Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6030 hozzászólás a témában

ksyp

ksyp

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás

a bal oldali hajtókarhoz meg az a kis fekete bizbasz, amit kézzel is meg tudsz húzni elég erõsen (nincs is rá külön célszerszám, mármint a meghúzására)

Szerintem ez nem csak a betekerésre való, hanem a megfelelõ nyomatékkal való meghúzásra is.

http://www9.yatego.c...11290.1/764.jpg

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
A kormánycsapágy berakóknak ajánlanám a fagyasztót a figyelmükbe.
Kormánycsapágy 10 percre berak, közben hajszárítóval, a fejcsõ kb. 50 fokra melegít.
(Persze ésszel, nem a festék leégetése a cél, sûrû mozgatásokkal.)
Azután igyekezni, nekem bõ 2/3 ig benyomódott kézzel, simán, mire kiegyenlítõdött a hõmérséklet. (Az alu csésze hamar felmelegszik.)

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en hasznaltam ilyen parkot, es nagyon jo. most egy olyat hasznalok, ami vegig menetes, es ez nem annyira jo, mert mindig ki- es vissza kell tekerni rajta a veget. a parkon meg beallitod az egyik vagasba, es csak onnantol tekered a menetet. gyors. muhelyben sokat szamit a gyorsasag. foleg ha 15 bringat kell megszerelned egy nap :P

persze biztos van olyan szerszam is, ami ugyanilyen jol mukodik, es nincs park arban, de mi ahol lehet inkabb ezt vesszuk, mert megeri. es tudjuk, hogy nem riziko. hasznalhatnank pedros-t is, csak a parknak jobb a forgalmazasa. most is jott egy akcios nagyker-arlista, hetfon vegigbongeszem, aztan lesz jo vilag, ha megjonnek az uj cuccok :)

ja, es ha azt gondoljatok, hogy a park tools szerszamok dragak, akkor keresgeljetek campagnolokat. pfff

campabol egy ilyen marofej volt 99 font

Feltöltött kép

nem az egesz szerszam, csak az egyik maro.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás
hát igen...

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Ilyen. Sokkal gyorsabb, pontosabb, megbízhatóbb, tartósabb. Nagy boltoknak megéri, hogy minding gyorsan megvan a beszerelés és nincs sérült alkatrész, de szerintem komolytalanul drága.

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás
24 egy ilyen???
Én kétezerért csinálok ha kell bárkinek :D:D:D

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Azé' nem hiszem, hogy a menetnek meg kellene halnia, hacsak nem alu a cucc. Messze nincsenek itt akkora erõk, mint pl. egy kerék v egy hajtókar rögzítésénél. Tizedakkorák se. Nekem talán 10 v 12, de egy 6osnak is örökké bírnia kéne sztem.

Megj.: a Park szerszám 120 dolcsi! Gyk. 24E Ft. Nyilván jó, de ennyire?... Sztem itthon boltok se veszik meg.

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás

Szép az ábra:)

Bocs hogy nem irkáltam, nem néztem rá a topikra. Csavarbolt persze.

Megj.: az én elõzõ kormánycsapim csészéit is kalapáccsal verte be egy emberke az újpesti bringantiban. Úgy én is be tudtam volna verni, azért vittem oda, h szakszerûen csinálják meg... no comment. Végülis mûködik, csak sztem túl nagy a sansz, hogy lezúzol vmit.

Paint rulez. :)
Legalább látszik h mi mi. A két lap ami felfexik a csapágyakra 3mas acéllemezbõl készült. 10-es fúróval estem neki.... Azt hittem az életben nem viszi át...
A szerkentyû egytlen gyengepontja pont a középsõ menetes rúd, mert csak 8mmest tudtam csinálni. Sztem úgy az 3. csapágy után elnyalja a menetet. Bár ez helyettesíthetõ egy hátsóagy tengellyel is.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Szép az ábra:)

Bocs hogy nem irkáltam, nem néztem rá a topikra. Csavarbolt persze.

Megj.: az én elõzõ kormánycsapim csészéit is kalapáccsal verte be egy emberke az újpesti bringantiban. Úgy én is be tudtam volna verni, azért vittem oda, h szakszerûen csinálják meg... no comment. Végülis mûködik, csak sztem túl nagy a sansz, hogy lezúzol vmit.

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás
Na, ma délután csináltam egy ilyen csapágybehúzó izét, kipróbáltam és mûködött. A szóbanlévõ csészét holnap után teszem be, akkor megyek vissza Szegedre.
Itt egy kép a kütyürõl:
Feltöltött kép

:)

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
Facs menetes orso & co. a csavarbóltba várnak rád vidd magaddal a még be nem tet csészét és annál picit nagyobb alátétet válasz egyébként már én ís összehoztam egy ilyen behúzó cuccot már csak ki kell probálni milyen:)

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
18 éve bringázom kb enyi ideje szerelek is és eddig rengeteg kormcsapit cseréltem sose volt gáz lehet szerencsém volt de inkább az odafigyelésnek köszönhetem szerintem persze akinek nincs tapasztalata az inkább vigye szervizbe de én már ott is láttam kalapáccsal be püfölni a csészét és nem is gumi volt az a kalapács:( hanem bazi nagy vas
fa kocka meg sehol igaz profi volt a ficko mert csak egyet csapot és a csésze a helyén is volt

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás

és kurvára lehet 150 ft-ért venni egy menetes orsót, 2 anyát meg 2 bazinagy alátétet.Ennyi.

Hol?
:)

Köszönöm a hozzászólásokat. Inkább vittem volna szervízbe. Most már mind1, az egyik csésze bent van.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem azzal van a gond, hogy elcseszed a fejcsovet, az azert ennel tobbet bir. ott lehet gond, ha nem fekszik fel egyenletesen a csesze, es aztan meg nezel butan, hogy miert szorul a zsir uj kormanycsapagyad ;)

a legtobb celszerszam azert jo, mert megkimel sok bosszusagtol, es idot sporolsz vele. persze otthon mindegy, hogy fel vagy masfel ora alatt teszed be a csapagyat, de muhelyben egyaltalan nem.

en mar megmutattam ebben a topikban egy par celszerszamot, de meg sosem mondtam, hogy otthoni szereleshez ez mind kell is. kell egy par alap cucc, es ha valami komolyabb melot kell csinalni, akkor ajanlatos elvinni szervizbe. mert mondjuk otthon nem birod a monoblokkmenetet kijavitani, vagy a tarcsafekszemet egyenesre es a tengely sikjara merolegesen lecsiszolni. erre mindre ottvan a muhely, ahol elvileg megvan az amugy draga szerszam, meg a szaktudas.

szerintem nem butasag kolteni a szakszeru szervizelesre, foleg ha komoly bringaja van az embernek.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Nem kell annyira félni a kormánycsapágy berakástól, mint a tûztõl! Eddigi bringáimba mindig magam raktam be, és soha semmi bajuk nem lett. Még a karbon Trekembe is. Nincs hozzá célszerszámom sem. Kis ész, és némi kézügyesség kell hozzá. Gumikalapács és 2 szélesebb fadarab kell csupán, meg egy megfelelõ asztal ahol alá lehet támasztani a vázat. Ha megnézitek a fejcsõ sokkal vastagabb, mint a kormánycsapágy csészéjének a fala. Vajon melyik hal meg hamarabb, ha nagyon elbénázod? A célszerszám is kúpos, s amikor elkezdi belenyomni a csészét ugyanúgy ferdén kezd az belemenni a fejcsõbe.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
  • vendég

Feltöltött kép

es itt a fekete reszben a ket lukba akarja dugni a hegyes vegu fogot, hogy betekerje a karba. Miutan az ezust szinu csavart mar betekerte a 8as imbusszal. aztan mikor le akarod szedni a kart, akkor kerul elo a 8as imbusz ismet. nem?

Igen-igen, errõl van szó. Erre baromira nem fogok szerszámot venni, szal betekerem a fogóval, mert a célszerszám leírása alapján ez is hasonló...:)

viko.jam

viko.jam

vendég

• fórumtag
  • 113 hozzászólás
Lehet,hogy én csináltam szarul,de én a kormánycsapi cserét(az itt kapott ötletek alapján)Egy régi nyeregcsõ(kivételhez)és egy gumi kalapács segítségével oldottam meg.És szerintem simán jó lett,kb 15 perc volt az egész.
Don't worry about a thing, 'cause every little thing gonna be all right!

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás

es itt a fekete reszben a ket lukba akarja dugni a hegyes vegu fogot, hogy betekerje a karba. Miutan az ezust szinu csavart mar betekerte a 8as imbusszal. aztan mikor le akarod szedni a kart, akkor kerul elo a 8as imbusz ismet. nem?

erre van szerszám. olyan mint egy körzõ, csak a végén a tû helyett két pöcök van, ami merõleges a körzõ szárára. ezt a két pöcköt akasztod be a 2 lyukba. több mérethez is használható, mert ugye a szárak által bezárt szög állítható.
nem kimondott bringás szerszám, nálunk otthon a mûhelyben van, a nevét nemtom

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
Facs: apám rengeteg szerelgetett mindenfélét ilyen korában, mint én (öröklõdik?:), (most már nincs rá se ideje, se energiája), nagyfaterom pedig még mindig aktív sufnituningos-szerelgetõ-barkácsoló ember, olyan igazi ezermesterféleség...mindketten ugyanazt a tanácsot mondták még régebben, amikor meglátták, hogy félhomályban egy ritkaszar minõségû imbusszal szerelem a bringám: "Megfelelõ szerszám és elegendõ fény nélkül ne kezdj neki szerelni.."...(a megfelelõ itt mind funkcionalitásra, mind a minõségre vonatkozik...)...

amúgy meg nem lenne egyszerûbb elvinni a szerelõhöz, kifizetni neki 2000-3000 ftot? és õ biztos nem b*szná szét se a vázad (és egy új váz bizony nem 2000-3000 ft, mint a szervízdíj, hanem ennek min. a 10x-e), se a kormánycsapit...na, milyen ötlet? szervízben van erre célszerszám...

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
ájájájájááá.. látszik hogy még nem sokat kellett piszkálnom a monoblokkom.. :)

mi eztet a kupakot pici imbuszkulccsal tekertük be úgy rémlik...
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda