Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6031 hozzászólás a témában

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás
Befujtam tegnap WD40-el a Stance Flow-om becsúszóját és most nagyon szépen mozog! ;)

Dr Drake Ramorey

Dr Drake Ramorey

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás
kesz. nagyon klassz lett. jobb mint uj koraban. meg az a kattogo hangja is visszajott ami uresjaratban szokott lenni.
kenoanyagnak szilikont hasznaltam. remeljuk jo lesz hosszutavon is. zsir nelkul maceras melo volt a picike csapagygollyokat a perem nelkuli perselyere tenni. megszenvedtem vele rendesen. (probalkoztam magnessel a helyen tartani oket, de nem sikerult :( )

jotanacs: a csapagygolyokra vigyazni, kiszereles utan megszamolni, kovetkezo szerelesre pot golyokat beszerezni :) (sose lehet tudni). ez persze minden csapagyazott alkatresz szetszedesekor kovetendo pelda.

Dr Drake Ramorey

Dr Drake Ramorey

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

pont azt a gyürüt jelenti:)

ki tud, hidd el. ha nem ugrik ki a kalapács, akkor a rugó nem feszíti ki. vagy valami más tartja bent - mechanikailag. sérültek a kalapácsok, esetleg úgy tele vannak a fogak valamivel, hogy azért nem tud beakadni.
más nem nagyon lehet

a fogakat persze kitisztitottam. bar elegge kopottak. de mivel eddig is mukodott, gondolom mas a baja. megyek szetszedem, ujraedzem a rugot, aztan megeresztem ugy 300 fokon :) .
na majd beszamolok a vegeredmenyrol.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

egy nagyon vekony, henger keresztmetszetu, fem gyuru (nem zart) tartja a helyen a kilincseket. szerintem ez nem tud kigyengulni. vegulis mielott szetszedtem mukodott, ugyhogy valoszinuleg csak beragadt a kenoanyagtol. nagyon finom muszerolajat, vagy hidraulika olajat fogok hasznalni. remelem ez megoldja a problemat.

eleg regi a szerkezetem, nem tudom az ujak miben kulonboznek. nalad a rugo szo mit jelent?

pont azt a gyürüt jelenti:)

ki tud, hidd el. ha nem ugrik ki a kalapács, akkor a rugó nem feszíti ki. vagy valami más tartja bent - mechanikailag. sérültek a kalapácsok, esetleg úgy tele vannak a fogak valamivel, hogy azért nem tud beakadni.
más nem nagyon lehet

Dr Drake Ramorey

Dr Drake Ramorey

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás
ja. az egy rugo. egy energia tarolo :) .

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
az egy rugo.
egyes gyartok ugyanezt a szerkezetet hasznaljak meg ma is.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Dr Drake Ramorey

Dr Drake Ramorey

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

a "rugó" elég feszes rajta? olajtól/zsírtól nem lenne szabad betapadnia, hisz kell neki kenés.

egy nagyon vekony, henger keresztmetszetu, fem gyuru (nem zart) tartja a helyen a kilincseket. szerintem ez nem tud kigyengulni. vegulis mielott szetszedtem mukodott, ugyhogy valoszinuleg csak beragadt a kenoanyagtol. nagyon finom muszerolajat, vagy hidraulika olajat fogok hasznalni. remelem ez megoldja a problemat.

eleg regi a szerkezetem, nem tudom az ujak miben kulonboznek. nalad a rugo szo mit jelent?

zerge83

zerge83

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
jójó....akkor szétszed...
köszi mindenki

zerge83

zerge83

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
egészséges távolság...azmennyiaz?
ha összeérnek akkor kb egy golyónyi hely maradjon?

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

...ugy raktam vissza a golyókat az egyik oldalon h ne legyen köztük hely, igy mire a másik oldalt is összeraktam ott már két golyó is hiányzott ahhoz h összeérjenek.
de össze kell h érjenek,nem?...

Nem kell összeérniük, sõt ezek szerint minden golyód is megvan...! :D Szóval pont ugy jó -az esetek 99%-ában- hogy kb egy golyónyi hézag maradjon a legszélsõk között, ha egymásnaktolod mindet.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
nem kell osszeerniuk a golyoknak, egeszseges tavolsagban kell lenniuk egymastol.
akkor jo a konusz amikor szerpen akadasmentesen forog es em kottyan.
/kottyanas meg lehet, mert a gyorszar huzhat rajta kicsit/

a kilincs betapad a zsirba.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

zerge83

zerge83

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
van egy retro outim,eddig finoman gurultak a kerekei, de a multkori esö odavágta a csapágyakat. szétszedtem,kitakaritottam,bezsíroztam. figyeltem egy golyo sem gurult el. viszont amikor összeraktam mégis ugy tûnt mintha kettõ is hiányozna, ugy raktam vissza a golyókat az egyik oldalon h ne legyen köztük hely, igy mire a másik oldalt is összeraktam ott már két golyó is hiányzott ahhoz h összeérjenek.
de össze kell h érjenek,nem?
és akkor van jol beállítva a kónusz amikor már kicsit se darabos a forgás,ugye?

LÉGYSZ NE AZOK IRJANAK AKIK "MÁR EGYSZER" CSINÁLTAK ILYET
KÖSZI

zerge83

zerge83

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás

négyszögtengelyes hajtókar leszedéséhez milyen szerszám kell? és a négyszögtengelyes monoblokk kivételéhez? (tehát pontosan mit is mondjak a boltban, mit kérek?..esetleg egy kép is jó lenne róluk)

a monoblokhoz a körmöskulcs helyett én monoblokbe(KI)hajtót (a.k.a: bottombracket tool) javasolnám, mert a körmöskulcson(ha az alatt azt a sörnyitó-félét érted) csak egyetlen fog van(rongálhatja a mblok fogait) . sõt azzal NEM IS LEHET a nyégyszögtengelyest kihajtani mert annak belül vannak a fogai.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
a "rugó" elég feszes rajta? olajtól/zsírtól nem lenne szabad betapadnia, hisz kell neki kenés.

Dr Drake Ramorey

Dr Drake Ramorey

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás
aaa, szoval kilincs :).
oke, holnap beprobalom. akkor nuku kenes a kilincseknek, csapagyaknak meg suru olaj. remelem bevalik.
koszonom a kesoi segitseget.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
kevesebb zsir a csapagyakhoz vagy inkabb csak vmi suru olaj.
es ugy ossze.
kilincseket kulon nem fontos kenni.

jah, nm

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

Dr Drake Ramorey

Dr Drake Ramorey

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás
na. szetszedtem a hatso agyat. leszedtem a fogaskereksort (mint kiderult kazettas racsnim van :) ), utana tovabb bontottam (csinaltam hozza szerszamot :D). namost, van az a pocok, pontosabban nekem ketto pocok, ami a hajtast biztositja. tudjatok ami engedi hogy visszafele szabadon mozogjon a fogaskerek, elorefele pedig nem. na azokat nem zsiroztam meg, gondoltam a zsirtol betapadnak es nem fognak mukodni, ugyhogy megolajoztam. ennek ellenere nem mukodnek. jelenseg a kovetkezo: a racsni mindket iranyban szabadon forog. kerdesem az lenne, hogy mi a jofenevel kenjem be, hogy ujra jo legyen???

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
icetoolz, parktool, shimano.

Dr Drake Ramorey

Dr Drake Ramorey

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

allsz a satupad elott, ott fekszik a kerek a satun a szerszamon, [ha rajta van a gumi, felfujva, az sokat egyszerusit az eleteden] es oramutatoval ellentetes iranyba tekered.

vagom, vagom. koszi. markara milyen szerszamot javasoltok?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
utfg

http://www.parktool....gory.asp?cat=25
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F