Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6030 hozzászólás a témában

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
Tolómérõ nem játszott, mert nem fér be a kónuszhoz. Amúgy a 13-as lesz a nyerõ.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Ahhoz az elsõhöz, amit én szétszedtem, 13-as kell (hb-756). A kontraanya meg 17-es. Asszem ezek minden elsõ XT-nél így vannak, a hátsóhoz lehet h nagyobb kell. Tolómérõ megmondja...

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
Senki nem szervizelt még xt agyat a fórumon?:)
Köszi.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

XT agyhoz hányas kónuszkulcs kell? 12-13?

http://cycle.shimano...69830539637.pdf

ez alapján 13as, ha a 12.8 mm az az érték, amire szükséged van.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
XT agyhoz hányas kónuszkulcs kell? 12-13?

tibibá

tibibá

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás

na most arra nem emlékszem 100%-ig hogy b+ volt vagy nova amit még szétkaptam, de a ringlénél is ugyanígy kellett, az tuti. szerintem próbáld meg durvábban ... ;)

jól beszél! A csapágyat ki kell ütni szerintem mert az elég passzentos. Ha kint van akkor kell szerezni 2 ugyanolyat, visszarakni már könnyebb lesz. Ha jó minõségû csapágyat akarsz venni kb. 2000/db.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
na most arra nem emlékszem 100%-ig hogy b+ volt vagy nova amit még szétkaptam, de a ringlénél is ugyanígy kellett, az tuti. szerintem próbáld meg durvábban ... ;)

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás

kb 6 alkatrészbõl áll egy ilyen és simán szét lehet kapni. és a csapágycserével ki is fújt amit tudsz rajta karbanatartani.

De mégis hogyan? Már probálgattam kihuzni az agyból a távtartókat (a Bike+-nál igy leeht szétszedni) de ennél csak tötsög de nemakar lejönni...
Amíg a föld kerek, mindíg lesznek riderek!

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
kb 6 alkatrészbõl áll egy ilyen és simán szét lehet kapni. és a csapágycserével ki is fújt amit tudsz rajta karbanatartani.

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
Hali

van nekem egy novatec elsõ átütös agyam, azthiszem ráférne már egy kis karbantartásosdi... Szétlehet szedni az ijet? Ha igen lehet cserélnék csapágyakat is benne...
Amíg a föld kerek, mindíg lesznek riderek!

Dr Drake Ramorey

Dr Drake Ramorey

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás
szegeny ember vagyok en. nem tellik ilyen draga dolgokra. de ha negyon kell, majd kerek egy kicsit a szerelo sractol. biztos kisegit majd.
csak gondoltam megosztom tapasztalataimat veletek. de koszonet a segitsegeitekert.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
barmilyen zsirt vehetsz bele
molibdenest vagy sima kenozsirt.

de racsnit ugy mashogy kell
regen leirtam.

keress ra :-p

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

no. voltam szerelonel. megtudtam hogy mi kell a kilincsek kenesere, illetve a csapagyakra (marmint a hatso agynal). valami ultraspecko zsir, asszem valami litiumos, ami mar szinte olaj de meg nem :) . jo a cucc, tenyleg, csak az vele a bibi, hogy egy doboz (ami olyan fel kilos lehet) 15000 forintot kostal. mondjuk -50 fokig birja is.

Létezik kis tubusban is, asszem Csekénél, de nem esküszök meg rá. A lényeg hogy van elérhetõ áron/kiszerelésben, nekem is van itthon egy tubussal, kb 1300 HUF volt... Több biztos nem...

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
- 50 fokban nem hiszem, hogy sokat bringáznál. Aztán nehogy vegyél 15 ezerért lítiumos zsírt, 10-ért megszerzem neked:D

Dr Drake Ramorey

Dr Drake Ramorey

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás
no. voltam szerelonel. megtudtam hogy mi kell a kilincsek kenesere, illetve a csapagyakra (marmint a hatso agynal). valami ultraspecko zsir, asszem valami litiumos, ami mar szinte olaj de meg nem :) . jo a cucc, tenyleg, csak az vele a bibi, hogy egy doboz (ami olyan fel kilos lehet) 15000 forintot kostal. mondjuk -50 fokig birja is.

Dr Drake Ramorey

Dr Drake Ramorey

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás
hat ja nem egy mai darab. de uzemel. pedig azert kap rendesen.
kosz az infokat. holnap nekiugrok.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
nincs fedo lemez
csak le kell valtani a legkisebb fokozatba
es akkor ki lehet tolni a bovdent.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
hûû az nem mai darab, de mintha rémlene, hogy van rajta egy kis mûanyag porvédõ csavar, amit ki kell tekerni, majd alapállásba kell kattintani a váltót és akkor ki lehet a csavar furatán át bújtatni a bowdent.

Dr Drake Ramorey

Dr Drake Ramorey

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás
shimano 200GS valto szettem van. hogy a durva annyaba szedem ki a bowdent a valto karbol?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
sh-hoz van fillérekért.