Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Please log in to reply
6030 replies to this topic

Schnitt

Schnitt

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Üdv!

Kb egy hete vettem észre, hogy valami "nyiszorog" a bringa hátuljánál.
De csak akkor, ha rajta ültem, simán tologatva, vagy kereket pörgetve semmi.
Nagy nehezen sikerült megtalálni a hiba okát:
Van egy mûanyag karika a hátsó lánckerék és a küllõk közt, ami elvileg a lánc túldobását védené.
Ha rajta ülök, máshogy feszülnek a küllõk, és csiszatolják ezt a mûanyag izét, az adja a hangot.
Javítható ez valahogy? Gondolom, a karika leszedésével biztosan, de szeretném rajta hagyni.
Akinek van ötlete, segítsen legyenszíves.

köszi

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts
Kösz, akkor megpróbálom a 8,5-est! Simán nekimentem volna 10-essel :) a szelep alja 9,5-es. Nem tudom milyen belsõ (noname), egy kemping bicajba lesz...

Grim

Grim

törzsvendég

• fórumtag
  • 402 posts

Tanácsot szeretnék kérni! Van egy hope átütõs elsõagy amin a tárcsa egy csillagszerü konzolon van. A konzol egy gyürüvel van felfogatva amin négy kis luk van. A kérdés csak annyi hogy merre tekeredik le a cucc! Aki tudja hogy mirõl beszélek az segítsen már! Köszi!

ha jol sejtem, akkor a center-lock rol beszelsz :)
azt letekerni pedig ertelemszeruen a tarcsa fekezesi iranyanak ellentetesen kell, hogy fekezeskor raszoritsad, ne pedig kilazitsd a CL ot.
Szoval szamitasaim szerint jobbra kell tekerni :)
Ha a centerlockra asszocialtam. Ha nem 1000 bocsi :$

"You want touch the sky? Fuck a duck and try to fly!"

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts

Hali!

Nekem regebb volt egy truva gigapipe team kozepem + hussefelt 2 tanyeros hajtokar. Lehet hogy truva betegseg, mivel ketlem hogy a 4 iparis monoblokk eltorjon. De nekem az is morgott, kattogott hajtas kozbe. Pucolhattam jobbra balra, elore es hatra, semmi :( .
Azota lecsereltem egy raceface evolve Xtype hajtomure, es semmi problemam vele.
Velemenyem szerint integralt hajtomu sokkal jobb ugralgatni, mint a sima tengelyes :)

Megyek ma kicsit nyúzom dirtön majd, de mondom mintha most jobb lenne vmivel. Integráltat akartam, csak közben sürgõssé vált az új hkar, és nem lett volna pénzem rá.

cimarcimar

cimarcimar

vendég

• fórumtag
  • 240 posts
Tanácsot szeretnék kérni! Van egy hope átütõs elsõagy amin a tárcsa egy csillagszerü konzolon van. A konzol egy gyürüvel van felfogatva amin négy kis luk van. A kérdés csak annyi hogy merre tekeredik le a cucc! Aki tudja hogy mirõl beszélek az segítsen már! Köszi!

Grim

Grim

törzsvendég

• fórumtag
  • 402 posts

06-os Hussefelt, Howitzer blokk.
És jelentem mentem vele egy kört, közben láncot is letisztítottam, és javult a helyzet, szinte nem is csinálja, de nem merem elkiabálni..most egyéb más hang jött, de azt reggel megoldom.

Hali!

Nekem regebb volt egy truva gigapipe team kozepem + hussefelt 2 tanyeros hajtokar. Lehet hogy truva betegseg, mivel ketlem hogy a 4 iparis monoblokk eltorjon. De nekem az is morgott, kattogott hajtas kozbe. Pucolhattam jobbra balra, elore es hatra, semmi :( .
Azota lecsereltem egy raceface evolve Xtype hajtomure, es semmi problemam vele.
Velemenyem szerint integralt hajtomu sokkal jobb ugralgatni, mint a sima tengelyes :)

"You want touch the sky? Fuck a duck and try to fly!"

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 posts

És jelentem mentem vele egy kört, közben láncot is letisztítottam, és javult a helyzet, szinte nem is csinálja, de nem merem elkiabálni..most egyéb más hang jött, de azt reggel megoldom.

Mint már mondtam nekem is ilyen van, százszor át lett pucolva de még néha mindig kattan vagy mit csinál egyet... Hagyd kicsit bekopni "bekoszosodni" és talán jobb lesz.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts
8,5 jobb lesz, vannak belsõk /asszem a geax/ aminek olyan vastag a szelep alsó része hogy még a 8,5-esen is nehéz átnyomni...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,017 posts
  • LocationKelenföld

Üdv!

Felnit hányas fúróval illik kifúrni autó szelephez?

8 - 8,5mm

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts
Üdv!

Felnit hányas fúróval illik kifúrni autó szelephez?

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
milyen kar?
isis egyeb?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts
Help plííz!!
Atomjaira szedtem az egész hajtást ma, mindent kipucoltam, csapágyakat is kiszedtem a házból. Kapott elég jó zsírt, összeraktam, mindent faszán meghúztam, és még mindig kattog.
Pedál is ki lett pucolva, lánctányér/BG csavarjai is át lettek zsírozva.
Kezdem azt érezni, hogy nem onnan jön a hang.
Repedést nem láttam a láncvillánál/yokenál, támvillánál se.
A hang mindig akkor van, amikor terhelem a hajtókarokat, de amikor a jobb kart terhelem, többet kattan, a balnál csak egyet..
Ötletek, mit nézzek még át?
Köszi

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
trifo: kerék pozíció ránézésre is látszik, de tolómérõvel vagy pálcával könnyebb villa/láncvilla/támvilla külsõ felületéhez képest a felni távolságát méricskélni.
Elvileg lehet attól is, ha oldalra hajlott a villa 2 lába, vagy az egész hátsó szektor.

cimarcimar

cimarcimar

vendég

• fórumtag
  • 240 posts
Vagy a villa vagy a kerék ez így elég bonyolult. Vagy valamelyik bowen elhúzza a villát mert rövid?

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
hát hátul a villánál nézd meg hogy lent is meg fent is középen fut e a kerék. erre én mást nem tudnék mondani. de amugy nem lehet h a kormánycsapi a ludas abban h oldalra huz a bringa? :chin:

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Hali!

Vaslogikám cserben hagyott, segítsetek ki plíz:

Ha elengedem a kormányt a bringán, akkor eléggé jobbra kell dõlnöm, hogy egyenesben maradjon a gép. Namost, gondolom az azért van, mert valamelyik kerék nem pont középen fut. A kérdésem: hogyan találjam ki, hogy melyik, merre, és mennyivel?

--Trifo

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Kerékpárboltokban kapható lánckenésre is használható teflon tartalmú kenõanyag.

A sebesség mindent megold.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
mi az a tf2? :chin:

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Egy kis tapasztalat: kb. 3 hete beraktam brigeciolba az egyik láncomat (3 láncot használok), 2 napig hagytam benne, természetesen kicsit megfeketedett, de víz és egy kis dörzsölés hatására majdnem teljesen lejön, megszárítottam és lefújtam tf2-vel, átmozgattam, letöröltem a felesleget és elraktam a szekrénybe, ma elõvettem és a lánc tapintásra olyan mintha nem lenne rajta semmi, felraktam a gépre és szépen, szinte hangtalanul fut és nem szedi a koszt, kiváncsi vagyok mennyire lesz tartós a kenés.

A sebesség mindent megold.