Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6030 hozzászólás a témában

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
1 jo iranyba csavarjatok?
2 biztos, hogy kazettas a bigyod?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
waze, hát ezt nemtom mivel húzták rá, de úgy, hogy én tartok ellen, az öcsém meg nyomja a körmöskulcsot telejs testsúlyával (45 kg), úgy sem akar lejönni... a satut meg elcsavarom, pedig nem egy kisdarab satunk van...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
minel nagyobb fogaskerekre teszed, annal konnyebb dolgod van. en a masodik legnagyobbra szoktam, onnan nem ugrik be a kullok koze, de eleg jol tudja fogni a lancoskulcs is.

amugy nincs mit mondani, el lett mondva hogy kell, most mar csak izomero kerdese :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
sima menetes, szóval óramutatónak ellent

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
és merre csavarjam, elõre vagy hátra?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
a láncoskulccsal csak ellentartasz és a csavart csavarod

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
értem. namost, ha megfogom a körmöskulcsot franciakulccsal, és a láncoskulcsot rárakom mondjuk a középsõ fogaskerékre, akkor a láncoskulccsal merre kellene tépnem,hogy lejöjjön? gondolom hátrafele, amerre szabadon fut, és nem hajtja a kereket?

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Senki sem mondta, hogy könnyû, mert 35-40 Nm-rel van meghúzva.
A lényege, hogy a legkisebb lánckereket leszedd (menettel rögzül), mert az tartja oldalirányban a többit. Tehát ne azon legyen a láncoskulcs :D
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
hát megpróbáltam, befogtam satuba, tépem láncoskullcsal óramutató járásásval ellentétesen mint állat, de az istenért nem akar lejönni az a hülye fogassor..franciakulccsal sem megy, pedig ott is izomkodom....valaki írja már le, hogy hogy is kell egy fogassort leszedni és majd visszarakni, mert nekem nagyon nem megy.:(

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en is satuba szotam tenni a szerszamot, rafektetni a kereket, es ora jarasaval ellentets iranyba kell tepni a lancoskulccsal.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
franciakulcs?

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
kormos kulcs satuba
lancos kulcs lanckereksorra majd lehet izomkodni

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
felhivtam a mountyt és a probikeot is, a mountyban csak kazettaleszedõ volt icetoolzbol, míg a probikeban csak küllökulcs és ilyen apróságok. végülis vettem egy park tool láncoskulcsot meg egy shimano kazettaleszedõt. namost, a kazettát hogy kell leszedni? és a kazettaleszedõt mivel lehet megfogni, mert nem találtam itthon akkora kulcsot, amekkora jó lenne rá...?

Tyito

Tyito

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.067 hozzászólás

Ki milyen láncolajat ajánl/használ?
XC-re kéne, fõleg porba, de ne ázzon le az elsõ esõben teljesen. Eddig Rohloff-ot használtam, de kiváncsi vagyok, kinek mi a favorit.

Én már elég régóta (ne kövezzetek meg érte) Esso fûrészgéplánckenõ olajat hasnyálok.
Igaz, hogy a felhordáshoz békebeli olajzóra van szükség, de ha pölö, este bekencefice, reggel letöröl a fölösleg (má, csak szögediesen) sokáig tökéletes!
Úgy gondoltam, bár lehet, hogy nem jól, ha a láncfûrész nem éppen steril körülmények között használt, talán annyit forgó láncának megfelel, talán az én kerómnak is!

Üdv.: tyito a nem hegylakó! Peace ;)

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Ehh, azóta kiderült hogy létezik legalább egy. Az pont pályaagy: Miche. Most éppen kapható itthon, lehet hogy azt veszek.

Kösz a segítséget.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
inkabb nem letezik
ugyanis minek lenne ilyen

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Szerinted a fixi topikban jobban tudják, milyen egy tárcsás agy felépítése?

Még mindig nem írt senki, hogy van-e olyan iparis agy, aminek sima menetes tengelye van... Nem tudjátok vagy nem létezik ilyen?

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
van fikszis topik
http://forum.bikemag...&postcount=1882
szerintem inkabb ott
amugy IS szabvany leirassal tele van a net.
a hugiknek is bent van a csapagy a kulloperem alatt

sima no-k konuszosak

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

tibibá

tibibá

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
igen minden normáltengelyes agy 100mm

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

hát a kör átmérõje 44mm, akkor a sugár 22mm.

én nem hiszem hogy ez jó lenne mert ahogy gondoltad a tengely nem viselné el azt a nagy távtartót. ez csak akkor derül ki ha kipróbálod.
egy elsõ agy -függetlenül attól hogy tárcsás vagy nem, és eltekintünk a 150-es vázaktól- ugyanannyival keskenyebb mint egy nemtárcsás mert a váz vagy a villa távolsága ua. nem?

biztos van egyszerûbb módja is ennek, de ha megcsinálod tegyél fel egy képet.

Közben számolgattam meg gondolkodtam...
A tengely-szitu kicsit kényes, de volt már, aki megcsinálta 135-ös vázba is és mûködött. Az biztos, hogy sokkal kevésbé elbaszott távolságok lennének, mint a régi racsnis agyaknál, amiknek nagyobb terhelést kellet elvislniük, mint az én agyamnak kéne (igaz, nem is nagyon bírták).
A gáz most az, hogy nem tudom, mekkora láncvonal kell majd... A hajtókar-szitu is labilis. Meg ugye ha vázat cserélek... Van egy pár változó az egyenletben. Jó lenne, ha fel tudnék csavarozni egy 16os lánckereket, és az elég necces. Fene se tudja.

Minden normál (nem átütõs) elsõagy 100 mm széles, ugye?

Még mindig áll a kérdés: milyen szabványtengelyes tárcsás elsõagy kapható itthon, tûrhetõ minõségben, 4-8 rugó körül? Csak Shimano?