menetes nyakra is ra lehet tenni a ahead stucnit. kicsit kokany, de mukodik. vegso esetben. amugy sztem barmi boltban megkerdheted ami kozel van hozzad. valamit majd mondanak.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Otthoni szerelés, szerszámok
Indította
CURTISPAPI
, 2003. február 25. 21:21
Írta 2006. július 15. - 21:24
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2006. július 11. - 15:02
Nem egészen ide illik, de majdnem: Tud vki olyan emberkét, aki villanyakat cserélne nekem a fiximben? Acél villa 1" menetes acél nyakkal, 1" A-head kéne bele.
Pajti bát felhívtam, de elég értetlen/morcos volt, úgyhogy jó lenne egy másik szaki. Természetesen megbízható kell... ne essen szét.
Pajti bát felhívtam, de elég értetlen/morcos volt, úgyhogy jó lenne egy másik szaki. Természetesen megbízható kell... ne essen szét.
vendég_nhunor_*
Írta 2006. július 11. - 10:40
Írta 2006. július 11. - 00:14
Írta 2006. július 10. - 21:09
fogaskoszorú leszedéséhez két szerszám kell, egyik amivel le tudod tekerni, ez a leszedõ, és egy másik szerszám, amivel ellen tudsz neki tartani, ez a láncoskulcs. A másodikat legtöbben (köztük én is) valami itthoni gányolós módszerrel helyettesíteni szoktuk, pl egy régi lánc, vagy jó sok kötegelõ
...gyorsabb voltál...
...gyorsabb voltál...
Írta 2006. július 10. - 21:09
ok.
tehát kazettás fogaskoszorú leszedõbõl milyen érdemes:
a láncosat vagy a "simát" ?
Kell egy "láncoskulcs", hogy ellen tudj tartani a sornak, meg egy spéci szerszám, ami a fogaskoszorú záróanyába illeszkedik.
Aztán hajrá.
vendég_nhunor_*
Írta 2006. július 10. - 20:59
ok.
Írta 2006. július 10. - 19:33
wd40 az én jó öreg barátom...
túloldalról kapott egy jó kis wd40 fürdõt a menet... basszus de amennyi rozsda ott volt, nem csodálom, hogy nem akart jönni...
túloldalról kapott egy jó kis wd40 fürdõt a menet... basszus de amennyi rozsda ott volt, nem csodálom, hogy nem akart jönni...
Írta 2006. július 10. - 19:16
valaki segítsen már pls, mert megkattanok...
a monoblokk bal oldali perselyét már sikerült kicsavarni, de a jobb oldali egyszerûen sehogy sem akar megindulni...
normál menettel ellentétesen tekerem, de nem mozdul sehogy, nincs valami trükk??
a monoblokk bal oldali perselyét már sikerült kicsavarni, de a jobb oldali egyszerûen sehogy sem akar megindulni...
normál menettel ellentétesen tekerem, de nem mozdul sehogy, nincs valami trükk??
Írta 2006. július 10. - 14:44
A kazettásnál a legkisebb lánckerék belsõ felén bemélyedések vannak.
White Horse
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
vendég_nhunor_*
Írta 2006. július 10. - 11:53
fogaskoszorúban létezik menetes és kazettás , ugye?
a menetes a régebbi bicajokban volt, a kazettás az elterjedtebb? vagy hogyisvanez?
hol látom a különbséget, hogy meg tudjam állapítani, nekem melyik van?
a menetes a régebbi bicajokban volt, a kazettás az elterjedtebb? vagy hogyisvanez?
hol látom a különbséget, hogy meg tudjam állapítani, nekem melyik van?
Írta 2006. július 09. - 19:30
@ggx igen ennyi, a gumicsovet pedig a ket csapagy koze kell rakni.
elvileg fogja a koszt mocskot.
nemelyik agy uj allapotaban vagy kesobb hasznalat utan hajlamos kis merteku kovalygasra
elvileg fogja a koszt mocskot.
nemelyik agy uj allapotaban vagy kesobb hasznalat utan hajlamos kis merteku kovalygasra
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2006. július 09. - 17:27
Nekem is ez volt.Annyira ferdén állt a fogsor mikor megvettem hogy nem tudtam ráhúzni a zárógyûrût.Üdv szakik!
Mitõl lehet, hogy a hátsó lánckeréksorom a hátsó kerék forgásakor úgy kóvályog mintha fizetnének érte (tengelyirányban)?A sort tökire ráhúztam a kazettára, az agy tengelye nem görbe. A lánckeréksor Sram 7.0, nem kókányolt...
Ha vkinek valami tapasztalata ezzel kapcsolatban, jelezzen!
Kösz!
Robi
Széjjel kell szedni és összerakni úgy hogy a távtartók egy részét megfordítod így egymás ferdeségét kiegyenlítik.
Írta 2006. július 09. - 17:18
valaki aki már szerelt integrált hajtómûvet, esetemben truva gxp, leírhatná, hogy miként kell berakni, elõször mindkét oldalon behajtom a csapágyakat, utána áttolom a hajtómûvet, és végül rögzítem a másik oldalon is a kart?
ja és vicces kérdés, de amit gyárilag adnak hozzá gumicsövet, ami a két csapágyperselyt tartja össze, az is belekerül a vázba, vagy az csak csomagolás?
ja és vicces kérdés, de amit gyárilag adnak hozzá gumicsövet, ami a két csapágyperselyt tartja össze, az is belekerül a vázba, vagy az csak csomagolás?
Írta 2006. július 09. - 15:13
bármilyen olyan ragacsos anyag, mely folyékonyan csuszik, szárazon ragad.
amugy kicsit vizesen is fel lehet tenni, és utána valszeg megragad.
szerencsére már régen feltalálták amúgy a clip on maroklatot:)
amugy kicsit vizesen is fel lehet tenni, és utána valszeg megragad.
szerencsére már régen feltalálták amúgy a clip on maroklatot:)
vendég_nhunor_*
Írta 2006. július 09. - 15:09
A markolat felrakásakor kell valamilyen rögzítõanyagot használni?
haj lakkról hallottam, de az nincs itthon...
bármilyen ragasztó jó?
utána már nem lehet leszedni a markolatot, ugye?
haj lakkról hallottam, de az nincs itthon...
bármilyen ragasztó jó?
utána már nem lehet leszedni a markolatot, ugye?
Írta 2006. július 06. - 14:28
Írta 2006. július 01. - 14:37
Üdv szakik!
Mitõl lehet, hogy a hátsó lánckeréksorom a hátsó kerék forgásakor úgy kóvályog mintha fizetnének érte (tengelyirányban)?A sort tökire ráhúztam a kazettára, az agy tengelye nem görbe. A lánckeréksor Sram 7.0, nem kókányolt...
Kösz!
Robi
Kösz!
Robi
Írta 2006. július 01. - 14:17
monoblokk minkét oldalról a bringa eleje felé tekerve lazul, így a legkönnyebb megjegyezni;)
fogsorleszedés: a 3m-es gázcsõ segíthet
franciakulcsba a leszedõt, franciakulcsra ráhúzod a csövet és menni fog:D
:-)
fogsorleszedés: a 3m-es gázcsõ segíthet
franciakulcsba a leszedõt, franciakulcsra ráhúzod a csövet és menni fog:D
:-)
Autist Team:)
Írta 2006. július 01. - 13:40
Esetleg egy kis csavarlazító meg egy kis idõ segíteni egy pöppet, de az se bizti, prõba cseresznye...:Dha ez se akkor SAMU...