Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Please log in to reply
6030 replies to this topic

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
ja én is kaptam a monomhoz szakszerszámot :)

viszont eddig mindig 1 Ft-os volt a megoldás, viszont az 1Ft nem forint elvbõl kiindulva 2db 1 Ft-os már tökéletes volt :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

A négyszögtengelyes lehúzója is jó hozzá, csak a tengelybe rakjál valamit, amire felfekszik a szerszám. Én egy csavart szoktam.

en egy forintosokkal probalkoztam, de mindegyikbol dombornyomast csinalt :D aztan rajottem, hogy van szakszerszam :spoko:
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
meglepo de nem mulatsagos
de peldaul szerszamboltban

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 posts
Hali!

Szeretnék venni egy nyoamtkkulcsot ugy kb 15-20ezret szánnék rá! Valakinek valami tapasztalat, hol lehet ijet kapni?
Amíg a föld kerek, mindíg lesznek riderek!

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 posts
A mûvelet sikerült, most pedig góóóó középcsapi csere...
Az Akadályok Azért Születtek Hogy Legyõzzék Õket!
__________________HoNLaPoM______________________

Gyõzni Tudás: Mást Tenni Mint Amit A Legyõzöttek!

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 posts
Köszi szépen a segítségeket! :)
Megyek is próbálkozni!

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
A négyszögtengelyes lehúzója is jó hozzá, csak a tengelybe rakjál valamit, amire felfekszik a szerszám. Én egy csavart szoktam.

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 posts

hajtokarlehúzóval?

Octalinkesez is létezik lehúzó?
Belenézegettem és úgy tûnt hogy nem tudná mirõl letolnia magát a hajtókar ha lenne ilyen lehúzó...
Esetleg valahogyan átalakíthatnám a sima 4szögtengelyes lehúzómat, de nagyon félek hogy elnaylja a menetet....

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
hajtokarlehúzóval?

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 posts
Tegnap le akartam szedni egy octalinkes hajtókart, mert ki akarom cserélni a középcsapágyamat.
Kicsavartam imbusszal a csavarokat, de a hajtómû rá van ragadva a középrészre. Ez nem normális, igaz? Szerintem bûn ha egy octalinkes így rápréselõdik a középrészre...
Tudtok adni tanácsokat hogy hogyan tunám leszedni a leg biciklibarátabban?

Üdv, rihi

szaBike

szaBike

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 posts
Köszönöm a válaszod!
Mostmár tudom nyugodtan használhatom így is.Gondolom csak kicsitt bekopott a csapi és ezért érzõdik jobban a passzos illesztés ahhoz képest mint mikor még vadi új volt.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
www.intensecycles.com

4. ful felul: faqs

kozepen az egyik kerdes: How do I service my bearings?

ha itt elolvasod, akkor leirjak, hogy az meg altalaban nem baj, ha kezzel forgatva a csapagyat nem fut teljesen siman. kicsit feszul es azert van.

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

szaBike

szaBike

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 posts
A következõ a helyzet:
Van egy B+ 2 csapágyas hátsó agyam, amely idáig kb. 1500km-t ment vegyes terepen.Az utóbbi bükki kiruccanásom utánn vettem észre hogyha kézben forgatom a tengelyt akkor meglehetõsen akadozik, darabos a mozgása.Elõször azt hittem hogy csak sár ment bele, kikaptam a csapikat(egyik francia SKF, másik egy japán gyártmány), azokról le a porvédõt de semmi piszok csak a tiszta gyári zsír volt bennük.Kézben forgatva forgásuk sima volt, kotyogásuk is minimális.
Szerelem össze az agyat berakom az egyik csapit és a tengelyt és ugyanúgy szorulni kezd mint szerelés elõtt (ha még felredén raktam volna be a tengelyt vagy csapárgyat még akkor sem kellett volna itt még 1 csapárgynál szorulnia).Mindkét csapit ütközésig behelyezve nagyon nehezen forgott a tengely, ezért egy kicsit kintebb helyeztem a csapágyakat.Ekkorra a darabos szorulás a szerelés elõtti szintre tért vissza.
Lehetséges lenne hogy a csapágyak külsõ gyûrûje a behelyezéskor ennyire képes összeszûkölni? Nincs elképzelésem hogy mi okozhatja a darabos akadozást behelyezés után, szóval HOZZÁÉRTÕK véleményét örömmel várom!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
én is valahogy így csináltam, hogy nem folyamatosan fejtettem ki nagy erõt, hanem csak egy egy pillanatra, és amikor már éreztem ,hogy megindult, akkor adtam még neki kraftot.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
egyébként általában ilyenkor nem az a jó megoldás, hogy egyre növeled az erõt és végül már széttéped az egész szart...
szerintem sokkal jobb taktika egy kalapáccsal ráb@szni a szerszámra, az egy pillanatra egy nagyobb erõ, és az már elég ahhoz, hogy megindítsa...

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
azzal már nem lesz gond, azt hiszem;)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
DaveRider: ugyan ennyire kell meghúzni is ;)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

akkor gyurjal
milyen satu az amit te eltekersz?
nevezzuk inkabb vmi nehezeknek

hmm, ezzel most erõt adtál. kimegyek, és addig be nem jövök, amíg szét nem szedtem azt a szart.:D

edit: na leszedtem, hagytam a francba a satut, franciakulcs, aztán izomkodtam, de nagyon. kösz a segítséget mindenkinek:D

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
akkor gyurjal
milyen satu az amit te eltekersz?
nevezzuk inkabb vmi nehezeknek

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
1. oramutató járásval ellentétesen csavarjuk, "hátrafele"...(amerre nem reteszel a kazetta, tehát tud szabadon forogni)
2. Shimano CS-HG70-es, 8 sebességes. ez tudtommal kazettás.