Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6030 hozzászólás a témában

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás

Szabadonfutót hogy lehet szétbontani?
Ki van szedve az agyból, viszont innen tovább nem tudom bontani.
Kell vmi spéci szerszám hozzá? Egy egyszerû kazettás bike+ agyról van szó, képet most nemtok sajna csinálni.

akkor rakd vissza az agyra
ha olyan, mint sima no akkor egy lemez kell ami 30x5x...mm meretu es
kier a racsnibol amit befogsz egy satuba

amugy kereso
en hsz-jeim kozott

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Csak a leszereléshez kell láncos kulcs, a felszereléshez nem.

A sebesség mindent megold.

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
láncoskulcs nélkül hogyan tudok hátsó sort felszerelni a kerékre? használt láncom van itthon, gondolom van valami praktika... :)

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Szabadonfutót hogy lehet szétbontani?
Ki van szedve az agyból, viszont innen tovább nem tudom bontani.
Kell vmi spéci szerszám hozzá? Egy egyszerû kazettás bike+ agyról van szó, képet most nemtok sajna csinálni.

akosm5

akosm5

vendég

• fórumtag
  • 115 hozzászólás
Köszi az ötleteket, majd meglátom, hogy melyik válik be.

De ha van még vmi ötlet, akkor mondjátok :-)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
az alátétezõs módszer nem fog elmozdulni, ha rendesen rátéped azokat a kábelkötegelõket!

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
hubaz, látássérrültek vtok?

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Ha fejreállítod a mágnest, akkor a belsõ oldalra pont ugyanúgy odafér(het) mint kívülre. 1 próbát megér.

akosm5

akosm5

vendég

• fórumtag
  • 115 hozzászólás
Az a baj, hogy a mágnes úgy van kialakítva, hogy pont fel lehessen rakni a küllõre /van benne két kis nút/ szóval nem egyszerû mozgatni. Az agyhoz közel még nem próbáltam bevallom õszíntén, pedig ott tényleg szélesebb :-)
Az "alátétes módszer nekem is eszembe jutott már, de nem fog az elmozdulni, mondjuk a gumi tapad, de az állandó rázkódás + terep azért megteszi a hatását. Nem? :-)
És még valami, hogy teljes legyen a boldogságom, ezt az órát már használtam egy másik gépen -> átraktam, és a fej maradt csak meg. Azt kéne vhogy rögzítenem... A cél, hogy ne keljen másik órát venni :-)

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

Sziasztok!

Ha már az otthoni szerelgetésrõl van szó akkor lenne egy kérdésem. Hogyan lehetne megoldani azt, hogy a kilóméter óra érzékelõ feje közelebb kerülhessen a küllõkhöz??? Majdnem 1 cm kéne!!! És ha lehet akkor ne nézzen ki nagyon "érdekesen" :-)

Köszi!
Á

A mágnest nem tudod beljebb vinni az agy felé? A legkülsõ keresztezés másik oldalára (ha még nem ott van).

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
"külsõ" küllõre kell rakni, vagy pedig kivágni lyukas belsõbõl ilyen keskeny gumirétegeket és "alátétezni" az érzékelõt, majd két-három kábelkötegelõt (amennyi szükséges) összefûzni és azzal rászoritani a villára. annál jobban fog kinézni, minél precízebben vágod méretre a gumicsíkokat, de mondjuk én mindig rá szoktam hagyni 1-2 mmt felül és alul is kilógni, hogy ha elmozdulna, akkor ne álljon ferdén/csálén...

akosm5

akosm5

vendég

• fórumtag
  • 115 hozzászólás
Sziasztok!

Ha már az otthoni szerelgetésrõl van szó akkor lenne egy kérdésem. Hogyan lehetne megoldani azt, hogy a kilóméter óra érzékelõ feje közelebb kerülhessen a küllõkhöz??? Majdnem 1 cm kéne!!! És ha lehet akkor ne nézzen ki nagyon "érdekesen" :-)

Köszi!
Á

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Az ugyis most lesz cserélve, ugyhogy megnyugodtam, köszi.

ksyp

ksyp

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás

Ja, ez kicsit off, de ha ,,szalajt" azzal lehet vmit csinálni? néha ha erõsebben beletekerek érzem hogy egyet ugrik az egész, bár ez lehet h az elkopott lánc/fogaskeréksortól van.

Az inkább a lánc+sor lesz.

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Oks, akkor hagyom a szervizre majd.
Amúgy szabadonfutót mennyi idõnként érdemes szétszedni, kitisztitani?
Ja, ez kicsit off, de ha ,,szalajt" azzal lehet vmit csinálni? néha ha erõsebben beletekerek érzem hogy egyet ugrik az egész, bár ez lehet h az elkopott lánc/fogaskeréksortól van.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
~98%, hogy nem tudod.

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
A fogaskeréksor leszedése nélkül, le tudom szedni az agyról a szabadonfutót, és utána vissza is tudom rakni rá? vagy ne is álljak neki ha rajta van?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
hát van itthon olyan hogy grafitos zsír meg sima gépzsír...azt hiszem, a grafitos lesz a jó, kicsit sûrûbb is, meg a pedálomhoz is azt tettem 2 éve,(ha jól emléxem) és most minimális izomkodással ki tudtam szedni...hát idén remélem nem lesz sok sár, így nem kell gyakran bontani. kösz a választ.

országutti

országutti

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
gondolom, a többségnek nincs ilyesmire szüksége, de hátha valakinek jól jön:

van fékes is meg gumicserés

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Nekem anno azt mondták, hogy az egymáson nem mozgó alkatrészek zsírzására a grafitos zsír a jó, mert a zsír egy idõ után elszáll(hat) de a grafit ott marad és nem engedi egymáshoz rohadni a fém alkatrészeket.

Persze ez csak akkor érdekes, ha a monoblokkot egyszer berakod és utána sok évig nem akarod megmozdítani/kivenni. Ha néhány havonta mozgatva van, akkor téyleg tökmindegy.

--Trifo