Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6030 hozzászólás a témában

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
valaki segítsen pls, hogy kell szétkapni a menetes villanyak-stucni-fejcsapágy kombót?

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
az a baj h nincs több gyûrûm.. inkább elviszem holnap szervizbe, nem akarok már kockáztatni
majd meglesem ott hogy csinálják..

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Daci: akár még 2 méter villanyak is lehetne fölötte, annak sem lenne hatása, max ha ráraknál egy vitorlát.
a kicsit laposabb villaszög miatt történik valószinüleg.

ha a stucni/gyürük feljebb érnek mint a villanyak, akkor meg tudod húzni a KCS-t.
tedd meg
ha nem, tegyél rá még egy gyürüt.

Brick

Brick

vendég

• fórumtag
  • 86 hozzászólás

A Sram X9 vátógörgõ tisztítását hogyan kéne szakszerûen végezn? (És a felsõ váltógörgõnél kell figyelni vmire jobban?) Jó kis váltó, és nem akarom minden sz@rral össze-vissza kenni.

Fogaskoszorút mennyire kell meghúzni?

Az alsó görgõnél érdemes lebontani a tömítést, és újrakenni a csapágyat. Csoda dolgok vannak odabent 1-2 saras verseny után...
(Kis kocogtatással valamelyik ki szokott esni, ha nem akkor egy nagyon vékony tûvel óvatosan lehet segíteni neki)

A felsõnél talán csak arra kéne vigyázni, hogy csak a fém futófelöletet zsírozd be, hogy ne fojjon szerteszét a zsír, és koszoljon. Nekem így kosztûrõbb mint megtömve.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
lefûrészeltem a villanyakat, felraktam az új villát a bicóra
de nemtommért de van 2 fura jelenség
az egyik h kotyog a teló, a másik hogy nagyobb sebességnél a kormányzás nehezebb lesz, és kicsit félrehúz.
elképzelhetõ h ennek az az oka, hogy a villa nyak túl hosszú még mindig? kb egy centivel hagytam hosszabbra mint a régit és elvileg még be fér a stucniba úgy hogy még nem lóg ki.. nem értem..
létezik h a stance flow nem rakható be a polar x-be?
a villa mozgása amugy álom csak ne lenne ez

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
A Sram X9 vátógörgõ tisztítását hogyan kéne szakszerûen végezn? (És a felsõ váltógörgõnél kell figyelni vmire jobban?) Jó kis váltó, és nem akarom minden sz@rral össze-vissza kenni.

Fogaskoszorút mennyire kell meghúzni?
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
nekem a magasnyomású bevált, mindent levisz a láncról. utána tf2 és jöhet a menet:)
inkább hetente újrafújom(vagy sürübben) mint hogy ilyen állítólag nem koszolódós meg hasonló retkes fekete zsíros meg anyámkínyjával kenjem.

tudjátok milyen szép egy fényesen csillogó fogaskoszorú?:rotfl:

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
Én is úgy csinálom, mint kakukknak,egy ilyen komplett tisztítás nekem is maximum 1, ha rossz kedvem van/nem tudok odakoncentrálni, akkor másfél óra. de általában 1 óra alatt megvan egy ilyen.

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
akkor én lehet kicsit túl alapos vagyok? :)
2-300 km-enként (vagy egy saras tekerés után...) lánc, sor, váltógörgõ, hajtómûtisztítás, majd a láncvisszarakás után szemenként a "lapok" tetején a két végére (ahol a szemek találkoznak) pici csepp Rohloff :D Ez így nekem eddig bevált, befolyt oda ahova kellett.
nem megy gyorsan, viszont kimondottan pepecselõs. Az igaz, hogy így sincs több a bicókarbantartás mosással, kenéssel, mindennel 1 óránál.

szaBike

szaBike

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 hozzászólás
A lemezek csatlakozását nem kell kenni mert a belõ lemezek nem passzosak a csapokra.Láncolajozáskor elég csak minden görgõre 1 csepp olajat rakni ami szépen befolyik a görgõ alá és a belsõ és külsõ oldallapok közé is.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Én zsírszerûen megtapadó sprayt használok olajozáshoz, gyors, nem folyik le és mivel vékony réteg, csak ken, de sok minden dzsuva nem tapad meg benne
viszont vigyázni kell vele mert erõsen ártalmas a környezetre

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Dave: szerintem még az is sok... A lánc úgyis koszos lesz, én Rohloff olajat teszek rá 50-100km-enként. Módszer: a hátrafelé hajtott lánc belsõ oldalára csepegtetem az olajat lassan. Így jól széthordódik a fogaskerekek segítségével, és 8-10 láncfordulat elég is a mûvelethez. A lánc meg viszonylag tiszta folyamatosan.

--Trifo

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
Szerintem a láncra zsírt kenni szentségtörés. Ahogy az egyik bringaszervízes haverom mondta: "A zsír a szerelõ barátja, de lánchoz olajat használjunk"

Aske, régen én is úgy csináltam, de mostmár hazajövök bringázásból, fogok egy rongyot, jól letisztítom így, aztán minden egyes csapra cseppentek egy csepp olajat, és mivel az én olajosflakonom csöpögtetõje ilyen nagyobb szemû cseppeket produkál, ezért a lánclemezeket is bekeni. Átpörgetem párszor, közben a felesleget meg papírzsebivel letörlöm. Ez kb. 10 percet vesz igénybe minden bringázás után, nem olyan sok az.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Az jó meló lehet. Én petróba áztatom, aztán TF2.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Nem, csak a csapokat olajoztam eddig. Csak most olvastam vhol, hogy más a lemezeknél is olajozza, gondolom egyesével.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Egyesével olajozod õket netán? :D

Én úgy szoktam tekerem hátrafele a hajtókart, és finoman csöpögtetem rá.
De inkább zsírozni szoktam. (remélem ez nem szentségtörés)
Úgy szoktam egy rongyra teszek jó sok zsírt, és azon áthúzom a láncot párszor, így mindenhol kap belõle. Eddig még nem volt bajom vele.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Lánc olajozásánál a lánc"lemezek" csatlakozását is meg kéne olajozni? (nem a csapokat)
White Horse

vmaxter

vmaxter

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Köszi a gyors és kielégítô válaszokat, már csak a telóra kéne valami megoldás.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Azért kontraanya, hogy egymásnak tudd feszíteni, így biztosítani tudod, hogy ne mozduljon el.
Valóban régi típusú cucc ez, viszonylag olcsóér le lehet cserélni karbantartásmentes monoblokkra. (3-5e ft)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Bocsánat, ezesetben nekem volt téves elképzelésem a probléma természetét illetõen. :) (Az áruházi gépeknél szinte mindig a kar nyúlik el pár hónap taposás után.)

A menetrögzítõ jó lehet, vagy esetleg vehetsz egy monoblokkot, pár darab ezresért, azzal nem lesz ilyen gondod.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"