Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6030 hozzászólás a témában

Dr Drake Ramorey

Dr Drake Ramorey

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás
kesz. nagyon klassz lett. jobb mint uj koraban. meg az a kattogo hangja is visszajott ami uresjaratban szokott lenni.
kenoanyagnak szilikont hasznaltam. remeljuk jo lesz hosszutavon is. zsir nelkul maceras melo volt a picike csapagygollyokat a perem nelkuli perselyere tenni. megszenvedtem vele rendesen. (probalkoztam magnessel a helyen tartani oket, de nem sikerult :( )

jotanacs: a csapagygolyokra vigyazni, kiszereles utan megszamolni, kovetkezo szerelesre pot golyokat beszerezni :) (sose lehet tudni). ez persze minden csapagyazott alkatresz szetszedesekor kovetendo pelda.

Dr Drake Ramorey

Dr Drake Ramorey

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

pont azt a gyürüt jelenti:)

ki tud, hidd el. ha nem ugrik ki a kalapács, akkor a rugó nem feszíti ki. vagy valami más tartja bent - mechanikailag. sérültek a kalapácsok, esetleg úgy tele vannak a fogak valamivel, hogy azért nem tud beakadni.
más nem nagyon lehet

a fogakat persze kitisztitottam. bar elegge kopottak. de mivel eddig is mukodott, gondolom mas a baja. megyek szetszedem, ujraedzem a rugot, aztan megeresztem ugy 300 fokon :) .
na majd beszamolok a vegeredmenyrol.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

egy nagyon vekony, henger keresztmetszetu, fem gyuru (nem zart) tartja a helyen a kilincseket. szerintem ez nem tud kigyengulni. vegulis mielott szetszedtem mukodott, ugyhogy valoszinuleg csak beragadt a kenoanyagtol. nagyon finom muszerolajat, vagy hidraulika olajat fogok hasznalni. remelem ez megoldja a problemat.

eleg regi a szerkezetem, nem tudom az ujak miben kulonboznek. nalad a rugo szo mit jelent?

pont azt a gyürüt jelenti:)

ki tud, hidd el. ha nem ugrik ki a kalapács, akkor a rugó nem feszíti ki. vagy valami más tartja bent - mechanikailag. sérültek a kalapácsok, esetleg úgy tele vannak a fogak valamivel, hogy azért nem tud beakadni.
más nem nagyon lehet

Dr Drake Ramorey

Dr Drake Ramorey

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás
ja. az egy rugo. egy energia tarolo :) .

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
az egy rugo.
egyes gyartok ugyanezt a szerkezetet hasznaljak meg ma is.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Dr Drake Ramorey

Dr Drake Ramorey

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

a "rugó" elég feszes rajta? olajtól/zsírtól nem lenne szabad betapadnia, hisz kell neki kenés.

egy nagyon vekony, henger keresztmetszetu, fem gyuru (nem zart) tartja a helyen a kilincseket. szerintem ez nem tud kigyengulni. vegulis mielott szetszedtem mukodott, ugyhogy valoszinuleg csak beragadt a kenoanyagtol. nagyon finom muszerolajat, vagy hidraulika olajat fogok hasznalni. remelem ez megoldja a problemat.

eleg regi a szerkezetem, nem tudom az ujak miben kulonboznek. nalad a rugo szo mit jelent?

zerge83

zerge83

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
jójó....akkor szétszed...
köszi mindenki

zerge83

zerge83

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
egészséges távolság...azmennyiaz?
ha összeérnek akkor kb egy golyónyi hely maradjon?

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

...ugy raktam vissza a golyókat az egyik oldalon h ne legyen köztük hely, igy mire a másik oldalt is összeraktam ott már két golyó is hiányzott ahhoz h összeérjenek.
de össze kell h érjenek,nem?...

Nem kell összeérniük, sõt ezek szerint minden golyód is megvan...! :D Szóval pont ugy jó -az esetek 99%-ában- hogy kb egy golyónyi hézag maradjon a legszélsõk között, ha egymásnaktolod mindet.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
nem kell osszeerniuk a golyoknak, egeszseges tavolsagban kell lenniuk egymastol.
akkor jo a konusz amikor szerpen akadasmentesen forog es em kottyan.
/kottyanas meg lehet, mert a gyorszar huzhat rajta kicsit/

a kilincs betapad a zsirba.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

zerge83

zerge83

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
van egy retro outim,eddig finoman gurultak a kerekei, de a multkori esö odavágta a csapágyakat. szétszedtem,kitakaritottam,bezsíroztam. figyeltem egy golyo sem gurult el. viszont amikor összeraktam mégis ugy tûnt mintha kettõ is hiányozna, ugy raktam vissza a golyókat az egyik oldalon h ne legyen köztük hely, igy mire a másik oldalt is összeraktam ott már két golyó is hiányzott ahhoz h összeérjenek.
de össze kell h érjenek,nem?
és akkor van jol beállítva a kónusz amikor már kicsit se darabos a forgás,ugye?

LÉGYSZ NE AZOK IRJANAK AKIK "MÁR EGYSZER" CSINÁLTAK ILYET
KÖSZI

zerge83

zerge83

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás

négyszögtengelyes hajtókar leszedéséhez milyen szerszám kell? és a négyszögtengelyes monoblokk kivételéhez? (tehát pontosan mit is mondjak a boltban, mit kérek?..esetleg egy kép is jó lenne róluk)

a monoblokhoz a körmöskulcs helyett én monoblokbe(KI)hajtót (a.k.a: bottombracket tool) javasolnám, mert a körmöskulcson(ha az alatt azt a sörnyitó-félét érted) csak egyetlen fog van(rongálhatja a mblok fogait) . sõt azzal NEM IS LEHET a nyégyszögtengelyest kihajtani mert annak belül vannak a fogai.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
a "rugó" elég feszes rajta? olajtól/zsírtól nem lenne szabad betapadnia, hisz kell neki kenés.

Dr Drake Ramorey

Dr Drake Ramorey

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás
aaa, szoval kilincs :).
oke, holnap beprobalom. akkor nuku kenes a kilincseknek, csapagyaknak meg suru olaj. remelem bevalik.
koszonom a kesoi segitseget.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
kevesebb zsir a csapagyakhoz vagy inkabb csak vmi suru olaj.
es ugy ossze.
kilincseket kulon nem fontos kenni.

jah, nm

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

Dr Drake Ramorey

Dr Drake Ramorey

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás
na. szetszedtem a hatso agyat. leszedtem a fogaskereksort (mint kiderult kazettas racsnim van :) ), utana tovabb bontottam (csinaltam hozza szerszamot :D). namost, van az a pocok, pontosabban nekem ketto pocok, ami a hajtast biztositja. tudjatok ami engedi hogy visszafele szabadon mozogjon a fogaskerek, elorefele pedig nem. na azokat nem zsiroztam meg, gondoltam a zsirtol betapadnak es nem fognak mukodni, ugyhogy megolajoztam. ennek ellenere nem mukodnek. jelenseg a kovetkezo: a racsni mindket iranyban szabadon forog. kerdesem az lenne, hogy mi a jofenevel kenjem be, hogy ujra jo legyen???

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
icetoolz, parktool, shimano.

Dr Drake Ramorey

Dr Drake Ramorey

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

allsz a satupad elott, ott fekszik a kerek a satun a szerszamon, [ha rajta van a gumi, felfujva, az sokat egyszerusit az eleteden] es oramutatoval ellentetes iranyba tekered.

vagom, vagom. koszi. markara milyen szerszamot javasoltok?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
utfg

http://www.parktool....gory.asp?cat=25
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
mondjuk ezt mond amit itt irtal.
meglepo de hajtokar lehuzo kell
es szinten meglepo de monoblokkhoz valo kormos kulcs kell

ugyanugy, mint minden mashoz.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer