Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Please log in to reply
6030 replies to this topic

Tigris

Tigris

vendég

• fórumtag
  • 69 posts

Egy régi Shimano 6-os racsnit szeretnék leszerelni, de sehogy sem megy :( Vettem racsnileszedõt és már mindenféleképpen próbáltam lecsavarni, de nem enged: befogtam a leszedõt satuba, és úgy próbáltam tekerni a kereket, de így sem... Már lehet nyolcas is lett a felniben. A bicikli már kb 10 éves, lehet, hogy teljesen reménytelen már leszedni??? Van erre valami jó taktika?

Ilyet már mi is csináltunk......15 éves cangán...
2 ember lefogja a kereket te meg rátolsz egy 1,5 méteres csövet a a leszedõ karjára és óvatosan letekered:) Nekünk mondjuk le is szakadt az agy pereme annyira be volt rohadva. Bátorság fél egészség.......

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
ülsz a bringán, mintha tekernéd a hajtókart, úgy csavarod ki, szorítani pedig hátrafelé tekerve kell.
(ez integráltaknál rá is vagyon írva)

ezexerint a baloldali a szokványos menetes, a jobb az ordított.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
na ez jó kérdés, de amelyiken perem van, az kerül a hajtás oldalra
ha ez segít

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
Segítsetek légyszi, ha felülrõl nézem a monoblokkot, akkor melyik oldal a szokványos menetes?

Köszi...a bal :)

Jami

Jami

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
Egy régi Shimano 6-os racsnit szeretnék leszerelni, de sehogy sem megy :( Vettem racsnileszedõt és már mindenféleképpen próbáltam lecsavarni, de nem enged: befogtam a leszedõt satuba, és úgy próbáltam tekerni a kereket, de így sem... Már lehet nyolcas is lett a felniben. A bicikli már kb 10 éves, lehet, hogy teljesen reménytelen már leszedni??? Van erre valami jó taktika?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
conor, thez: kösz a választ, sztem icetoolzt veszek, haverom kónuszkulcsát 2 napja kaptam kölcsön (azóta már vettem egyet magamnak) és az tényleg jó anyagból van, de ezek szerint akkor a többi cuccuk is ilyen... ja és tudom hogy kell láncoskulcs, csak azt nem tudtam h ezek közül melyik jó a fogassorhoz...rossz lánc nincs itthon sajnos, tehát marad a láncoskulcs. köff mégeccer.:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
és ha valaki kevesebbet használja? akkor máris jó.
vagy 2 gépe van és egyszerre csak egyet.
és és és...

szal ártani nem árt neki, sõt.
nélküle is tökéletes, de ha már 1-2 hónappal meghosszabbítja az életét, megérte.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,350 posts
Sztem olyan sokat nem segít a szilikon. Mert ha jól tudom, akkor azt tudja, hogy kevésbé öregszik tõle az anyag(gumi). Namost, aki használja a gépét, annak inkább elõbb elkopik a szimering, mint hogy repedezni kezdjen. Legalábbis sztem. Egy tartós elsõ guminál talán hasznos lehet, ha nem hasadozik. Aztán javítsatok, ha van vki okos.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
bármelyik jó kivéve a campagnolo:)

láncoskulcs is kell ha le akarod szedni, nem csak meghúzni

illetve egy rossz lánc meg egy satu csodákra képes:-)

icetoollz: van egy küllõkulcsom tõlük, jó anyagból van
Autist Team:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
egy láncos kulcs és egy kazettaleszedõ;)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

WD40 nem jó a szimeringhez?
egy Shimano CS-HG30-8 fogassorról van szó, de kérdés: ehhez mifajta leszedõ kell? tehát ezek közül:

http://ebike.hu/term...ettas-racsnihoz

mondjuk bármelyik cucc jó? ja és icetools szerszámok azok jók amúgy?

és ezekre esetleg tudna valaki válaszolni?:)

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
kevésbé mint a wd40-be szerintem

és ez direkt ápolja is szal érdemes

de amúgyis le kell törölni

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
rs duke az már komolyabb?:D án úsz szoktam ,hogy sarasabb porosabb rideok után szimeringhez pár csepp wd40, aztán ilyen egészen finom ronggyal (nem az íze finom, hanem az anyaga...tehát nem ilyen durva szemû) körbedörzsölöm, aztán kész. ezzel kb leszedem róla a wd40et, meg hagyok is rajta....a szilikonszprébe nem ragad bele a por?

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

a WD40 jó mindenre!

de úgy igazán semmire se.
komolyabb villát nem fújkálnék vele..
nem olyan nagy befektetés egy szilikonspré.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

más: így délután unalmamban nekiálltam szerelgetni apum bicóját, és arra lettem figyelmes, hogy a hátsó kereke is kotyog (az elsõt már megcsináltam), csak pont a hajtásoldalon. egy Shimano CS-HG30-8 fogassorról van szó, de kérdés: ehhez mifajta leszedõ kell? tehát ezek közül:

http://ebike.hu/term...ettas-racsnihoz

mondjuk bármelyik cucc jó? ja és icetools szerszámok azok jók amúgy?

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

Sziasztok!

A teló problémámra még mindig nem találtam megoldást. Próbáltam olajozni, de szétszedni nem tudom. Vissza olvasgattam az idevágó topikokban, de nem nagyon találok – igaz sokat kéne visszaolvasnom – semmit arról, hogy hogyan kell olajozni a telót, ha egyáltalán kell azt olajozni.

Köszi

Ami egyszerû, és nem árt, az szilikonspré a szimeringre?/porlehúzóra.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

vmaxter

vmaxter

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Sziasztok!

A teló problémámra még mindig nem találtam megoldást. Próbáltam olajozni, de szétszedni nem tudom. Vissza olvasgattam az idevágó topikokban, de nem nagyon találok – igaz sokat kéne visszaolvasnom – semmit arról, hogy hogyan kell olajozni a telót, ha egyáltalán kell azt olajozni.

Köszi

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

ráütsz egy kalapácsal a stucnira mert össze lesz rohadva:)

Ha ki akarod szedni és nem tönkretenni, akkor inkább a csavarra. Ha nem kár az imbuszkulcsért, akkor csavar kilazítása (kb. 3 teljes fordulat) után benne hagyod, és a kulcsra baszol rá egy egészségeset. Ha nem mozdul, akkor kicsi volt az ütés...

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
ja a berohadás volt a gond, nem gondoltam,hogy ütni kell :)

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
stucni tetején van egy imuszcsavar, azt kilazítod

ráütsz egy kalapácsal a stucnira mert össze lesz rohadva:)

ezután a stucni felfelé kihúzható

utána nagy villáskullcsal le tudod tekerni a felsõ kónuszt és kontraanyát a villanyakról, és szét is jön