Jelentkezz be Regisztrálj
Otthoni szerelés, szerszámok
Írta 2006. november 08. - 13:43
kenoanyagnak szilikont hasznaltam. remeljuk jo lesz hosszutavon is. zsir nelkul maceras melo volt a picike csapagygollyokat a perem nelkuli perselyere tenni. megszenvedtem vele rendesen. (probalkoztam magnessel a helyen tartani oket, de nem sikerult )
jotanacs: a csapagygolyokra vigyazni, kiszereles utan megszamolni, kovetkezo szerelesre pot golyokat beszerezni (sose lehet tudni). ez persze minden csapagyazott alkatresz szetszedesekor kovetendo pelda.
Írta 2006. november 08. - 10:29
pont azt a gyürüt jelenti:)
ki tud, hidd el. ha nem ugrik ki a kalapács, akkor a rugó nem feszíti ki. vagy valami más tartja bent - mechanikailag. sérültek a kalapácsok, esetleg úgy tele vannak a fogak valamivel, hogy azért nem tud beakadni.
más nem nagyon lehet
a fogakat persze kitisztitottam. bar elegge kopottak. de mivel eddig is mukodott, gondolom mas a baja. megyek szetszedem, ujraedzem a rugot, aztan megeresztem ugy 300 fokon .
na majd beszamolok a vegeredmenyrol.
Írta 2006. november 07. - 21:40
egy nagyon vekony, henger keresztmetszetu, fem gyuru (nem zart) tartja a helyen a kilincseket. szerintem ez nem tud kigyengulni. vegulis mielott szetszedtem mukodott, ugyhogy valoszinuleg csak beragadt a kenoanyagtol. nagyon finom muszerolajat, vagy hidraulika olajat fogok hasznalni. remelem ez megoldja a problemat.
eleg regi a szerkezetem, nem tudom az ujak miben kulonboznek. nalad a rugo szo mit jelent?
pont azt a gyürüt jelenti:)
ki tud, hidd el. ha nem ugrik ki a kalapács, akkor a rugó nem feszíti ki. vagy valami más tartja bent - mechanikailag. sérültek a kalapácsok, esetleg úgy tele vannak a fogak valamivel, hogy azért nem tud beakadni.
más nem nagyon lehet
Írta 2006. november 07. - 20:39
Írta 2006. november 07. - 20:35
egyes gyartok ugyanezt a szerkezetet hasznaljak meg ma is.
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2006. november 07. - 20:31
a "rugó" elég feszes rajta? olajtól/zsírtól nem lenne szabad betapadnia, hisz kell neki kenés.
egy nagyon vekony, henger keresztmetszetu, fem gyuru (nem zart) tartja a helyen a kilincseket. szerintem ez nem tud kigyengulni. vegulis mielott szetszedtem mukodott, ugyhogy valoszinuleg csak beragadt a kenoanyagtol. nagyon finom muszerolajat, vagy hidraulika olajat fogok hasznalni. remelem ez megoldja a problemat.
eleg regi a szerkezetem, nem tudom az ujak miben kulonboznek. nalad a rugo szo mit jelent?
Írta 2006. november 07. - 11:57
Írta 2006. november 07. - 11:56
ha összeérnek akkor kb egy golyónyi hely maradjon?
Írta 2006. november 07. - 11:55
...ugy raktam vissza a golyókat az egyik oldalon h ne legyen köztük hely, igy mire a másik oldalt is összeraktam ott már két golyó is hiányzott ahhoz h összeérjenek.
de össze kell h érjenek,nem?...
Nem kell összeérniük, sõt ezek szerint minden golyód is megvan...! Szóval pont ugy jó -az esetek 99%-ában- hogy kb egy golyónyi hézag maradjon a legszélsõk között, ha egymásnaktolod mindet.
Írta 2006. november 07. - 11:43
akkor jo a konusz amikor szerpen akadasmentesen forog es em kottyan.
/kottyanas meg lehet, mert a gyorszar huzhat rajta kicsit/
a kilincs betapad a zsirba.
NE ÍGY! NE ÍGY!
Írta 2006. november 07. - 10:25
de össze kell h érjenek,nem?
és akkor van jol beállítva a kónusz amikor már kicsit se darabos a forgás,ugye?
LÉGYSZ NE AZOK IRJANAK AKIK "MÁR EGYSZER" CSINÁLTAK ILYET
KÖSZI
Írta 2006. november 07. - 10:14
négyszögtengelyes hajtókar leszedéséhez milyen szerszám kell? és a négyszögtengelyes monoblokk kivételéhez? (tehát pontosan mit is mondjak a boltban, mit kérek?..esetleg egy kép is jó lenne róluk)
a monoblokhoz a körmöskulcs helyett én monoblokbe(KI)hajtót (a.k.a: bottombracket tool) javasolnám, mert a körmöskulcson(ha az alatt azt a sörnyitó-félét érted) csak egyetlen fog van(rongálhatja a mblok fogait) . sõt azzal NEM IS LEHET a nyégyszögtengelyest kihajtani mert annak belül vannak a fogai.
Írta 2006. november 07. - 08:56
Írta 2006. november 07. - 02:02
oke, holnap beprobalom. akkor nuku kenes a kilincseknek, csapagyaknak meg suru olaj. remelem bevalik.
koszonom a kesoi segitseget.
Írta 2006. november 07. - 01:59
es ugy ossze.
kilincseket kulon nem fontos kenni.
jah, nm
NE ÍGY! NE ÍGY!
Írta 2006. november 07. - 01:48
Írta 2006. október 28. - 10:15
Írta 2006. október 28. - 02:00
allsz a satupad elott, ott fekszik a kerek a satun a szerszamon, [ha rajta van a gumi, felfujva, az sokat egyszerusit az eleteden] es oramutatoval ellentetes iranyba tekered.
vagom, vagom. koszi. markara milyen szerszamot javasoltok?
Írta 2006. október 28. - 00:09
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2006. október 27. - 23:15
meglepo de hajtokar lehuzo kell
es szinten meglepo de monoblokkhoz valo kormos kulcs kell
ugyanugy, mint minden mashoz.
NE ÍGY! NE ÍGY!