Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6030 hozzászólás a témában

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

Volt már, akinek bejött a kalapács.
Én elsõ körben beleraknám a csavart lazán (h ne tudjon leesni a tengelyrõl) és kerülnék a bicóval egyet a háztömb körül á la tamaska.

lelazuló hajtómû miatt cserltem folyton bal oldalit.
Heti rendszerességgel. (köszi érte utólag is bringavilág:)) majd mikor egyszer kiszakadt a lehúzó menet, onnantól hiába mentem kiszedett csavarral, nem akart egy nap kemény bringázás után sem lelazulni
És különbenis vmi Murphy keze van ilyenkor a dologban...
de a flex leszedte. 1 óra alatt:D

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Volt már, akinek bejött a kalapács.
Én elsõ körben beleraknám a csavart lazán (h ne tudjon leesni a tengelyrõl) és kerülnék a bicóval egyet a háztömb körül á la tamaska.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
pedal bele, es menj el bringazni. ne terepre, csak ugy aszfalton. egyszer biztos lelazul.

vagy kormos csapagylehuzo, ha talalsz valami kisebb fajtat amit be lehet igazgatni ala

vagy sarokcsiszolo...

en egyszer furesszel szedtem le egy truvativot. egy cannondale-rol. fel nap melo volt, meg vagy 4 fureszlap.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

csgy

csgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
Sziasztok! Nincs valakinek valami remek ötlete egy szétbarmolt menetû hajtókar lehúzására?

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

banyek! ezt irhattad volna hamarabb is :) . persze hogy kinyomtam a csapot. :D
lehet kapni mindenfele lanchoz patentszemet?

vissza lehet tenni - már csináltam ilyet, tény, hogy a világon mindenkit emlegettem. a következõ lánccserétõl viszont patentszemes vagyok

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
sziasztok

lehet h OFF:

nem látott vki mostanában szerelõ állványt olcsón? olyan 5e alatt. nem kell túl komoly, havi, 3-4 alkalommal használnám.

köszi

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
8 és 9 s. tuti van, csak figyelj mert nem kompatibilisek egymással ;)

Dr Drake Ramorey

Dr Drake Ramorey

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

csak arra figyelj, hogy a belsõ (lánc belsõ oldala) összekötõ izén ne nyomd ki a csapot, mint ahogy én tettem legelõször (azóta van patentszemem:P), mert akkor soha a büdös életben nem tudod majd visszanyomni.....

banyek! ezt irhattad volna hamarabb is :) . persze hogy kinyomtam a csapot. :D
lehet kapni mindenfele lanchoz patentszemet?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Akkor egy fogaskoszorú csere sem árt.

A sebesség mindent megold.

Merida-harcos

Merida-harcos

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás

ismerõsi körben igen sokan használnak sram patentszemet shimano láncon(és én is, 3 láncban is).
teljes kompatibilitás.
(csak ezért ne cserélj láncot!)

Köszönöm a segítségedet! Azonban picit rosszul fogalmaztam. A láncomban szinte pontosan 5000 km van, ezért gondoltam a cserére, és mivel a sram könnyebben tisztítható, ezért most ilyet rendeltem. Minden esetre köszönöm mindenkinek a segítséget !

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
thez köszi a megerösítést patentszem ügyben régebben halotam hogy kompatibils csak nem vótam tuti benne:D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
ismerõsi körben igen sokan használnak sram patentszemet shimano láncon(és én is, 3 láncban is).
teljes kompatibilitás.
(csak ezért ne cserélj láncot!)

Merida-harcos

Merida-harcos

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
Köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek !

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
ahogy mondod 114 szemes és az én tapasztalatom hogy totál kompatibilis a sram a simanoval jelenleg én is sramot nyuzok elöte s.mano volt és semmi külömbség max hogy a sram még nem szakadt. Ja és javitsatok ki ha nem igy van de úgy tom a s.manohoz is lehet patentszemet rakni de ez nem tuti:(

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Két szem nem számít. 114 szemre csak kivételes esetekben lehet szükség. Szinte az összes fékpipa szabványos, a mûanyag betét minõsége a lényeges. Bowdenházból a Shimano olcsó és nem rossz. Az arany meg ezüst csöveket felejtsd el. Masszív láncbontót vegyél, a multifunkciós szerszámokban lévõ csak ritkán elég jó minõségû.

http://ebike.hu/term...am/lanchoz/1749
http://ebike.hu/term...zam/lanchoz/961

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Merida-harcos

Merida-harcos

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás

csak arra figyelj, hogy a belsõ (lánc belsõ oldala) összekötõ izén ne nyomd ki a csapot, mint ahogy én tettem legelõször (azóta van patentszemem:P), mert akkor soha a büdös életben nem tudod majd visszanyomni.....

azon kívül milyen bowdent ajánlatok vfékhez? ma vettem új bowdenházat (ahogy kala mondta, de neki csak most olvastam a hszét), le is szabtam itthon, aztán ügyes voltam és sikerült a (régi) bowden végét jól felszálasítani, majd miután levágtam egyenesre a végét, azután pont rövid lett (kb. 1 centi hiányzik, hogy jó legyen..)...tehát hátsó v fékbe bowden kéne, lehetõleg olyan ami a legtöbb boltban van! vagy a sima shimano bowden is megteszi?

ezen kívül van valami jelentõsége annak, hogy egy féket (avid sd7) a saját (gyárilag adott) fékpipájával használok, vagy másikkal?

Köszönöm a segítséget, viszont megint lenne kérdésem. Az mennyire gáz, ha a mostani Shimano láncomat (CN-HG50 8s, 114 szemes) Sram-ra (PC-58 8s , 112 szem) cserélném ? Fõként a patentszemes megoldás miatti könnyebb tisztíthatóság miatt lenne a csere. A 2 szemmel rövidebb lánc mennyire gáz ?
Köszi elõre is a válaszokat !

Közben megoldódott. A hivatalos Sram oldal szerint a PC-58-as 114 szemes !

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
a jag bowdenek tényleg jók de bármien lehetöleg köszörült bowden jó a pipa meg tök mindegy mijen

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Síkosító?:D

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

...tehát hátsó v fékbe bowden kéne, lehetõleg olyan ami a legtöbb boltban van! vagy a sima shimano bowden is megteszi?

Vegyél köszörült Jagwire bowdent. A legtöbb boltban van. Nem is drága (~350 HUF talán) és nagyon jól csúszik :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

azon kívül milyen bowdent ajánlatok vfékhez? ma vettem új bowdenházat (ahogy kala mondta, de neki csak most olvastam a hszét), le is szabtam itthon, aztán ügyes voltam és sikerült a (régi) bowden végét jól felszálasítani, majd miután levágtam egyenesre a végét, azután pont rövid lett (kb. 1 centi hiányzik, hogy jó legyen..)...tehát hátsó v fékbe bowden kéne, lehetõleg olyan ami a legtöbb boltban van! vagy a sima shimano bowden is megteszi?

ezen kívül van valami jelentõsége annak, hogy egy féket (avid sd7) a saját (gyárilag adott) fékpipájával használok, vagy másikkal?