával kapcsolatban?

Fõleg maratonokon való használatra kellene(nem lenne kedvem normál javítással vacakolni).

Érdemes? Ha igen melyiket?

köszi

emil6

emil6

vendég

• fórumtag
  • 104 hozzászólás
kösz!!

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
rövid a lánc, szerintem. szerezz egy hoszabbat

ha majd nagy gödörbe mész, le is szakad a hátsó váltó... csak óvatosan, amig nincs új láncod

emil6

emil6

vendég

• fórumtag
  • 104 hozzászólás
Hello!

Egy rövid kérdés egy amatõrtõl:
Van nékem egy össztelós birrinyóm, de ha valamilyen komolyabb gödörbe megyek a hátuljával elvált a hátsó váltó. Mi a teendõm? Lazitani a bovdenen?

AgentOrange

AgentOrange

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
Igen, lehet, de akkor melyik a láncterelõ "belsõ" oldala?:-))

Baluu

Baluu

vendég

• fórumtag
  • 125 hozzászólás

Ha jól értem akkor elõl nagytányér, hátul pedig a legnagyobb fogszámú kerék variációra gondolsz (mivel a lácterelõ belsõ (váz felé esõ) felérõl írsz)?

Ez keresztbeváltás, tiltott lánckerék kombináció a lénc túlzott oldaliráníú torziója miatt.(ezért természetes a surlódás is).

A két csavar egyébként az alsó, és felsõ véghelyzet szabályozó csavar, kötést finomhangoni nem lehet vele.

Ez szerintem nem kereszbe váltás, hanme hátul a legkisebb fogaskerék elõl meg a legnagyobb. Szerintem..
Tegnap befizettem egy reinkarnációs tanfolyamra. Rohadt drága volt, dehát egyszer élünk.

"k.rvára megy a pénz!" - mondogatta apám is, anyám is, csak más- máshangsúllyal...

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Ha elöl nagytányér- hátul legkisebb fogas kombónál az átdobó KÜLSÕ oldalán súrlódik, csavard kiljebb a "H" csavart

AgentOrange

AgentOrange

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás

Hali Mindenkinek!

Az elsõ váltót hogyan kell finomhangolni, ha legnagyobb tányéron 8-asban súrolja a láncdobó belsõ falát? Gondolom, valamelyik csavarral a kettõbõl, de nemtom, melyikkel, és mennyit?

Elõre is köszi, Ricsi

Ha jól értem akkor elõl nagytányér, hátul pedig a legnagyobb fogszámú kerék variációra gondolsz (mivel a lácterelõ belsõ (váz felé esõ) felérõl írsz)?

Ez keresztbeváltás, tiltott lánckerék kombináció a lénc túlzott oldaliráníú torziója miatt.(ezért természetes a surlódás is).

A két csavar egyébként az alsó, és felsõ véghelyzet szabályozó csavar, kötést finomhangoni nem lehet vele.

parej

parej

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Hali Mindenkinek!

Az elsõ váltót hogyan kell finomhangolni, ha legnagyobb tányéron 8-asban súrolja a láncdobó belsõ falát? Gondolom, valamelyik csavarral a kettõbõl, de nemtom, melyikkel, és mennyit?

Elõre is köszi, Ricsi

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
Köszi! Akkor megfuratom nyugodt szívvel.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
én annó pont ricsi ocr felnit fúrtam ki, és nem volt vele semmi bajom utána sem

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
Valami hivatalos lapon is olvastam, hogy ha kicsi a luk, nyugodtan fúrjuk ki.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Nyugodtan fúrható, nem gyengül tõle a felni. És elfér benne.

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
RITCHEY Girder Pro OCR szingószelepes gumit fogadó felni van a bicajomon. Valaki fúrt már át ilyen felnit, hogy autószelepes belsõt tehessen bele? Elbírja ez a felni a fúrást és elfér benne az autószelepes belsõ?

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

Baluu

Baluu

vendég

• fórumtag
  • 125 hozzászólás
al01!

itt van néhány hasznos info
http://www.mtbsport....ategories&cid=3

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Koszonom! Szoval valami finom olaj es elotte tisztara torles.

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás

Sracok

Nem igazan talaltam karbantartasra vonatkozo topicot, ha van ilyen ynugodtan tereljetek oda. IGy viszont ez tunt a legkezenfekvobb megoldasnak.
Szoval mit kell karbantartani rendszeresen es hogyan?

Gondolom a lancot neha kenni kell. Mivel? Mennyi idonkent vagy mitol fuggoen?

Szeretnem ha a bicaj sokaig kiszolgalna, orulnek nehany hasznos tanacsnak.

Lánc:elõbb jól letörlöd egy koszolásra szánt ronggyal,aztán pár csepp olaj,én a "spéci mûszerolaj"-ra esküszöm!!!Hogy milyen idõközönként az függ hogy milyen terepen mentél vele,mert egy kiadós ázás után igencsak csikorog a lánc.Takarítani és újrakenni, olyan két-három hetente érdemes,na meg versenyek elött:)Karbantartáshoz tartozik még a bowdenek feszességét beállítani,mert idõvel megnyúlnak és esetleg kellemetlenséget okozhat ha elvált,vagy zavaró lehet amikor kerreg és nem vált,a fékeknél szintén idõvel húzni kell rajta,mert a pofák kopnak.aztán még ott vannak a csavarok,azokat kell átnézni,hogy elég szoros-e.nagyjából ennyi,vagy kihagytam valamit?

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Sracok

Nem igazan talaltam karbantartasra vonatkozo topicot, ha van ilyen ynugodtan tereljetek oda. IGy viszont ez tunt a legkezenfekvobb megoldasnak.
Szoval mit kell karbantartani rendszeresen es hogyan?

Gondolom a lancot neha kenni kell. Mivel? Mennyi idonkent vagy mitol fuggoen?

Szeretnem ha a bicaj sokaig kiszolgalna, orulnek nehany hasznos tanacsnak.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Ez is a Sheldon Brown irománya, csak a rendi Bikkmakkosok lefordították magyarra. Ha tucc angolul, sheldonbrown.com Van egy csomó okosság szerelésrõl, beállításról stb.