Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6030 hozzászólás a témában

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Hali!

Valamelyik régebbi BikeMagban volt egy ilyen cucc, az Bike+ agyból készült. Ott részletesen le van írva, hogy mithogyan.

Megvan ugyan az újság valahol, de nem vállalom, hogy megkeresem neked...

--Trifo

tibibá

tibibá

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
hát a kör átmérõje 44mm, akkor a sugár 22mm.

én nem hiszem hogy ez jó lenne mert ahogy gondoltad a tengely nem viselné el azt a nagy távtartót. ez csak akkor derül ki ha kipróbálod.
egy elsõ agy -függetlenül attól hogy tárcsás vagy nem, és eltekintünk a 150-es vázaktól- ugyanannyival keskenyebb mint egy nemtárcsás mert a váz vagy a villa távolsága ua. nem?

biztos van egyszerûbb módja is ennek, de ha megcsinálod tegyél fel egy képet.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Egy ilyen átalakítás gondolatával kezdtem játszadozni. Kéne az okosok véleménye, mert trágyafékes agyak témájában totál tájékozatlan vagyok. (A lényeg hogy a tárcsa helyére fogaskereket csavaroznék, és pár távtartóval kiegészítve örökhajtós hátsóagy lenne egy elsõbõl országúti vázba.

Van itthon olyan tárcsás (6 csavaros rögzítésû) elsõ agy, ami szabványos menetes tengelyes? M10 lenne ideális asszem, ami a szimplább hátsó agyakban szokott lenni. Ebbõl adódóan kónuszos kéne (vagy van iparis amiben sima menetes orsó a tengely? Olyan menettel, amibõl lehet hosszút kapni) Ugye egy hosszabb tengely mindenképp kell, és gyártatni nem akarok.

A keskenyebb csapágytávolság gáz lenne? Mennyivel keskenyebb egy tárcsás elsõ mint egy hátsó?

És milyen messze van a tárcsarögzítés a bicó középtengelyétõl? Az is jó, ha vki tudja a villasarutól mért távolságát. Nekem jó széles lenne a jó, hogy ne kelljen nagyon félretávtartózni-fûzni.

Jahh, persze egy viszonylag olcsó kéne. Az ebike-on találtam a Novatec D041SB-t. Az alapadatok biztatóak, de iparis és gyorszáras. Tudja vki, hogy ezeknek milyen tengelye van?

Nem lenne gáz, hogy 30mm távtartót betoldok? Hajladozna a tengely? Gondolom a kontraanya helyére szereznék-csináltatnék egy jó széles menetes anyát bal oldalra, és egy keskenyebbet jobbra. A cucc a városi bicóba menne, úgyhogy csak aszfaltot kapna. Én meg 62 kiló vagyok, szal nem nagyon zúzom szét az alkatrészeket...

A fogaskereket külön kéne csináltatni, de sztem nem lenne nagyon gázos. Mekkora is a tárcsarögzítõ csavarok körének az átmérõje (hány mm-es sugarú körben vannak a lyukak)?

Nahh, ennyit a gondolatkísérletrõl. Jó hosszú lett, bocsesz.

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
+1 szavazat a Rohloff mellett...

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Ki milyen láncolajat ajánl/használ?
XC-re kéne, fõleg porba, de ne ázzon le az elsõ esõben teljesen. Eddig Rohloff-ot használtam, de kiváncsi vagyok, kinek mi a favorit.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
thx:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
az agy szokott, a racsni reccsenni hatalmasat néha, megesik. amíg emiatt nem ugrik meg semmi, addig nincsen probléma.
de olvasom agycsere lesz,í gy a probléma valószinüleg megszûnik.

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
innen nem latok semmit, lehet, hogy a tobbiek igen, de ha ugyis lesz uj agy, akkor ne bajlodj ezzel, hacsak nem akarod mashol hasznositani.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
itt vannak a képek(sorry ha széthuzta a forumot:) )
http://img.tar.hu/ba.../24637710.jpg#3

http://img.tar.hu/ba.../24637708.jpg#3

légyszíves kisebb képeket használj. köszi

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
mondjuk, ha kattan egy nagyot, akkor az altalaban a kazetta, de ha ugyis lesz uj agy, akkor utana lasd meg a dolgokat

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
ja, ha az segit akkor töltök fel róla képet!

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
esetleg a kazettaban van valami gond, vard meg az uj agyat, hogy mit csinal vele

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
Helo!

Lenne nekem egy kérdésem.
na szoval idõnként a hátsó fogaskeréknél hatalmasakat csattan hogy a fél utca is észreveszi.gondoltam félre megy a lánc megnéztem de minden rendbe:se az elsõ se a hátsó fogaskerékbõl nincs letörve,nem ugrál a lánc és semmi ilyesmi.fõleg akkor szokott amikor erõsebben hajtom de van ugy hogy gurulás közbe hajtok egyet és akkor is.(ha lényeges:hajtókar:hussefelt DH,fogsor:da bomb singlespeed hézagolókkal mert nem ss-es az agy,váltó:alivió amit ugy használok mint egy ss láncfeszitõt tehát csak az alsó fogaskeréken megy át a lánc.)megnéztem és a lánc is egyenesen fut.

Már nem tudok mit csinálni egyre zavaróbb.van valami ötletetek?

ja nem tudom hogy segít-e de ha minden igaz holnap jön a 06 bike+ive defense agy a shimano 475ös mostani helyett

ha valaki tudna segiteni megköszönném

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
köszike.
a beszerzést én is ezeken a helyeken gondoltam, csak szombat este meg vasárnap vidéken nem sok bolt van nyitva :\

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
Ha otthon szereled a feked, akkor erdemes ilyen eszkozoket beszerezni, mert ki tudja, hogy mikor kell eppen feket legteleniteni.
en csovet pl autos boltban vettem egy 20 centis darabot kemeny 20 ft-ert.

tibibá

tibibá

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
fecskendõ, csõ sajna nincs szal az most nem jó

fecskendõ gyógyszertár 200ft
csõ díszhalbolt levegõztetõnek a csöve 100ft 1m

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
Na!!!
Akko vegul is megis csak kiszabadulnak a bubik a megszokott kornyezetukbe.
:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
de a bubik idõvel felmásznak a tartályba, így a rendszer levegõmentes marad;)

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
Pedig nekem nyulos volt a hatso xt, es egykis hasznalat utan tokeletes lett, pedig sokan, koztuk en is, azt mondtak, hogy levegos lett.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
onnan levegõ csak a fékkar gumitömítése, és a kupak közül tud kijönni, a rendszerbõl nem!