Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Please log in to reply
6030 replies to this topic

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 posts
rakd vissza a gumi tomitest mindenkepp, es hasznald a feket, egy ido utan azon a kis lyukon eltavozik a levego elvileg, legalabbis nekem igy tortent. Az a lyuk direkt arra van.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
fecskendõ, csõ sajna nincs szal az most nem jó.
a tulfolyó kupakján viszont ott egy kis lyuk. és akkor ne rakjam rá a gumi tömitést, csak a fedelet és akkor a lyukon kijön a bubi? mer ha rárakoma tömítést is akkor hol jön ki? :scratchhe

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 posts
Akkor valoszinu, hogy a munkahengernel van levego, esetelg kicsit szivjal vissza a fecskendobe a munkahengernel es a tulyoba toltsd vissza. Ha igy is levegos, akkor keress egy lyukat a fekkaron atulfolyo magassagaban, egy kis lyuk, ha van, akkor rakd ossze a feket, es toljal lefele egy durvat, mikozben hasznalod a feket, akkor elvileg lelegteleniti onmagat. Legalabbis nekem bevallt az xtnel.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
hi!
pls help!
deore 525 levegõs..
fékkar vizszintes, tetõ leszed, vezeték pöcögtet, fékkar huzigál, finoman, vadul.. de még mindig nem jön ki az összes buborék. :(
már megemeltem a bico elejét hogy magasabban legyen a fékkar e igy se hatékonyabb.
hogyan kéne?
köszi!

HLev

HLev

vendég

• fórumtag
  • 123 posts

Icetools a Parktools koppintasa... mar amennyire sikerult :)
Amugy otthoni szerelesre kivallo, gyengesege a Parktoolal szemben szerintem csak muhelyhasznalatban mutatkozik meg.... Amugy Probikeban hasznaltunk Icetools kazileszedot es abszolut semmi gond nem volt vele... (ezmellett csendessen megjegyzem, pont tegnap tortem kette egy Parktoolt....)

Park Tool-t (FR-5G) nem találtam sehol, úgyhogy kipróbálom a BBB-t.
Ice Toolz: én is hibás vagyok, satuba volt fogva a szerszám, és rászorításnál meg-meg ugrott, néhány bordát sikerült elkenni....

SzabcsiPro

SzabcsiPro

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 posts

Icetools-t nem ismerem, de a Parktool-al tuti nincs gond.

Icetools a Parktools koppintasa... mar amennyire sikerult :)
Amugy otthoni szerelesre kivallo, gyengesege a Parktoolal szemben szerintem csak muhelyhasznalatban mutatkozik meg.... Amugy Probikeban hasznaltunk Icetools kazileszedot es abszolut semmi gond nem volt vele... (ezmellett csendessen megjegyzem, pont tegnap tortem kette egy Parktoolt....)
Kétféle ember létezik: az egyik mindig megmondja,mit gondol, a másiknak vannak barátai.

http://soloszabi.blogspot.com

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

Megadta magát az IceTools kazettaleszedõm, tudtok olyat, ami jobb anyagból van? Shimano kazihoz valót.

Icetools-t nem ismerem, de a Parktool-al tuti nincs gond.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Lor szerintem egy önlehúzó hajtókarcsavarra gondolt, azt meg nem kell kiszedni a karból.

--Trifo

HLev

HLev

vendég

• fórumtag
  • 123 posts
Megadta magát az IceTools kazettaleszedõm, tudtok olyat, ami jobb anyagból van? Shimano kazihoz valót.

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

• vendég
Mert nekem a jobb oldali szorolt fel és a bal oldaliban van az önlehúzó, de lehet hogy végleg megcserélem a 2 hajtómûcsavart.
Ha beleragasztom a hajtókarba az önlehúzót, vissza fogom tudni csavarozni a hajtókart vele?
Asszem igen, ez talán jó megoldásnak tûnik...

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
minek kiszedni az onlehuzot?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

• vendég

shell: egy bovden van azona gorgon

bele kell ragasztani egy onlehuzot.

Ez nem is hülyeség, mármint beleragasztani az önlehúzót, de akkor hogyan szedjem majd ki.
Odáig oké, hogy beleragasztom, az biztos tartani si fogja, mert mivel csak súrlódási erõ van, szerintem egy szimpla 2 komponenesû epokitt ragasztó is megfogná, na de utána vhogyan ki kell szednem az önlehúzót a hajtókarból, úgy hogy a lehúzó és a hajtókar menete se sérüljön (bár az utóbbinak mind1, de azért nem kéne tovább rontani a helyzeten).
Arra gondoltam talán vmi olyan ragasztót kéne kereni, amit megkötés után fel tudnék oldani egy kis benzinnel v. higítóval, így simán ki tudnmám mosni a menetekbõl a maradék ragasztót...tudtok vmilyen ragasztót, amit megkötés után fel lehet ilyesmivel oldani, de azért kötöt állapotában is viszonylag erõsen tart?

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
valami ezermester nézzen már be pls az spd pedál topikba...thx

gsuveg

gsuveg

vendég

• fórumtag
  • 244 posts

gsuveg:

nem lehet, h a monoblokkal van a gond?
nekem is ez volt, ha kiálltam és erõsebben tekertem mindig ugyanott nyekergett. kis idõvel késõbb már állandóan :D
monoblokk csere (vagy kitisztítás) és nekem megoldódott...

az archivum kedvéért: monoblokk csere kellett. Ma kiderül, hogy bevállik-e vagy nem ;)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
pontosan. eddig nekem meg mindig bejott.

es gyors

most tettem fel eletem elso hs33-at :) mukodik. orulok. szep zold. limited edison. es egy okori kona sex 3-re ment ra :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
asszem értem mire gondolsz, tehát a kanál majdnem párhuzamosan áll a láncvillával, csak hátrafele nyúlik, és az alsõ váltógörgöböl a hajtómû felé vezetõ lánc hozzáér a felsõ váltógörgõ aljához. és annyit kell kiszedni, hogy ne érjen hozzá. ígyvan?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
en ugy szoktam merni a lanchosszot, hogy elol hatul legkisebbre valtok. na akkor a kanal szepen kinyulik hatra, es eselyes, hogy a lanc also szabad resze hozzaer majd a felso valtogorgohoz. [vagyis az azon tekeredo lanchoz.] na es annyit kell kiszedni, hogy ne erjen ossze.

ez igy elolvasva sztem bonyolultnak hangzik, de ha tudnam mutogatni egyszerubb lenne :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

reidhjol

reidhjol

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Melegítéssel próbálkoztál már? Talán a hõtágulás rásegíthet a dologra.

Azért ennek a csapágylehúzónak még utánajárok...ha nem mûzik marad az operáció vésõvel, kalapáccsal és kis ütésekkel...

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Mondok egy harmadikat: Sheldon Brown szerint rakd fel a láncot elöl-hátul a legnagyobb lánckerékre, egyenesen, a váltó kikerülésével. Szabd egy teljes láncszemmel hosszabbra, mint ami így éppen összeér.

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 posts
elõl hátul legnagyobb lánckerék és ilyenkor a váltó kanalának 45 fokos szögetkell zárnia a láncvillával