Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Please log in to reply
6030 replies to this topic

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts

kormánycsapival kapcsban, én beraktam a fagyasztóba , 1-2 óra, kivettem bezsíroztam és szinte magátol bement (nah jó azért kicsit meg kellet igazitani kalapáccsal)

vagy ez morbid ?:D

Közben olvastam valahol ezt a variációt, szóval sokan csinálják így.

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,724 posts
kormánycsapival kapcsban, én beraktam a fagyasztóba , 1-2 óra, kivettem bezsíroztam és szinte magátol bement (nah jó azért kicsit meg kellet igazitani kalapáccsal)

vagy ez morbid ?:D
"Minden hülyeség" by Tomidny

Baluu

Baluu

vendég

• fórumtag
  • 125 posts
Hali!

Én két éve a Zöld Pont kerékpárboltban (BP, BArtók Béla krt, www.bicycle.hu) vettem Jagwire bowdenházat és bowdent. Szerintem elég korrekt áron volt és le is vágták a házat méretre, szakszerûen.
Tegnap befizettem egy reinkarnációs tanfolyamra. Rohadt drága volt, dehát egyszer élünk.

"k.rvára megy a pénz!" - mondogatta apám is, anyám is, csak más- máshangsúllyal...

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

Kormánycsapágy szerelés elõtt állok.
És kkorábban olvastam itt okosságokat, de ezt sajna még nem dekódoltam.

Ezekszerint egyszerre egy csészét kell berakni? Ezzel a módszerrel?

A másik hogy azt nem értem hogy az anya nagyobb legyen mint a csésze. Nem az alátét?

A másik hogy a régi csészét nem tudom kiszedni.:( Belûlrõl próbáltam egy fadarabbal leütni de a fadarab mindig leugrik a kicsi peremrõl. Ötlet hogy hogy kéne?

Egyszerre egy, akkor kisebb az esélye, hogy elb@szod. Azon a 3 percen nem múlik semmi...
Persze, az alátétre gondoltam.

Editke: Én nem zsíroztam, de azóta hallottam olyat, hogy illett volna. Ártani tényleg nem valószínû hogy ártana, és könnyebb lesz kiszedni.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
ártani nem árthat ...

cimarcimar

cimarcimar

vendég

• fórumtag
  • 240 posts
Én mindent bezsírozok menetet, csészét, kenyeret... inkább minthogy összerohadjanak.

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts
Na sikerûlt kiszedni nagy nehezen.

ÉS nem kell bezsírozni a csészéket "beütés" elõtt?

cimarcimar

cimarcimar

vendég

• fórumtag
  • 240 posts
Végy egy akkora acélcsövet ami belemegy felülrõl a fejcsõbe hosszanti irányba vágd be iksz hosszan és nyisd szét annyira hogy a csésze belsõ szélébe megakadjon ha bedugod. Ha megakad akkor kezdheted ütni felülrõl és elvileg komolyabb roncsolás nélkül kijön a csésze a vázból... Az új berakásához elvileg elég két fadarab egy kéz ami a fejcsövet tök függõlegesen tartja (még egy ember de feltétlenül kell) és egy kalapács. A fa azért kell hogy ne verõdjön szét a csésze. Ezt sokan gányolásnak tarthatják de ha párszor már csinálta az ember akkor meg nem mondja senki hogy nem szerszámmal lett berakva.

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts

A berakandó csészével ellentétes oldali anyát tekerd, és figyelj, h egyenesen álljon. Az anya nagyobb legyen a csészénél, h ne karcolja szét a belsejét. Ennyi.

Kormánycsapágy szerelés elõtt állok.
És kkorábban olvastam itt okosságokat, de ezt sajna még nem dekódoltam.

Ezekszerint egyszerre egy csészét kell berakni? Ezzel a módszerrel?

A másik hogy azt nem értem hogy az anya nagyobb legyen mint a csésze. Nem az alátét?

A másik hogy a régi csészét nem tudom kiszedni.:( Belûlrõl próbáltam egy fadarabbal leütni de a fadarab mindig leugrik a kicsi peremrõl. Ötlet hogy hogy kéne?

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Eh, bazzeg, pedig mindig benne van a BikeMagban...

Köszi azért.

--Trifo

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
http://www.mariuszawihegesztes.hu/ ?

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Ne. Azt mondjad, hogy hol tudom megcsináltatni.

--Trifo

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Mondjam azt, hogy jellemzõ hozzáállás.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
...megint lemaradtam a módosítási idõrõl...

Megvan a "lifetime warranty" magyarázata: a váz esetén ez 5 év a vásárlás napjától kezdve. Namost a vázat 2002 május 4-én vettem. Jól kiszámolta :(

Így viszont szükségem lesz egy jó vázhegesztõ emberre, aki meg tudja nekem reparálni. Tudtok ilyet mondani konkrét elérhetõséggel?

--Trifo

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Nos, a GT-tõl kaptam egy automata válaszlevelet, hogy e-mailekkel már nem foglalkoznak, csak telefonon lehet felhívni õket CST szerinti munkaidõben. Fákk.

--Trifo

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Fasza. Írtam a GT-nek, de már a FAQ-juk is olyan köcsögül van megfogalmazva, hogy nem sok reményt fûzök a dologhoz. 2001-ben volt a csõdeljárás/tulajváltás én meg 2002-ben vettem a vázat. Igaz, akkor már itt volt nálunk egy ideje, úgyhogy lehet, hogy végképp beszoptam.

Ez esetben viszont egy vázhegesztõ emberkére lesz szükségem...

--Trifo

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
itthon nincs forglmazása.
a gyártóval próbáld felvenni a kapcsolatot.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Hali!

Van valakinek tapasztalata arról, hogy mit is jelent a GT-nél az örökélet garancia?

Ötödik szülinapján épp hogy csak túl lévõ Zaskar Race vázam megadta magát: a támvillán a felsõ tárcsafékszem felett keletkezett rajta egy repedés.

Anno a mondás az volt, hogy amíg a váz az eredeti tulaj birtokában van, addig a GT garanciát vállal rá. Na de kis hazánkban?

--Trifo

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
  • vendég
Csakhogy sajnos ez ma már nem túl népszerû. Pedig ez tényleg környezetbarát/normális/olcsó megoldás, de sajnos 2007-et írunk és "vadkapitalizmus" van. A nagyobb cégek csak örülnek a plusz munkafázisnak és fõleg a dizájnos csomagolásnak, mert ezt is kivel fizettethetik meg?...Pontosan! Eltaláltad! ;)

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Végülis logikus. Gyártástechnológiailag valószínû, hogy a lánc feldarabolása plusz munkafázist igényel, ezért gurigában gyártani olcsóbb.

--Trifo